Follow Us

Follow Us
Click AICI pentru ultimele stiri

+40726 923 222

Bucuresti, Romania

 

Prezentare GFR

GRAN FONDO ROMANIA (GFR)

- brevete populare ciclism de anduranta -

Pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/GranFondoRomania

Brevetul popular este un brevet organizat de Randonneurs Romania, sub denumirea de GRAN FONDO ROMANIA (GFR), destinat tuturor biciclistilor, indiferent de nivelul de experienta si pregatire, cu o lungime mai mica decat a brevetelor clasice, parcurs cu o viteza mai mica decat in cazul celorlalte, avand scopul atat al obtinerii experientei pentru a participa la brevetele clasice, cat si a promovarii fenomenului ciclismului de anduranta in randul intregii comunitati de biciclisti.

Aceste brevete se desfasoara cu respectarea prevederilor Regulamentului GFR.

In prezent, sunt organizate 4 brevete populare pe distantele de 50 km, 75 km, 100 km si 150 km (GFR050, GFR075, GFR100 si GFR150), pentru care, daca sunt parcurse in acelasi sezon, ciclistul obtine titlul de Super GRandonneur. De asemenea, sunt organizate si 2 ultra-brevete populare pe distantele de 250 km si 300+ km (GFR250 si GFR300+), iar la parcurgerea a cel putin unuia dintre acestea, impreuna cu seria celor 4 brevete populare, ciclistul obtine titlul de Ultra GRandonneur. Traseele acestor brevete, pentru a fi obtinute certificatele de brevetare, trebuie parcurse cu viteza medie minima de 12,5 km/h (calculata cu tot cu pauze).

In sezonul 2019-2020, brevetele populare sunt organizate la Bucuresti, de catre Randonneurs Romania, la Targu Mures, de catre reprezentantul regional, Steliana Cires, si la Cluj Napoca, de catre reprezentantul regional, Gheorghita Iacob, vicepresedintele Asociatiei Club Sportiv Napoca Cycling Plus PDG. Detalii despre calendarul organizarii brevetelor populare pot fi aflate de pe pagina de Facebook a evenimentelor Gran Fondo Romania: https://www.facebook.com/GranFondoRomania, dar si de pe site-ul Randonneurs Romania: https://randonneurs.ro/calendar-evenimente

Adresa de email pentru derularea corespondentei necesare intre organizator si participanti este: gfr@adevaratiiveloprieteni.ro

Taxa de participare pentru brevetele populare este 20 lei / brevet (include cheltuielile de administrare a evenimentului, de omologare a rezultatelor, brevet-cardul si foaia de parcurs, certificatul de brevetare pentru fiecare brevet parcurs – iar ciclistii care vor obtine certificatele de brevetare pentru toate cele patru brevete populare in acelasi sezon vor primi si diploma de Super GRandonneur).

Pentru membrii clubului Randonneurs Romania, taxa de participare este 15 lei / brevet. Pentru ciclistii minori (14-18 ani), participarea este gratuita.

Taxa de participare pentru ultra-brevetele populare este 25 lei (sau 40 lei, functie de varianta de organizare a punctelor de control) / ultra-brevet popular (include cheltuielile de administrare a evenimentului, de omologare a rezultatelor, brevet-cardul si foaia de parcurs, certificatul de brevetare pentru fiecare brevet parcurs – iar ciclistii care vor obtine in acelasi sezon certificatele de brevetare pentru toate cele trei brevete populare plus cel pentru ultra-brevetul popular, vor primi si diploma de Ultra GRandonneur).

Pentru membrii clubului Randonneurs Romania, taxa de participare este 20 lei (respectiv 30 de lei). Pentru ciclistii minori (14-18 ani), participarea este gratuita.

Medaliile Super GRandonneur si Ultra GRandonneur (oferite celor care le solicita dupa terminarea celor brevetelor corespunzatoare obtinerii acestor titluri) costa cate 20 lei fiecare.

Efectuarea platilor se face in contul Asociatiei Adevaratii VeloPrieteni, IBAN: RO02 RNCB 0085 1536 8704 0001, BCR Bucuresti.

Rezultatele acestor brevete populare sunt omologate de catre Randonneurs Romania, iar certificatele de brevetare, diplomele si medaliile pentru titlurile Super GRandonneur si Ultra GRandonneur sunt oferite in cadrul unei festivitati de premiere organizate la sfarsitul fiecarui an (sezon) sau transmise ulterior ciclistilor care nu au putut participa la festivitate.

Cele patru brevete populare si cele doua ultra-brevete populare sunt luate in calcul pentru seria GRandonneur Round the Year (GRRtY) si pentru titlurile GRandonn’OR, EverGRandonn’OR, GRandonneur 500, GRandonneur 1000, GRandonneur 3000 si GRandonneur 10000.