Follow Us

Follow Us
Click AICI pentru ultimele stiri

+40726 923 222

Bucuresti, Romania

 

Regulament PBP 2019

REGULAMENTUL DE DESFASURARE A ULTRA-BREVETULUI PARIS-BREST-PARIS 2019

Nota: Acest regulament provizoriu al PBP 2019 este suspus modificarii pana in august 2019.

Articolul 1: Introducere

Audax Club Parisien organizeaza in perioada 18-22 august 2019, Paris-Brest-Paris Randonneur®, Brevet de Randonneurs Mondiaux pe o distanta de 1200 km de la Paris la Brest si retur, fara alta asistenta in afara de cea autorizata de organizator. PBP se inscrie in cadrul statutului organizatiilor FFCT (Federatia Franceza de Cicloturism).

Articolul 2: Conditii de inscriere

Paris-Brest-Paris Randonneur® este dedicat in special cicloturistilor cu varsta de cel putin 18 ani, in ziua startului, licentiati la FFCT, UFOLEP (Uniunea Franceza a Activitatilor Laice de Educatie Fizica) sau FSGT (Federatia Activitatilor de Sport si Gimnastica) in 2019 sau randonneurilor straini (apartinand sau nu unui club), care au finalizat in 2019 brevetele de calificare omologate sub controlul exclusiv al Audax Club Parisien, «Brevets de Randonneurs Mondiaux» de 200, 300, 400 si 600 km, organizate in numeroasele tari de catre cluburile pe deplin aceptate de Audax Club Parisien. Este acceptat ca un brevet sa poata fi inlocuit cu un brevet de o distanta superioara.

Articolul 3: Limitare

Numarul participantilor poate fi limitat. Limita va fi comunicata pe site-ul oficial PBP 2019.

Articolul 4: Preinscrierea

Preinscrierile sunt deschise persoanelor care au realizat cel putin un BRM in 2018. Data preinscrierii este in functie de cel mai lung brevet realizat in 2018 in limita locurilior disponibile la momentul preinscrierii. Ele por fi dobandite cu titlu individual incepand cu:

Conditiile locale, proprii ale unei tari, vor putea fi aplicate pentru a valida preinscrierile. De exemplu, in Franta, in cazul kilometrajului egal, membrii UFOLEP sau ai FSGT nu se vor putea preinscrie decat la 7 zile dupa membrii FFCT. Preinscrierea rezerva un loc pentru particicparea la PBP 2019, in limita locurilor disponibile, in momentul acceptarii platii. Locurile disponibile vor fi atribuite in ordinea cronologica a preinscrierilor. Preinscrierea se va efectua doar pe Internet pe site-ul www.paris-brest-paris.org, indicand, printre altele, numarul omologarii celui mai lung brevet Randonneurs Mondiaux pe care l-ati realizat, federatia – clubul si numarul licentei. Pentru bicicletele cu mai multe locuri, preinscierea va fi initiata de persoana care a realizat cel mai lung BRM pentru ca coechipierul sa beneficieze de aceeasi prioritate pentru a se preinscrie.

Taxa preinscrierii este de 30 Euro, suma nerambursabila, dar deductibila din suma totala de inscriere. Se anuleaza preinscrierea pe 2o iunie 2019 daca inscrierea nu a fost inceputa (minim trei brevete indicate in formularul de inscrirere)

Articolul 5: Inscrierea

Inscrierea se face doar pe Internet pe site-ul www.paris-brest-paris.org, unde puteti si consulta monitorizarea portofoliului personal. Puteti sa va inscrieti cand ati terminat cel putin trei brevete pentru calificare care sunt programate intre 31 octombrie 2018 si 30 iunie 2019.

Programul de inscriere:

Rezervarea definitiva a locurilor se va face in momentul acceptarii platii.

Inscrierile vor fi tratate in functie de data achitarii platii, pana la limita locurilor disponibile. In cazul depasirii numarului, se va realiza o lista de asteptare fara a se incasa plata.

Dosarele care nu vor fi completate pana pe 3 iulie 2019 la miezul noptii (ora locala franceza) vor fi definitiv inchise si participarea va fi anulata. Orice inscriere este definitiva si neramburabila suma de inscriere. Ratarea vreunui brevet necesar calificarii nu va fi nici acesta un motiv pentru rambursarea sumei de inscriere.

Fiecare dosar va fi validat doar daca sunt completate in inscriere cele patru numere de omologare a celor patru brevete obligatorii. Se va trimite un mail de confirmare cu diverse instructiuni pentru desfasurarea brevetului.

In absenta mesajului, daca statutul dosarului este totusi #validat#, va rugam sa luati legatura cu organizatorii. Orice corespondenta se face prin email la adresele urmatoare:

– pentru Franta : Inscription_fra@paris-brest-paris.org
– pentru International : Inscription_int@paris-brest-paris.org

Articolul 6: Plata

Poate fi individuala sau colectiva si se va face pe un site securizat la finalizarea preinscrierii dumneavoastra si / sau in momentul inscrierii. Nu va fi acceptat niciun virament, cec sau cash. Suma preinscrierii este de 30 de euro, nerambursabula si deductibila din suma totala a inscrierii. Suma totala a inscrierii este de 135 de euro. Cu reducere de 10 euro pentru membrii FFCT.

Taxa de participare cuprinde:

– participarea la Paris-Brest-Paris 2019
– bidonul oficial
– vesta reflectorizanta oficiala
– o gustare la sosire
– o mapa oficiala
– badge-ul PBP 2019
– brevet-cardul pentru PBP 2019
– monitorizarea informatica personalizata – microcip
– medalia souvenir gravata (daca sunteti omologat)
– asigurarea repatrierii medicale urmand modalitatile furnizate de asigurator
– foaia de parcurs
– indrumarea cu ajutorul unor vehicule oficiale
– accesul la diverse puncte de control sau de odihna
– dispozitiv de prim ajutor la punctele de control
– filmul brevetului care poate fi descarcata de pe site-ul PBP
– brosura cu rezultatele celei de-a 19-a editie PBP trimisa la adresa dv in primul trimestru al anului 2020.

Cheltuielilile pentru mancare si odihna, cat si cheltuielile de recuperare de pe traseu in caz de abandon, sunt exclusiv in sarcina participantilor.

Articolul 7: Anularea

Din vina participantului: Nu se va face nicio rambursare.
Din vina organizatorului: Anularea cursei datorita unor circumstante de forta majora, din vina sau nu neaparat din vina organizatorului, va presupune rambursarea unei sume forfetare de 50 de euro fara a se mai putea pretinde alte despagubiri. Cererea eventuala a tricoului va fi onorata daca comanda catre furnizor a fost acceptata de Audax Club Parisien la data anularii brevetului.

Articolul 8: Verificarea bicicletelor

Sunt acceptate toate mijloacele de mers, cu doua sau trei roti, conduse cu ajutorul unui ghidon si impinse exclusiv de forta musculara printr-un sistem de transmisie format dintr-un singur sau mai multe pedaliere – pe lant. Acesta nu trebuie sa depaseasca 1 metru latime. Cele care nu corespund acestor criterii vor fi supuse unei omologari de l’AUDAX CLUB PARISIEN. Pe ghidon se accepta aerobarurile – extensiile pentru odihna antebratelor cu conditia ca acestea sa nu depaseasca punctul cel mai exterior al manerelor schimbatoarelor de viteza.

Vehiculele cu asistenta electrica sunt interzise.

Bicicletele trebuie sa fie dotate cu faruri de lumina fata-spate, suficient de puternice si vizibile de la 100 m in fata si 150 in spate. Aceste faruri trebuiesc foarte bine fixate si in permanenta pe bicicleta, chiar si ziua in permanenta stare de functionare.

In spate, lumina rosie cu functie intermitenta este interzisa. Este foarte recomandat de a dispune de mai multe surse de lumina lanterna, dinam, led fix. Aprinderea luminii trebuie facuta imediat de la caderea serii pana la ivirea zorilor, sau cat timp vizibilitatea este insuficienta, fie ca participantul este singur sau in pluton. Daca participantul este oprit datorita unor nereguli cu luminile, inexistene sau insuficente, el va avea voie sa plece din nou in cursa doar cand problema va fi rezolvata chiar daca dispune de o lumina de ajutor pentru a ajunge la postul urmator de control.

Pentru bicicletele culcate, e recomandat ca pedalierele sa fie echipate cu o protectie, fie un carter fixat pe cadru, fie un disc rigid subtire mai mare decat foaia mare. Noi sfatuim in egala masura, cel putin o oglinda retrovizoare pe partea stanga, eventual fixata pe dosul manusii. Apoi, e foarte recomandat sa se fixeze un fanion cu banda reflectroizanta pe un catarg de cel putin 1.40 inatime.

Bicicletele cu caroserie trebuie neaparat echipate cu banda reflectrorizanta in fata, spate si laterale.

Pentru a testa echipamentele, re recomanda realizarea cel putin a unui brevet de 400 sau de 600 km cu bicicleta pe care o veti folosi la PBP. Pentru a facilita controlul, i se va da fiecarui participant o placa numerotata. Ea trebuie fixata si pastrata pe tot parcurul cursei.

Articolul 9: Echipamentul

Conform codului rutier francez, portul unui echipament cu inalta vizibilitate (norma EN ISO 20471 sau EN 1150) este OBLIGATORIU in timpul noptii. Daca echipamentul dumneavostra de inalta vizibiliate este mascat (cu rucsacul, bicicleta culcata), anticipati un alt mijloc de a va face vizibili. Hainele deschise la culoare sunt recomandate pe timp de noapte. Purtarea castii cu invelis rigid este puternic recomandata pe tot parcursul brevetului. Noi recomandam sa purtati tricoul clubului dumneavoastra, sau cel de la PBP sau de la orice alta cursa organizata de Randonneurs Mondiaux. Tricourile echipelor de ciclism pentru profesionisti sunt interzise.

 Articolul 10: Trasee si Controale

Sub rezerva autorizarii folosirii rutelor prestabilite, traseul este cel transmis in dosarul dv. Parcursul, dus- intors, este marcat prin sageti de culori diferite.

Exista puncte de control oficiale- Plecarea de la Bergerie Nationale din RAMBOUILLET, VILLAINES-LA-JUHEL, FOUGERES, TINTENIAC, LOUDEAC, CARHAIX, BREST, la dus. La intors, in plus, MORTAGNE-AU-PERCHE et DREUX. Un punct de alimentare prevazut la dus la MORTAGNE-AU-PERCHE. Cate un punct de somn si alimentare prevazut la dus si la intors la QUEDILLAC si la SAINT-NICOLAS-DU-PELEM.

Ar putea fi si cateva puncte de control secrete la dus cat si la intors. Participantii trebuie sa respecte itinerariul impus. Noi va atragem atentia asupra faptului ca nerespectarea traseului duce suspendarea participarii.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica parcursul si-sau punctele de control sus-mentionate, in cazul in care nu a fost acordata autorizatia de folosire a drumurilor de catre autoritatatile publice.

In orice loc si in orice moment, participantul si eventualii sai insotitori trebuie sa se comporte corespunzator fata de orice control.

 Articolul 11: Responsabilitate si garantie

Este foarte indicat ca bicicletele care participa la Paris-Brest-Paris Randonneur® pe propria responsabilitate si, in acest sens, participantii trebuie sa respecte regulile codului rutier.

Este indicat, in mod expres, ca ciclistii participanti la Paris-Brest-Paris Randonneur® se angajeaza pe propria raspundere sa fie asigurat in momentul inscrierii. Un contract “Responsabilitate Civila – Aparare & Recurs” a fost intocmit de organizatori pentru vatamarile corporale si materiale cauzate unei a treia parti, pe timpul probei, de catre un participant. Acest contract este completat de o garantie de asistenta medicala pentru toti participantii. Acest contract nu acopera daunele pe care le-ar putea avea bicicleta sau echipamentul participantului in caz de cadere sau furt. Ar trebui o asigurare personala pentru a acoperi prejudiciile. In orice caz, supravegherea bunurilor si obiectelor personale este de datoria participantului.

Participantul se angajeaza pe cuvantul lui ca este acoperit de o asigurare in momentul inscrierii.

L’AUDAX CLUB PARISIEN nu se face responsabil in caz de pierdere sau furt.

Articolul 12: Monitorizarea participantilor

Fiecare participant primeste inainte de plecare un brevet-card si un microcip magnetic ce trebuie pastrat in cea mai buna stare. Noi va sfatuim sa lipiti o fotografie de identitate recenta pe brevetcard (format 35 x 25 mm).

Brevet-cardul trebuie sa fie in permanenta asupra participantului. Trebuie ca acesta sa inmaneze personal documentul la fiecare control oficial sau secret. Pierderea brevetcardului sau a mijlocului de urmarire electronica, absenta unei singure vize de la punct de control fix sau secret, o viza de control neregulamentara sau incompleta vor duce la neomologarea brevetului.

Articolul 13: Procedurile de control

Fiecare participant trebuie sa se prezinte la controlul bicicletei in intervalul orar stabilit de AUDAX CLUB PARISIEN, tinand cont de solicitarea dv:

– sambata 17 august de la 08h00 la 19h00 pentru plecarile de duminica 18 august
– duminica 18 august de la 08h00 la 13h00 pentru plecarile de luni 19 august.

Cu bicicleta verificata, participantul se prezinta la sala de control. Pe baza unui act de identitate oficial, el primeste un dosar cu brevetul, microcipul de urmarire, placa cu numarul, etc, apoi pregateste fisa de participare.

Controlul la plecare

Se efectueaza la Bergerie Nationale de Rambouillet, intre 15 si 45 minute inainte de ora fiecarei plecari. Pentru o mai buna fluidizare, noi va rugam sa nu va prezentati prea devreme.

Atentie! Fiecare brevet-card necontrolat si microcip neinregistrat la plecare va duce la neomologarea brevetului.
Plecare: La cererea autoritatii locale, plecarea se va face in valuri succesive.
Pentru siguranta, vehiculele oficiale vor deschide drumul cativa kilometri la inceput. Este interzisa depasirea acestora, nerespectarea ducand la penalizare.

Articolul 14: Deschiderea si inchiderea punctelor de control

Trecerea participantilor este obligatorie prin fiecare punct de control, respectand intervalele orare indicate oe brevet. Orele pentru deschiderea punctului de control sunt doar informative. Doar un incident material grav poate justifica o intarziere care, in orice caz, va trebui recuperata pana la cel tarziu urmatoarele doua puncte de control.

Articolul 15: Omologari, abandonuri, termen limita

Oricare ar fi timpul indeplinit, niciun brevet nu va fi omologat la mai putin de 43h32min (viteza medie de 28 km/h). Toti participantii, a caror brevet a fost regulamentar realizat, vor primi o medalie gravata cu timpul omologat, eventualele penalizari incluse. Aceasta medalie este special editata pentru a 19-a editie PBP Randonneur. Participantul care abandoneaya trebuie sa anunte un controlor sau un membru organizator care semneaza brevetul indicand #abandon#. Placa cu numarul si dispozitivul vor fi luate si pastrate, cat si brevetul, de catre participant.

Articolul 16: Controlul medical

Se poate organiza un control la cererea Ministerului Sporturilor care va suporta si cheltuielile. Neacceptarea de a se supune la acest control, sau de a fi recunoscut pozitiv, va antrena non-omologarea brevetului si sanctiunile in confomitate cu reglementarile in vigoare.

Articolul 17: Vehiculele de asistenta

Sunt interzise pe tot parcursul oficial al participantilor. Participantii care au un vehicul de asistenta (fie doar la un punct de control) trebuie obligatoriu sa il declare la momentul inscrierii. Se stabileste un traseu special pentru aceste vehicule. Asistenta pentru participanti nu se poate face decat in punctele de control sau +/- 5 kilometri de acestea. Participantii vor trebui sa semneze de comun acord cu soferul vehiculului un angajament de onoare precizand modalitatile de asistenta pentru participanti si respectarea absoluta a prezentului regulament cat si acceptarea penalizarilor.

 Articolul 18 : Penalizari – Reclamatii

BAREM DE PENALIZARI
Depasirea vehiculelor deschizatoare de drum 1 h
Absenta luminilor pe timp de noapte sau lipsa vizibilitatii 1 h
Nerespectarea codului rutier- telefonul mobil in mers 1 h
Ducerea trenei de catre un ciclist din afara evenimentului 1 h
Nerespectarea mediului inconjurator 2 h
Absenta hainelor cu inalta vizibilitate sau acoperirea acestora 2 h
Refuzul de a raspunde somatiilor- solicitarilor controlorilor 2 h
Vehicul declarat, prezent pe traseu, in loc sa urmeze traseul special 2 h
Impertinenta participantului sau insotitorilor la adresa controlorilor 5 h
Ajutor adus pe traseu sau in orasele de control de catre un vehicul nedeclarat 5 h

AUDAX CLUB PARISIEN isi rezerva dreptul de a refuza o inscriere la Paris-Brest-Paris si de a descalifica in caz de greseala foarte grava. Incalcarile regulamentului, constatate de controlorii oficiali identificati cu semne distinctive, vor fi penalizate pe baza baremului de mai sus. Pe cat posibil, penalizarile for fi semnalizate participantului si inscrise in brevet-card, fie imediat, fie la punctul de control cel mai apropiat, si vor fi aplicate asupra timpului total efectuat. In caz de noi infractiuni, penalitatile se cumuleaza. Nicio oprire datorata penalizarilor nu va fi aplicata in cursul probei.

Este foarte indicat ca randonneurii sa participe la cursa pe propria si exclusiva lor responsabilitate. Fiecare participant care preda brevet-cardul oricarei alte persoane va fi descalificat. Aceasta instrainare genereaza lipsa responsabilitatii organizatorului in caz de accident sau provocat de cealalta parte in timpul turei. Orice reclamatie trebuie sa fie adresata prin scrisoare recomandata in 10 zile de la sosire.

Monsieur Thierry RIVET
Commission PBP
12 rue Saint-Médéric
FR-78000 VERSAILLES

Articolul 19: Mediul inconjurator

Noi invitam participantii sa respecte locurile care ii primesc si vecinatatile drumurilor imprumutate pentru Paris-Brest-Paris Randonneur®. Participantii vor putea fi trasi la raspundere pentru degradarile constatate.

Este in mod oficial interzisa aruncarea gunoaielor pe strada. Este pentru binele tuturor si pentru imaginea randonnerilor!

Articolul 20: Drepturile de imagine si libertati individuale

Fiecare participant ofera libertatea in mod special organizatorilor Paris-Brest-Paris Randonneur®, sa fie beneficiari cat si parteneri media si sa utilizeze imagini fixe si audiovizuale, in care acestia ar putea sa apara, luate cu ocazia participarii acestora la Paris-Brest-Paris Randonneur®, pe toate suporturile – documente profesionale si- sau publicitare, in lumea intreaga si pentru durata cea mai lunga prevazuta de lege, regulamente, tratate in vigoare, extinderi eventuale care ar pztea fi aduse acestei perioade. Conform acestei legi a informaticii si libertatii civile din 6 ianuarie 1978, dispuneti de dreptul de acces si rectificare asupra informatiilor personale care va privesc. Prin intermediul nostru, puteti fi directionat in a primi propuneri de la alte societati sau asociatii. Daca nu doriti, e de ajuns sa ne anuntati indicandu-ne numele, prenumele, adresa, si daca e posibil si numarul placii de inscriere.

Articolul 21: Actualizari

Comisia PBP isi rezerva deptul de a modifica acest regulament si de a lua deciziile care se impun in cazurile neprevazute ale prezentului regulament. Ea poate de asemenea sa modifice conditiile de derulare a probei. Pe cat posibil, deciziile sau eventualele modificari vor fi luate la cunostinta de participanti:

– fie pe calea presei si radioului, Internet, cu cel tarziu trei zile inainte de data startului probei daca e vorba de o anulare previzibila
– fie cu portavocea si afisarea.