Follow Us

Follow Us
Click AICI pentru ultimele stiri

+40726 923 222

Bucuresti, Romania

 

Brevet Randonneur Permanent (BRP)

Brevet Randonneur Permanent (BRP)

Brevet Randonneur Permanent (BRP) este un brevet clasic BRM, parcurs in regim permanent, in afara evenimentelor organizate de Reprezentantul National sau de Reprezentatii Regionali.

BRP nu pot fi parcurse in perioadele aprilie-iunie si septembrie, cand sunt organizate brevete de catre Reprezentantul National sau de Reprezentantii Regionali, ci doar in perioadele noiembrie – martie, iulie – august si octombrie. Totusi, daca un ciclist are resedinta intr-o zona izolata (distanta intre localitatea de resedinta si localitatile unde sunt organizate brevete este mai mare de 150 km), atunci acesta poate parcurge BRP in orice perioada a anului.

BRP sunt luate in calcul pentru toate titlurile si distinctiile oferite de Audax Club Parisien si Randonneurs Romania (site), inclusiv pentru titlul Super Randonneur. BRP pot fi luate in calcul si ca brevete in cadrul seriilor lunare Romanian Randonneur Round the Year (RoRRtY). BRP nu sunt luate in calcul pentru acordarea trofeului anual Cupa AV Ultra Randonneur Romania sau a celorlalte trofee oferite de Reprezentantii Regionali.

Altfel, BRP se desfasoara similar ca si BRM, cu respectarea acelorasi reguli: https://randonneurs.ro/regulament-brm.

In cadrul BRP, pot fi parcurse brevete pe distantele de 200, 300, 400 si 600.

Pentru participarea la un BRP, exista doua variante:

1) parcurgerea distantelor de 200, 300, 400 si 600 pe trasee deja omologate (lista acestora se regaseste pe aici), in ambele sensuri; in acest caz, taxa de participare este de 30 lei (20 lei pentru membrii cotizanti ai clubului RR / 10 lei pentru ciclistii minori, 14-18 ani) si include cheltuielile cu procedura de inscriere a participantului, inclusiv transmiterea documentelor necesare participarii si taxa de omologare a rezultatului obtinut.

2) parcurgerea distantelor de 200, 300, 400 si 600 km pe trasee propuse de participanti. In acest caz, exista doua posibilitati:

a) completarea de catre participant a formularului de omologare pentru traseului propus (poate fi descarcat de aici), urmand ca Reprezentantul National sa se ocupe doar de procedura de transmitere a formularului catre Audax Club Parisien pentru a fi omologat traseul; in acest caz, taxa de participare este de 45 lei (35 lei pentru membrii cotizanti ai clubului RR / 25 lei pentru ciclistii minori, 14-18 ani) si include cheltuielile cu taxa de omologare a traseului, cu inscrierea participantului, inclusiv, transmiterea documentelor necesare participarii si taxa de omologare a rezultatului obtinut;

b) completarea de catre Reprezentatul National a formularului de omologare pentru traseului propus si transmiterea acestuia catre Audax Club Parisien pentru a fi omologat traseul; in acest caz, taxa de participare este de 60 lei (50 lei pentru membrii cotizanti ai clubului RR / 40 lei pentru ciclistii minori, 14-18 ani) si include cheltuielile cu procedura de realizare a formularului pentru omologarea traseului, taxa de omologare a traseului, inscrierea participantului, transmiterea documentelor necesare participarii si omologarea rezultatului obtinut (ceea ce inseamna ca taxa pentru activitatea de omologare a unui traseu este de 30 lei).

Pentru orice traseu nou, omologarea este necesara o singura data, ulterior, acesta intrand in lista traseelor omologate la nivelul tarii. Dupa omologarea unui traseu, parcurgerea acestuia pentru obtinerea unui brevet, incepand cu a doua oara, se va face doar cu plata taxei de participare mentionata la punctul 1. Exemplu: pentru un grup de ciclisti din aceeasi zona, doar unul dintre acestia achita taxa de participare aferenta si pentru omologarea traseului intr-una dintre cele doua posibilitati, ceilalti urmand sa achite taxa de participare pentru varianta „traseu deja omologat”.

Dupa plata taxei de inscriere si, eventual, omologarea traseului in cazul unui traseu nou, ciclistul va primi pe email documentele necesare (brevet-cardul si declaratia de participare pe propria raspundere, care, ulterior finalizarii brevetului, vor fi transmise de participant ca fotografii prin email la adresa rr@adevaratiiveloprieteni.ro, completate, alaturi de dovezile trecerii prin punctele de control – fotografii ale obiectivelor sau bonurilor fiscale, eventual, link-ul inregistrarii parcurgerii traseului pe Strava sau alta aplicatie similara). Brevet-cardul si declaratia de participare pe propria raspundere trebuie sa fie completate cu toate datele cerute si semnate de catre participant. Aceste documente pot fi si descarcate de aici.

Omologarea rezultatelor obtinute la BRP se va face astfel:

– pentru BRP de 200 de km, la sfarsitul fiecarei luni, in acelasi timp cu transmiterea de catre Reprezentantul Regional catre Audax Club Parisien a rezultatelor brevetelor parcurse in cadrul seriilor lunare, RoRRtY;

– pentru BRP de 300, 400 si 600, cu ocazia transmiterii de catre Reprezentantul Regional catre Audax Club Parisien a rezultatelor brevetelor clasice planificate in calendarul sezonului (daca acestea sunt parcurse inainte de unul din evenimentele planificate, organizate pentru un brevet pe o distanta similara celui permanent), fie la finalul sezonului (ca urmare, ultimele BRP pentru a fi omologate in sezonul curent trebuie sa fie parcurse si rezultatele transmise pana cel tarziu la 15 septembrie, in caz contrar, acestea vor fi omologate cu ocazia primului eveniment din sezonul urmator).

Dupa omologarea brevetelor, fiecare ciclist primeste un certificat de brevetare oferit de Audax Club Parisien, inregistrat in baza de date unica la nivel mondial, cronologic incepand cu anul 1921. Optional, ciclistii brevetati pot opta pentru achizitionarea medaliilor aferente fiecarui brevet (30 lei / medalie), realizate de catre clubul francez. Ciclistii care obtin in acelasi sezon brevetele din seria 200, 300, 400 si 600 km, fie ca brevete permanente, fie in combinatie cu brevete organizate de Reprezentantul National sau Reprezentantii Regionali, vor solicita acordarea titlului de Super Randonneur, prin completarea formularului aferent, care poate fi descarcat de aici. De asemenea, acestia pot opta pentru achizitionarea medaliei de Super Randonneur (35 lei).

Plata taxei de inscriere, respectiv a medaliilor, se efectueaza in contul Asociatiei Adevaratii VeloPrieteniIBAN RO02 RNCB 0085 1536 8704 0001, BCR Bucuresti.

Actualizare: 17 decembrie 2020