Ultra Randonneur Romania este titlul acordat de Randonneurs Romania ciclistilor care parcurg in acelasi sezon toate cele patru brevete clasice (200-300-400-600 km), plus un brevet de 1000 km sau din categora 1200+, denumit si ultra-brevet. Ciclistii care obtin majoritatea brevetelor in cadrul evenimentelor organizate la Bucuresti de catre Reprezentantul National primesc din partea organizatorului trofeul denumit Cupa AV Ultra Randonneur Romania.
Din 2015, de cand primii ciclisti romani au participat la PBP, si pana in prezent, 96 de ciclisti romani (dintre care 4 fete) au obtinut un total de 158 de titluri Ultra Randonneur Romania.
In 2015, cei 7 ciclisti romani, care au finalizat brevetul PBP, au obtinut si primele titluri Ultra Randonneur Romania.
In anul 2016, la Bucuresti, Asociatia Adevaratii VeloPrieteni a organizat in premiera in Romania un brevet de 1000 de km, finalizat in timpul limita de catre sase ciclisti romani din cei 22 care au luat startul pe traseul care traversa si Transfagarasanul, si Transalpina. Trei ciclisti dintre cei sase, pentru ca au parcurs in acel sezon si cele 4 brevete clasice, au obtinut si titlul Ultra Randonneurs Romania, primind si Cupa AV Ultra Randonneur Romania: Remus ISAC, Marius NEGRILA si Daniel Florin TANASE.
In anul 2017, 25 de ciclisti au obtinut titlul Ultra Randonneur Romania, 24 in cadrul evenimentelor organizate la Bucuresti, primind astfel si Cupa AV Ultra Randonneur Romania, si unul la Arad. Patru dintre acestia, Iulian ENE, Marius NEGRILA, Marius SOCACI si Daniel Florin TANASE, au obtinut titlul pentru a doua oara. In premiera, doua fete au obtinut titlul Ultra Randonneur Romania: Simona Iuliana GRIGORE si Daniela NEGULESCU.
In anul 2018, a avut loc inca o premiera pentru ciclismul de anduranta din Romania, un ultra-brevet din categoria 1200+, brevetul de 1400 de km – Drumul Dunarii Randonneur – obtinut de 51 de ciclisti. De asemenea, in acest sezon, au fost organizate ture de 1000 de km la Arad, Bucuresti si Iasi, fiind obtinute 36 de brevete. In acest context, numarul ciclistilor romani care, in anul 2018, au obtinut titlul Ultra Randonneur Romania, s-a dublat fata de anul anterior, fiind de 51, dintre care doua fete, Cristina BERNA si Loredana Monica ILE. 34 dintre acestia au primit si Cupa AV Ultra Randonneur Romania. De asemenea, in premiera, Eugen Nicusor VLAD a reusit sa obtina in acelasi sezon doua titluri Ultra Randonneur Romania, dupa ce a fost si singurul ciclist roman care in acest sezon a obtinut toate cele patru ultra-brevete organizate in Romania.
Anul 2019, anul in care 44 de ciclisti romani au obtinut brevetul la Paris-Brest-Paris, a insemnat recordul de titluri Ultra Randonneur Romania pentru ciclismul de anduranta romanesc: 54 de titluri, doi ciclisti, Marius SOCACI si Eugen Nicusor VLAD, castigand cate doua titluri, iar Dragomir TITEI, trei titluri – o noua premiera. 28 dintre acestia au castigat si Cupa AV Ultra Randonneur Romania.
In anul 2020, in contextul pandemiei COVID-19, s-a resimtit o reducere semnificativa atat a brevetelor obtinute, cat si a titlurilor, inclusiv cele Ultra Randonneur Romania. Astfel, doar 17 ciclisti au obtinut acest titlu, iar 12 dintre acestia au castigat si Cupa AV Ultra Randonneur Romania. Cu toate acestea, si in acest sezon, un ciclist a reusit sa obtina doua titluri: Adrian Romulus ALECU.
Astfel, in istoria ciclismului de anduranta romanesc, un ciclist (Eugen Nicusor VLAD) a castigat 6 titluri, doi ciclisti au castigat cate 5 titluri Ultra Randonneur Romania (Marius SOCACI si Dragomir TITEI), patru ciclisti au castigat cate patru titluri (Adrian Romulus ALECU, Iulian ENE, Cristian MANAILA si Daniel Florin TANASE), 11 ciclisti cate trei titluri, 15 ciclisti (dintre care doua fete, Cristina BERNA si Simona Iuliana GRIGORE) cate doua titluri si 62 de ciclisti cate un titlu.