Follow Us

Follow Us
Click AICI pentru ultimele stiri

+40726 923 222

Bucuresti, Romania

 

Stiri / News

3 Septembrie 2022

Cea de-a doua editie a celui mai important eveniment al ciclismului de anduranta din Romania, DRUMUL DUNARII RANDONNEUR, si-a desemnat ciclistii brevetati dupa 5 zile si 5 nopti de pedalat pe traseul de 1404 km de la Buvuresti la Bazias si retur. Din cei 53 de ciclisti inscrisi din 10 tari, 49 (29 din Romania, 20 din alte 7 tari, respectiv 7 din Grecia, 6 din Bulgaria, cate 2 din Austria si Moldova, si cate unul din Bosnia & Hertegovina, Elvetia si SUA) au luat startul, iar 42 au reusit sa obtina brevetul parcurgand intregul traseul in timpul limita de 117 ore. Multumim tuturor participantilor pentru prezenta si efortul depus si felicitari celor care au reusit performanta de a obtine brevetul!

La organizarea acestui eveniment si-au adus contributia urmatorii parteneri: Elite Tenis Club Pantelimon (care ne-a asigurat zona de start-sosire), Sir Fix-a-Lot (service mobil de biciclete), Caspro Publicitate (realizatorul tuturor materialelor promotionale si a documentelor participantilor), Restaurantul La Partid Lehliu (organizator al unui punct de control, precum si contributia financiara la realizarea materialelor promotionale), Magazinul Trisport (bidoane de apa personalizate si produse energizante), Hungry Van (distribuitorul pentru fresh-urile de portocale de la start si pentru pasta-party de la sosire), Asociatia Eastern Danube Convention & Visitors Bureau, Clubul Sportiv Municipal Giurgiu si Club SCM Dunarea 2020 Giurgiu (organizarea PC de la Stadionul M. Anastasovici din Giurgiu), Primaria Orasului Dabuleni (organizarea PC de la Sala Sporturilor din Dabuleni), Primaria Municipiului Drobeta-Turnu Severin (organizarea PC de la Sala Polivalenta din Drobeta-Turnu Severin), Benzinariile Lukoil din Calafat (organizare PC) și Oil Tri Invest din Videle (organizare PC), Primaria Municipiului Rosiori de Vede (organizarea PC de la Stadionul Municipal Rova), Mihai Borisof (care a pus la dispozitia organizatorilor masina de transport a bagajelor in PC de la Dabuleni si Drobeta-Turnu Severin), reprezentanti ai politiei locale din Pantelimon (care au asigurat traversarea in siguranta a plutonului peste DNCB), Cristi Mitran si Cosmin Nistor (care au realizat fotografiile si filmarile de la start). Le multumim pentru tot suportul oferit!

De asemenea, un rol extraordinar l-au avut voluntarii prezenti zile si nopti in PC de la Giurgiu (Clara si Alin), de la Dabuleni (Timeea si prietenii sai, Alexandru, Ioana si Florentina), de la Drobeta-Turnu Severin (Adriana, Georgeta, Valentin si Ionut – Asociatia Dam Pedale), de la Bazias (Andrei si Ovidiu, care au transportat si bagajele in PC de la Dabuleni si Drobeta-Turnu Severin), de la Rosiori de Vede (echipa de voluntari coordonata de Silviu, Gabi si Adrian), de la Videle (Catalin si colegii sai), de la start-sosire (Carolin, Florin, Vlad, Ema, Marius, Ana, Ovidiu, Eli, Andrei, Anisia, Irina si Sergiu), care s-au ocupat de verificarea trecerii participantilor si de asigurarea pentru acestia a serviciilor de hidratare, energizare si odihna. Le multumim din suflet pentru implicare si efort!

Randonneurs Romania si Asociatia Adevaratii VeloPrieteni, organizatorii acestui ultra-brevet, isi doresc ca DRUMUL DUNARII RANDONNEUR sa devina cel mai important eveniment sportiv, cu participare internationala, dedicat ciclistilor de anduranta, organizat in zona de sud-est a Europei, si care reprezinta totodata un potential enorm de promovare si vizibilitate pentru comunitatile prin care trece traseul ultra-brevetului (Eurovelo 6). Urmatoarea editie, a treia, va avea loc peste 4 ani, respectiv in vara lui 2026.

23 August 2022

În Anul Centenarului făuririi statului național unitar român, eveniment marcat prin încoronarea Regilor României la Alba Iulia (15 octombrie 1922), Randonneurs România și Adevărații VeloPrieteni, în calitate de Reprezentant Național al Randonneurs Mondiaux, organizează a doua ediție a ultra brevetului ciclismului de anduranță din seria BRM 1200+ (Brevets Randonneurs Mondiaux): DRUMUL DUNĂRII RANDONNEUR.

Evenimentul DRUMUL DUNARII RANDONNEUR, organizat în în perioada 26-31 august 2022, este o tură de anduranță dedicată cicliștilor amatori, care pentru obținerea brevetului BRM 1200+, trebuie să parcurgă traseul de la București la Baziaș și retur, de 1404 km cu aproximativ 7000 de metri diferență de nivel, în maximum 117 de ore ( aproximativ 5 zile).

Traseul ales de organizatori și omologat de Randonneurs Mondiaux este în cea mai mare parte de-a lungul malului românesc al Dunării, pe traseul de cicloturism proiectat de Federația Europeană de Cicloturism, Eurovelo6, care include și Drumul Dunării de la izvoare la vărsare. Itinerariul ultra brevetului este: BUCUREȘTI (Pantelimon) – Lehliu-Gară – Mănăstirea – Oltenița – Giurgiu – Zimnicea – Turnu Măgurele – Dăbuleni – Calafat – Drobeta-Turnu Severin – Orșova – Moldova Veche – BAZIAȘ – Orșova – Drobeta-Turnu Severin – Calafat – Dăbuleni – Turnu Măgurele – Roșiori de Vede – Videle – BUCUREȘTI (Pantelimon).

Startul va fi vineri, 26 august, ora 20.00, de la Elite Tenis Club Pantelimon. Pe traseu, împreună cu diverși parteneri și autorități locale, vor fi organizate 11 puncte de control, unde voluntari ai Asociației Adevărații VeloPrieteni și ai comunităților locale din Lehliu-Gară, Giurgiu, Dăbuleni, Calafat, Drobeta-Turnu Severin, Baziaș, Roșiori de Vede și Videle se vor ocupa de verificarea trecerii participanților și de asigurarea pentru aceștia a serviciilor de hidratare, energizare și odihnă.

Vor lua startul 53 de cicliști din 10 țări: România, Bulgaria, Grecia, Austria, R. Moldova, Bosnia-Herțegovina, Germania, Elveția, Rusia și Statele Unite ale Americii. Evenimentul nu este concurs sportiv, ci doar o întrecere cu tine însuți, în care trebuie să fii suficient de pregătit fizic, dar mai ales psihic, să termini cei 1404 de km în cel mult 117 ore.

Organizatorii își doresc ca DRUMUL DUNĂRII RANDONNEUR să devină cel mai important eveniment sportiv, cu participare internațională, dedicat cicliștilor de anduranță, organizat în zona de sud-est a Europei, și reprezintă totodată un potențial enorm de promovare și vizibilitate pentru localitățile prin care trece traseul ultra-brevetului.

La a doua ediție a acestui eveniment, alături de organizatori, Randonneurs România și Asociația Adevărații VeloPrieteni, sunt prezenți ca parteneri: firma de marketing și publicitate Caspro din Focșani, Magazinul de biciclete și echipament sportiv Trisport, Elite Tenis Club Pantelimon, Restaurantul La Partid din Lehliu-Gară, Asociația Eastern Danube Convention & Visitors Bureau, Clubul Sportiv Municipal Giurgiu, Club SCM Dunărea 2020 Giurgiu, Primăria Orașului Dăbuleni, Primăria Municipiului Drobeta-Turnu Severin, Asociația și Magazinul de biciclete Dăm Pedale din Drobeta-Turnu Severin, Benzinăriile Lukoil din Calafat și Oil Tri Invest din Videle, Primăria Municipiului Roșiori de Vede, Bicicliștii de la Videle.

28 Iunie 2022

In baza HCL nr. 85/23.06.2022, Consiliul Local al Municipiului Rosiorii de Vede a aprobat protocolul de colaborare pentru organizarea de evenimente ale ciclismului de anduranta intre Primaria Municipiului Rosiorii de Vede si Asociatia Adevaratii VeloPrieteni. In baza acestui protocol, in cadrul evenimentului ”Drumului Dunarii Randonneur 2022”, care va avea loc in perioada 26-31 august 2022, Primaria Rosiorii de Vede va oferi intregul suport pentru organizarea punctului de control din aceasta localitate, oferind servicii de verificare, odihna, hidratare-energizare, punand la dispozitia organizatorului locatia apartind Stadionului Municipal ROVA din strada Republicii nr. 1.

Punctul de control va fi deschis pentru aproximativ 63 de ore, din 28 august, ora 14.00, pana in 31 august, ora 05.00, avand si suportul unei echipe de voluntari din judetul Teleorman, sub coordonarea profesorului Adrian Mitran, totodata un mare ciclist de anduranta roman.

Based on HCL no. 85/23.06.2022, the Local Council of Rosiori de Vede approved the collaboration protocol for the organization of endurance cycling events between the City Hall of Rosiori de Vede and the Association Adevaratii VeloPrieteni. Based on this protocol, during the event “Danube Road Randonneur 2022”, which will take place between 26-31 August, City Hall of Rosiori de Vede will provide full support for the organization of the control point in this locality – Municipal Stadium ROVA (Republicii no. 1), offering verification, rest and hydration energization services.

The control point will be open for approximately 63 hours, from August 28, at 14.00, until August 31, at 05.00, with the support of a team of volunteers from Teleorman County, under the coordination of professor Adrian Mitran, also a great cyclist of Romanian endurance.

12 Iunie 2022

La cea de-a doua editie a ”Drumului Dunarii Randonneur”, care va avea loc in perioada 26-31 august 2022, au fost omologate 44 de preînscrieri pentru cicliști din 7 țări: 26 din România, 7 din Grecia, 6 din Bulgaria, 2 din Statele Unite ale Americii și câte unul din Austria, Bosnia-Herțegovina și Germania.

Luni, 13 iunie, încep înscrierile la eveniment, pentru toți cei preînscriși (care beneficiază de un discount la taxa de participare), precum și pentru cei care sunt membrii cotizanți ai Randonneurs România Cycling Club și pentru cicliștii din străinătate. Ulterior, începând cu 20 iunie, se pot înscrie și ceilalți cicliști care nu fac parte din categoriile sus-menționate.

Înscrierile se închid în data de 17 iulie 2022.

At the second edition of the “Danube Road Randonneur”, which will take place on August 26-31, 2022, 44 pre-registrations were homologated for cyclists from 7 countries: 26 from Romania, 7 from Greece, 6 from Bulgaria, 2 from the United States and one each from Austria, Bosnia and Herzegovina and Germany.

On Monday, June 13, registration for the event begins, for all those pre-registered (who benefit from a discount on the participation fee), as well as for those who are contributing members of Randonneurs Romania Cycling Club and for cyclists from abroad. Subsequently, starting with June 20, the other cyclists who are not part of the above-mentioned categories can also register.

Registrations close on July 17, 2022.

12 Februarie 2022

A doua editie a ”Drumului Dunarii Randonneur” va avea loc in perioada 26-31 august 2022, pe un traseu usor modificat fata de cel parcurs de ciclistii participanti la prima editie, cea din 2018. La organizarea celui mai mare eveniment al ciclismului de anduranta desfasurat in Romania, alaturi de organizatorii Randonneurs Romania si Adevaratii VeloPrieteni, vor fi implicati mai multi parteneri: Elite Tenis Club, Asociatia Eastern Danube Convention & Visitors Bureau, Directia pentru Tineret si Sport Giurgiu, Clubul Sportiv Municipal Giurgiu, Crucea Rosie Giurgiu, Primaria Orasului Dabuleni, Primaria Drobeta-Turnu Severin, Primaria Rosiorii de Vede, benzinaria Lukoil din Calafat, benzinaria Oil Tri Invest din Videle, firma de marketing si publicitate Caspro din Focsani si partenerii media Radio Romania International, FreeriderPunctRo si Revista de Ciclism. De asemenea, la desfasurarea evenimentului vor contribui numerosi voluntari aflati in punctele de control de la Bucuresti, Giurgiu, Dabuleni, Drobeta-Turnu Severin, Bazias  si Rosiorii de Vede, timp de 5 zile si 5 nopti.

The second edition of the “Randonneur Danube Road” will take place on August 26-31, 2022, on a slightly modified route as compared to the first edition in 2018. Alongside the main organizers, Randonneurs Romania and Adevaratii VeloPrieteni, the following partners will contribute to the organization of the biggest endurance cycling event held in Romania: Elite Tennis Club, Eastern Danube Convention & Visitors Bureau Association, Giurgiu Youth and Sports Directorate, Giurgiu Municipal Sports Club, Red Cross Giurgiu, Dabuleni City Hall, Drobeta-Turnu Severin City Hall, Rosiorii de Vede City Hall, Lukoil gas station in Calafat, Oil Tri Invest gas station in Videle, marketing and advertising company Caspro in Focsani and media partners Radio Romania International, FreeriderPunctRo and  Revista de Ciclism. Numerous volunteers will also be present in the checkpoints in Bucharest, Giurgiu, Dabuleni, Drobeta-Turnu Severin, Bazias and Rosiori de Vede, for up to 5 days and nights.

20 August 2018

Prima editie a ”Drumului Dunarii Randonneur”, care a avut loc in perioada 10-15 august 2018, a adunat la start 60 de ciclisti de anduranta, dintre care 51 (85%) au reusit sa termine cei 1440 de km in timpul limita, obtinand timp de omologare pentru brevetul din seria 1200+ (rezultatele inregistrate pot fi vizualizate aici – link). La organizarea acestui cel mai mare eveniment al ciclismului de anduranta desfasurat vreodata in Romania, alaturi de organizatorii Randonneurs Romania si Adevaratii VeloPrieteni, si-au oferit sprijinul urmatorii parteneri: Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, Asociatia Eastern Danube Convention & Visitors Bureau, Directia pentru Tineret si Sport Giurgiu, Clubul Sportiv Municipal Giurgiu, Crucea Rosie Giurgiu, Restaurantul La Partid Lehliu-Gara, Scoala Generala nr. 4 din Turnu Magurele, Primaria Orasului Dabuleni, ISU Dolj Oltenia, Colegiul Tehnic Dierna din Orsova, Primaria Moldova Noua, Colegiul Tehnologic Mihai Novac si Liceul Teoretic “General Dragalina”, ambele din Oravita, Primaria Oravita, benzinariile Lukoil din Cuza Voda, Oltenita, Calafat si Alexandria, benzinaria Petrom din Moldova Veche, benzinaria RO din Halanga, Apa Nova Bucuresti SA, firma de marketing si publicitate Caspro din Focsani, producatorul de echipament pentru ciclisti Bellotto, magazinul de biciclete Drag Bicycles din Bucuresti, Jerry’s Pizza, magazinul DEDEMAN si partenerii media Radio Romania Actualitati, Radio Guerrilla si FreeriderPunctRo.

De asemenea, la desfasurarea evenimentului si-au adus contributia numerosi voluntari in punctele de control de la Bucuresti, Giurgiu, Turnu Magurele, Dabuleni, Orsova si Oravita, care timp de 5 zile si 5 nopti au fost la datorie.

Le multumim foarte mult pentru tot sprijinul acordat partenenerilor si voluntarilor nostri!

2 August 2018

Randonneurs România, Adevărații VeloPrieteni și revista Freerider, te invită să câștigi una din cele două înscrieri gratutie la BRM 1440 – Drumul Dunării Randonneur – Danube Road Randonneur! Mai multe detalii sunt disponibile in articolul scris de Freerider pe care il poti gasi aici.

26 Iunie 2018

Perioada de inscrieri este deschisa pana la data de 20 Iulie. (confirmarea ocupării locului constă în efectuarea plății în totalitate a taxei de participare; în caz de retragere, pe timpul perioadei de înregistrare, se returneaza 50% din valoarea taxei, iar, după data de 20 iulie, orice retragere se realizează doar prin transferul taxei către alt participant sau fără returnarea taxei)

Inscrierea se poate realiza prin completarea formularului:

https://goo.gl/forms/XpUMLTFBPxyC50vs1

22 Iunie 2018

Cateva sfaturi utile pentru cei interesati sa participe la ultra-brevetul BRM 1440 Drumul Dunarii Randonneur pot fi gasite aici.

05 Mai 2018

Incepand cu data de 5 mai 2018 au loc preinscrierile pentru ultra-brevetul BRM1200+, Drumul Dunarii Randonneur.

Pentru acest eveniment al ciclismului de anduranta, organizat in premiera in Romania, exista un numar limitat de participant (100 de locuri), iar participant trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii de calificare:

– fie obtinerea titlului de Super Randonneur in perioada 2016-2018;

– fie obtinerea unui brevet de 1000 km sau 1200+ km in perioada 2016-2018;

– fie obtinerea unei serii complete de brevete clasice (200-300-400-600 km) in perioada 2017-2018, cu conditia ca brevetul de 600 de km sa fie parcurs in anul 2018.

Preinscrierea se poate realiza pana cel tarziu in data de 31 mai 2018 si presupune inclusive efectuarea platii unui avans de 25% (140 de lei sau 30 euro) din taxa de participare totala (550 de lei sau 120 euro), nereturnabil in cazul renuntarii la participare.

Preinscrierea se realizeaza prin completarea formularului:

https://goo.gl/forms/Sh8ZIUQv3VICiKOA2,

urmata de plata avansului in conturile Asociatiei Adevaratii VeloPrieteni IBAN: RO02 RNCB 0085 1536 8704 0001 (LEI) sau in contul IBAN: RO45RNCB0085153687040003  (EURO).

Preinscrierile care nu vor fi confirmate de efectuarea platii pana la data de 31 mai vor fi anulate.

Inscrierile vor incepe in data de 10 iunie.

Membrii Clubului Randonneurs Romania beneficiaza de 10% discount din taxa de participare (495 lei) si prioritate la inscriere, incepand cu data de 6 iunie.