Follow Us

Follow Us
Click AICI pentru ultimele stiri

+40726 923 222

Bucuresti, Romania

 

Prezentare Super GRandonnée (SGRee)

Super GRandonnée Romania (SGRee)

Super GRandonnée este o tura populara de anduranta permanenta, parcursa la initiativa participantului. Participantul isi alege data si ora de start, modul in care se organizeaza, cum isi pregateste bagajul si lucurile considerate necesare pentru parcurgerea acesteia, modul in care isi gestioneaza timpul, daca doarme la hotel, intr-un sac de dormit sau deloc. In ceea ce priveste propria organizare, participantii nu au nicio alta obligatie decat de a parcurge traseul in limita maxima de timp, in functie de optiunea aleasa (Grandonneur – 20 de ore sau Gran Turist – minimum 50 de km / zi) si fara sprijinul unui vehicul sau alt sprijin extern.

Fiecare participant este responsabil pentru validarea trecerii punctului de control, prin evidentierea acestui lucru pe brevet-card si prin realizarea fotografiei corespunzator cu indicatiile trimise de organizator. Pe scurt, participantul trebuie sa se descurce singur in orice situatie, fiind pe cont propriu. Spiritul Super GRandonnée se bazeaza pe libertatea si maturitatea participantilor.

Super GRandonnée sunt ture de sine statatoare, care sunt organizate, verificate si validate de catre Randonneurs Romania, prin reprezentantii acestei organizatii la nivel national (Iulian Ene in asociere cu Asociatia Adevaratii VeloPrieteni pentru Romania) si la nivel regional. Acestea se desfasoara in zone deluroase / montane pentru obtinerea diferentei de nivel obligatorii ce le defineste. Lungimea traseului este de aproximativ 150 km (+/- 5%) cu o diferenta de nivel de minimum 2.500 de metri. Pentru fiecare 250 de metri in plus la diferenta de nivel a unui traseu omologat, timpul limita se suplimenteaza cu cate o ora, dar nu mai mult de 5 ore, respectiv 25 de ore. De asemenea, pentru portiuni de traseu offroad, se va suplimenta timpul cu o ora pentru 1-5 km de offroad, 2 ore pentru 6-10 km de offroad, dar nu mai mult de 5 ore, respectiv 25 de ore.

Regulamentul de desfasurare a Super GRandonnee poate fi accesat aici.

Pentru procedura de desfasurare a turei, descarca fisierul in format “.pdf” de aici

In prezent, exista 12 trasee omologate pentru Super GRandonnée:
Valahia Epic Tour (startul si sosirea la Breaza);
Minunile Bihorului (startul si sosirea la Padis);
Farmecul Apusenilor (startul si sosirea la Arieseni);
La margine de Sibiu (startul si sosirea la Cristian);
Bucegi Epic Ride (startul si sosirea la Valea Lunga);
Dracula’s Epic Road (startul si sosirea la Predeal);
Semenic Grand Tour (startul si sosirea la Bucosnita);
Drumul Vinului Prahovean (startul si sosirea la Boldesti Scaeni);
Catarari Buzoiene (startul si sosirea la Sarata Monteoru);
Gilau Mountains Challenge (startul si sosirea la Floresti);
Tribure to Madaras (startul si sosirea la Miercurea Ciuc);
Ariesana (startul si sosirea la Turda).

Inscrierea unui ciclist se realizeaza prin completarea unui formular online, iar aceasta este validata doar dupa efectuarea platii taxei de participare.

Pentru finalizarea traseului, participantii vor primi certificatul si medalia de brevetare corespunzator regimului in care a fost a fost parcurs, GRandonneur sau Gran Turist.

Taxa de participare: 25 lei (platita PRIN TRANSFER BANCAR in contul Asociatiei Adevaratii VeloPrieteni: IBAN RO02 RNCB 0085 1536 8704 0001, BCR Bucuresti). Confirmarea platii se face pe adresa de email: SR@adevaratiiveloprieteni.ro. Taxa de participare include badge-ul si brevet-cardul, omologarea rezultatului si certificatul de brevetare.

Taxa de participare pentru membrii cotizanti ai clubului Randonneurs Romania este 20 lei, iar, pentru ciclistii minori (14-18 ani) este 15 lei.

Optional, dupa omologarea rezultatului, se poate solicita medalia aferenta titlului, contra-cost (40 lei).

Daca un participant doreste sa parcurga un traseu nou, va transmite catre organizator propunerea si va plati o singura data pentru omologarea traseului o taxa de 10 lei.

Actualizat: 24 decembrie 2022