Follow Us

Follow Us
Click AICI pentru ultimele stiri

+40726 923 222

Bucuresti, Romania

 

Cine suntem

Randonneurs Romania (RR) este organizatia nationala care administreaza si coordoneaza activitatea de organizare a brevetelor în ciclismul de anduranţă in Romania, sub regulile si licenta Audax Club Parisien (ACP) si Randonneurs Mondiaux (RM).

Randonneurs Romania a fost infiintata in anul 2013, la Arad, de catre Ladislau Torok, numit Reprezentant National al Audax Club Parisien, iar, in anul 2014, au fost organizate primele brevete in tara noastra.

Incepand cu anul 2017, Reprezentantul National este Iulian Ene, in asociere cu Asociatia Adevaratii VeloPrieteni Romania.

Pe langa administrarea si coordonarea intregii activitati la nivel national, Reprezentantul National organizeaza evenimente ale ciclismului de anduranta in zona Bucurestiului, in teritoriu existand incheiate parteneriate pentru organizarea brevetelor cu cluburi si asociatii din Arad, Buzau, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Sibiu si Targu Mures.

In prezent, sunt organizate urmatoarele brevete si ture de anduranta: brevetele clasice denumite Brevets de Randonneurs Mondiaux (BRM) pe distante de 200, 300, 400, 600 si 1000 de km, Fleche si Trace Romania, Super Randonnee, seria de brevete lunare Romanian Randonneur Round the Year (RoRRtY) si brevetul din categoria 1200+, BRM1400 km, acesta din urma organizat in premiera, sub licenta Randonneurs Mondiaux.

Incepand cu anul 2018, sub licenta Randonneurs Romania, sunt organizate brevetele populare, denumite Gran Fondo Romania (GFR). De asemenea, incepand cu anul 2019, sunt organizate turele de anduranta pe echipe Arrow Romania si Dart Romania, turele populare de anduranta Super GRandonnee, Dart-Pop, GFR300+ si seria de brevete populare GRandonneur Round the Year (GRRtY).

In anul 2017, urmare a evenimentelor organizate la Bucuresti si a celor aproximativ 700 de brevete oferite ciclistilor de anduranta, Asociatia Adevaratii VeloPrieteni Romania s-a clasat pe locul 10 in lume din peste 500 de cluburi organizatoare. Performanta s-a repetat si in anul 2018, cand cu cele peste 1500 de brevete oferite ciclistilor de anduranta romani, Asociatia Adevaratii VeloPrieteni Romania s-a clasat pe locul 10 din peste 600 de cluburi organizatoare.