Follow Us

Follow Us
Click AICI pentru ultimele stiri

+40726 923 222

Bucuresti, Romania

 

Prezentare GFR

GRAN FONDO ROMANIA (GFR)

- brevete populare ciclism de anduranta -

1. Descriere

Brevetul popular este un brevet organizat de Randonneurs Romania, sub denumirea de GRAN FONDO ROMANIA (GFR), destinat tuturor biciclistilor, indiferent de nivelul de experienta si pregatire, cu o lungime mai mica decat a brevetelor clasice, parcurs cu o viteza mai mica decat in cazul celorlalte, avand scopul atat al obtinerii experientei pentru a participa la brevetele clasice, cat si a promovarii fenomenului ciclismului de anduranta in randul intregii comunitati de biciclisti.

a) GFR050 – brevet popular de aproximativ 50 de km, cu 3 puncte de control (unul la start, unul intermediar, si unul la sosire), parcurs in maximum 4 ore (pentru viteza minima cu tot cu pauze de 12,5 km/h).
b) GFR100 – brevet popular de aproximativ 100 de km, cu 4 puncte de control (unul la start, doua intermediare, si unul la sosire), parcurs in maximum 8 ore (pentru viteza minima cu tot cu pauze de 12,5 km/h).
c) GFR150 – brevet popular de aproximativ 150 de km, cu 5 puncte de control (unul la start, trei intermediare, si unul la sosire), parcurs in maximum 12 ore (pentru viteza minima cu tot cu pauze de 12,5 km/h).
d) GFR250 – ultra-brevet popular de aproximativ 250 de km, cu 5-6 puncte de control (unul la start, trei-patru intermediare, si unul la sosire), parcurs in maximum 20 de ore (pentru viteza minima cu tot cu pauze de 12,5 km/h).

2. Echipament

a) OBLIGATORIU: casca de ciclism, bicicleta functionala si echipata conform prevederilor Codului Rutier Romanesc, vesta reflectorizanta, un act de identitate.
b) RECOMANDAT: telefon cu camera foto / aparat foto, un instrument de scris, aplicatie pe telefon de inregistrare a traseului parcurs.

3. Taxa de participare

a) 20 de lei / brevet (include cheltuielile de administrare a evenimentului, de omologare a traseului si a rezultatelor, brevet-cardul si foaia de parcurs, diploma pentru fiecare brevet parcurs – iar ciclistii care vor obtine certificatele de brevetare pentru toate cele trei brevete populare in acelasi sezon vor primi si diploma de Super GRandonneur).

Pentru membrii cluburilor Randonneurs Romania si Adevaratii VeloPrieteni, taxa de participare este de 15 lei (discount de 25%).

b) 25 de lei (sau 50 lei, functie de varianta de organizare a punctelor de control) / ultra-brevet popular (include cheltuielile de administrare a evenimentului, de omologare a traseului si a rezultatelor, brevet-cardul si foaia de parcurs, diploma pentru fiecare brevet parcurs – iar ciclistii care vor obtine in acelasi sezon certificatele de brevetare pentru toate cele trei brevete populare plus cel pentru ultra-brevetul popular, vor primi si diploma de Ultra GRandonneur).

Pentru membrii cluburilor Randonneurs Romania si Adevaratii VeloPrieteni, taxa de participare este de 20 lei, respectiv 40 de lei  (discount de 20%)

c) 20 de lei / medalia de Super GRandonneur (oferita doar celor care o solicita dupa terminarea celor trei brevete populare in acelasi an / sezon)
d) 20 de lei / medalia de Ultra GRandonneur (oferita doar celor care o solicita dupa terminarea celor trei brevete populare si ultra-brevetul popular in acelasi an / sezon)
e) Contul pentru efectuarea platilor – IBAN: RO24 RZBR 0000 0600 1039 9234, Banca Raiffeisen, Carolin Radulescu

4. Desfasurarea evenimentelor

a) Inscrierile se fac NUMAI prin formularul special destinat si sunt validate NUMAI dupa confirmarea platii taxei de participare.
b) Brevet-cardurile si foile de parcurs vor fi inmanate la locul de start, in cadrul intalnirii dinaintea plecarii pe traseu, NUMAI in urma prezentarii unui act de identitate si a completarii si semnarii declaratiei de participare pe propria raspundere.
c) Ora startului este aceeasi pentru toti participantii si TREBUIE inscrisa pe brevet-card, fiind ora luata in calcul la omologarea rezultatului final.
d) Evidentierea trecerii unui ciclist printr-un punct de control (PC) se va face fie prin obtinerea unui bon fiscal de la magazinul / benzinaria mentionata in descrierea evenimentului, fie prin fotografierea bicicletei personale langa un obiectiv / indicator precizat de catre organizator, concomitent cu inscrierea orei pe brevet-card.
e) Traseul va fi parcurs de participanti in ritmul dorit de fiecare, cu precizarea ca, pentru omologarea rezultatului si brevetare, NU TREBUIE depasit timpul limita prevazut (4 ore pentru GFR050, 8 ore pentru GFR100, 12 ore pentru GFR150 si 20 de ore pentru GFR250). Nu exista nici o restrictie referitoare la mersul in pluton, la trena.
f) Pe traseu poate fi prevazut si un punct de control secret, unde persoana stabilita de organizator va evidentia pe brevet-card trecerea ciclistilor prin acel punct.
g) Indiferent de cauza, daca s-a gresit traseul propus de organizator, pentru a nu risca descalificarea, TREBUIE ca participantul sa revina pe traseu in punctul din care s-a produs iesirea, fara a apela la vreo scurtatura.
h) Orice incalcare a regulamentului de desfasurare sau a prevederilor Codului Rutier Romanesc referitoare la mersul cu bicicleta pe drumurile publice este sanctionata de la avertisment la penalizare cu timp, pana la descalificare, in cazul repetarii (conform Regulamentului de desfasurare a brevetelor).
i) Finalul parcurgerii traseului este evidentiat prin varianta precizata de organizator, iar ora sosirii este inscrisa pe brevet-card.
j) Pentru omologarea rezultatului, fiecare participant TREBUIE sa transmita prin email organizatorului (pe adresa gfr@adevaratiiveloprieteni.ro) urmatoarele: fotografii ale brevet-cardului fata-verso completat cu toate datele si semnatura participantului, fotografii ale bonurilor fiscale / obiectivelor din punctele de control (doar in cazul in care au inregistrat traseul parcurs cu o aplicatie de pe telefon, vor transmite in acelasi email si link-ul cu acesta inregistrare).
k) Participantii care au parcurs toate cele 3 brevete populare vor mentiona la inscrierea pentru cel de-al treilea brevet daca vor dori medalia de Super GRandonneur, aspect ce va fi bifat si pe brevet-cardul folosit la parcurgerea ultimului brevet din seria celor trei (plata pentru medalie va fi efectuata prin transfer bancar dupa parcurgerea celor 3 brevete populare in maximum 15 zile de la terminarea seriei de brevete populare). Similar vor proceda cei care vor parcurge in acelasi sezon pe langa cele 3 brevete populare si ultra-brevetul popular, in ceea ce priveste solicitarea medaliei de Ultra GRandonneur.
l) Certificatele de brevetare pentru fiecare brevet popular obtinut, diplomele si medaliile pentru titlurile Super GRandonneur si Ultra GRandonneur vor fi oferite in cadrul unei festivitati de premiere sau transmise ulterior ciclistilor care nu au putut participa la festivitate.
m) Cele trei brevete populare si ultra-brevetul popular sunt luate in calcul pentru seria GRRtY (GRandonneur Round the Year) si pentru titlurile GRandonn’OR, EverGRandonn’OR, GRandonneur 500, GRandonneur 1000GRandonneur 3000 si GRandonneur 10000.