Follow Us

Follow Us
Click AICI pentru ultimele stiri

+40726 923 222

Bucuresti, Romania

 

Everesting

“FIENDISHLY SIMPLE, YET BRUTALLY HARD. EVERESTING IS THE MOST DIFFICULT CLIMBING CHALLENGE IN THE WORLD.“

Everesting reprezinta un concept global ce presupune parcurgerea in mod repetat a unui singur segment de drum cu urcarea continua pana la atingerea unei diferente de nivel de 8848 de metri, echivalentul inaltimii muntelui Everest. Creatorii acestui concept sunt cei de la Hells 500, o comunitate a ciclistilor pasionati de catarari.

Aceasta provocare poate fi realizata pe orice “catarare”, indiferent de conditiile drumului sau a tipului bicicletei folosite (cu exceptia bicicletelor electrice, tandemurilor si a bicicletelor orizontale), dovada realizarii diferentei de nivel facandu-se prin inregistrari pe dispozitive dedicate cum ar fi Garmin sau Bryton.

Distanta trebuie parcursa intr-o singura activitate, fara pauze de somn. Nu exista insa un timp limita.

Exista totusi un set de reguli ce trebuiesc respectate, iar acestea pot fi consultate vizitand site-ul www.everesting.cc. Tot aici puteti citi mai multe despre grupul Hells 500 si alte provocari derivate din ideea de Eversting, cum ar fi HIGH ROULEUR’S SOCIETY care consta in realizarea unei diferente de nivel de 10000 de metri prin repetari ale aceleiasi catarari, similar cu brevetul Super Randonnée.

Un instrument foarte util pus la dispozitie de organizatori este The Everesting Calculator, care ajuta la estimarea numarului de repetari ale unui singur segment pentru a ajunge la diferenta de nivel dorita.

In prezent, exista 32 de titluri Everesting obtinute de ciclisti romani, primul fiind Sergiu Buciuc, prima fata fiind Dana Csoma. Exista si 7 titluri de Half Everesting obtinute de ciclisti romani. De asemenea, 4 dintre ciclisti au obtinut titlul 10k, primul care a reusit fiind Bagoly Levente, prima si singura fata fiind Simona Grigore.