Follow Us

Follow Us
Click AICI pentru ultimele stiri

+40726 923 222

Bucuresti, Romania

 

Regulament Fleche-Pop & Arrow-Pop

Regulamentul de desfasurare a turelor de anduranta populare Fleche-Pop si Arrow-Pop

Articolul 1 Fleche-Pop si Arrow-Pop sunt ture de anduranta populare pe echipe, pe un traseu de 90-120 km, parcurs in maximum 8 ore, evenimente coordonate si omologate de Randonneurs Romania. Evenimentele sunt organizate de Randonneurs Romania si de reprezentantii regionali, functie de zona alocata fiecaruia dintre acestia. Sunt evenimente patentate dupa turele Fleche Velocio / National, organizate de Audax Club Parisien in Franta si dupa Fleche Romania, organizate de Randonneurs Romania in Romania.

Articolul 2 Evenimentul Fleche-Pop poate avea loc la o data stabilita de organizator (chiar in acelasi timp cu turele de anduranta Fleche Romania sau Trace Romania), iar tura de anduranta Arrow-Pop poate fi parcursa in vederea omologarii oricand de catre o echipa sau chiar de mai multe ori intr-un sezon cu conditia inscrierii si achitarii taxei de participare.

In varianta organizata de Randonneurs Romania, Fleche-Pop, sunt stabilite de catre organizator locul de start si locul de sosire, ora de start, traseul si punctele de control.

Similar, fiecare organizator regional va coordona si organiza evenimentul din zona sa si va transmite ulterior rezultatele catre Randonneurs Romania.

In cazul turelor Arrow-Pop, parcurse in afara evenimentului organizat, fiecare echipa, dupa inscriere, propune catre Randonneurs Romania pentru omologare un traseu de 90-120 km, o data si o ora de start.

Articolul 3 Fiecare echipa poate sa aiba minimum 3 membri si maximum 5 membri. Fiecare tandem sau alt vehicul cu mai multe locuri este considerat ca fiind un singur membru. Membrii echipei se pot ajuta intre ei, fiind chiar recomandat. Insa, echipelor le este INTERZIS sa se ajute una pe cealalta, chiar daca echipele fac parte din acelasi club, asociatie, federatie etc. Singura exceptie in cadrul acestui eveniment in care este permis ajutorul intre echipe sunt situatiile de urgenta, medicale etc.

Articolul 4 Formatul traditional pentru un traseu Fleche-Pop sau Arrow-Pop (o sageata) este similar sagetii unui arcas care zboara spre tinta sa pe drumul cel mai scurt. Totusi, se accepta si trasee de tip circuit sau bucla, mai putin un traseu dus-intors pe acelasi drum. Sunt permise segmente de traseu stanga-dreapta tur-retur pentru obtinerea de apa, alimente si provizii in regiunile mai izolate, insa nu se poate utiliza nicio locatie ca punct de control de mai multe ori si nici un segment rutier nu poate fi utilizat mai mult de o data in aceeasi directie. Daca un segment de traseu tur-retur este utilizat, trebuie obligatoriu localizat un punct de control la intoarcerea de pe acel segment.

In cazul ocolirii fortate din cauza drumurilor in lucru sau a unor eventuale accidente etc., este necesara dovada acestui ocol prin realizarea unei fotografii a unui obiectiv, indicator de pe noul traseu, sau prin obtinerea unui bon fiscal de la un comerciant. In plus, se recomanda si transmiterea traseului inregistrat cu o aplicatie eletronica. Indiferent de circumstantele unui astfel de ocol, un minimum de 90 de km si un maximum 120 de km trebuie sa fie parcurs in maximum 8 ore. Indiferent de lungimea traseului ales si omologat, respectiv parcurs, in calcul ca brevet se iau 90 de km. Acest eveniment este omologat de Randonneurs Romania. Brevetul obtinut este luat in calcul pentru seria GRRtY si pentru titlurile GRandonn’OR, Randonneur of the Year, GRandonneur 2500 si GRandonneur 10000, precum si pentru titlurile acordate pentru turele de anduranta pe echipe.

Articolul 5 Pentru ca rezultatul unei ture Fleche-Pop sau Arrow-Pop sa fie omologat si brevetat este necesar ca cel putin trei membri ai echipei sa termine impreuna traseul ales sau minimum 90 de km (in cazul tandemurilor si a bicicletelor cu mai multe locuri, acestea se considera un singur membru) in maximum 8 ore.

Articolul 6 Fleche-Pop si Arrow-Pop sunt ture de anduranta, nu sunt curse, nu sunt competitii, nu sunt concursuri.

Ciclistii trebuie sa respecte permanent regulile prezentului Regulament, pe cele ale Regulamentului de desfasurare a brevetelor din ciclismul de anduranta si prevederile Codului Rutier. Pe toata perioada turei, fiecare ciclist este considerat ca realizeaza o calatorie cu bicicleta pe cont propriu. Randonneurs Romania si reprezentantii regionali nu isi asuma nicio responsabilitate pentru orice incident / accident care apare pe timpul turei. (In cazul in care participarea la eveniment sau traseul ales de echipa sunt afectate in mod semnificativ de instructiunile si masurile autoritatilor, membrii echipei fac tot posibilul sa se incadreze in timpul prevazut pentru finalizarea turei. Totusi, organizatorii evenimentului pot face ajustari rezonabile ale timpului inregistrat functie de situatie.)

Articolul 7 Nu sunt permise pe traseu masini de asistenta, de suport. Totusi, echipele pot primi suport de la o masina, doar daca a fost declarata la inscriere si doar in punctele de control ale traseului ales si omologat. De asemenea, nu este permisă asistenta altor participanti sau a altor persoane de pe traseu, chiar fara masina, cu exceptia cazurilor de urgenta medicala. Organizatorii pot realiza puncte de control secrete sau mobile pe traseu.

Articolul 8 Sunt permise doar biciclete actionate de puterea umana. Bicicleta trebuie sa fie echipata cu faruri functionale fata-spate. Luminile din fata si din spate trebuie să fie fixate ferm pe vehicul si sa ofere o luminozitate corespunzatoare mersului in siguranta in conditii de intuneric sau vizibilitate redusa. Acestea trebuie montate pe vehicul pe timpul intregului eveniment. Toti membrii echipei trebuie sa indeplineasca aceste conditii. Toti membrii echipei trebuie sa-si foloseasca luminile. Organizatorii evenimentului pot descalifica un membru al echipei daca acesta este surprins ca nu foloseste luminile la nevoie. Pe timpul noptii sau in orice alte conditii de vizibilitate scazuta, toti ciclistii trebuie sa poarte o vesta reflectorizanta sau o alta imbracaminte care prezinta elemente reflectorizante corespunzatoare in partea din fata si din spate a acesteia. De asemenea, se recomanda, mai ales in cazul celor care folosesc cursiere, semi-cursiere, biciclete ciclocros, urmare a pozitiei pe care acesti ciclisti o au pe bicicleta, sa poarte o banda reflectorizanta in jurul fiecarei glezne. Alte dispozitive reflectorizante pe imbracaminte, pantofi, casti de protectie si biciclete sunt recomandate pentru cresterea sigurantei ciclistilor. In cazul in care in situatiile mentionate, ciclistii sunt surprinsi neechipati cu elemente reflectorizante, acestia risca descalificarea. De asemenea, este obligatorie portul unei casti de protectie pe intreaga perioada a turei, in mers.

Articolul 9 Echipa trebuie sa respecte ora si locul de start anuntate la inscriere si aprobate de organizator. Organizatorii evenimentului pot fi prezenti la locul de start pentru a supraveghea oficial momentul. Toti membrii echipei trebuie sa aiba brevet-cardurile asupra lor in orice moment pe timpul călătoriei si trebuie sa le prezinte la cererea organizatorului.

Articolul 10 Dupa 8 ore, indiferent daca echipa a ajuns sau nu a ajuns la locul de sosire, trebuie sa noteze pe brevet-card ora, locul si distanta parcursa pana la acel moment si sa faca dovada prezentei in acel punct. Un brevet-card pierdut sau lipsa unei dovezi a trecerii printr-un punct de control va genera descalificarea acelui membru al echipei. Daca totusi, in locul in care echipa se afla la finalul celei de-a 8-a ore nu exista nicio posibilitate de face dovada prezentei, membrii echipei vor nota datele sus-mentionate pe brevet-card, iar dovada se poate obtine din urmatoarea localitate aflata pe traseu.

 Articolul 11 Orice nerespectare sau incalcare deliberata a prevederilor actualului Regulament vor avea ca rezultat excluderea ciclistului in cauza din orice eveniment de anduranta organizat sub egida Audax Club Parisien sau Randonneurs Romania, pentru o perioada de timp stabilita de catre Comitetul Director al Randonneurs Romania.

Articolul 12 Orice contestatie poate fi depusa de catre un participant in maximum 48 de ore, organizatorul avand la dispozitie alte 48 de ore pentru solutionarea acesteia.

Articolul 13 Varsta participantilor trebuie sa fie de minimum 14 ani (in conformitate cu prevederile Codului Rutier din Romania, referitor la circulatia cu bicicleta pe drumurile publice), iar, participantii cu varsta pana la 18 ani (impliniti pana cel tarziu in ziua startului) trebuie să prezinte, la inscriere, consimtamantul scris al unui parinte sau al unui tutore legal. Pentru a participa la eveniment, după înscriere, fiecare participant trebuie sa completeze o declaratie pe propria raspundere, sa plateasca taxa de participare in același timp cu transmiterea traseului de catre capitanul echipei pentru omologare, primind pe email un brevet-card si documentatia necesara.

Articolul 14 In caz de abandon sau descalificare, taxa de participare nu este returnata, iar, in situatia descalificarii, participantul trebuie sa se retraga de pe traseu sau ramane, dar pe cont propriu. Organizatorul pune la dispozitia participantilor un numar de telefon pentru contactarea in orice situatie survenita pe traseu ce necesita o intervenție sau un sfat sau in caz de abandon.

Articolul 15 Numai Randonneurs Romania, prin reprezentantii sai regionali, are dreptul sa organizeze la nivel national aceste ture de anduranta.

Articolul 16 La inscriere, participantii trebuie sa ofere datele de contact (email, telefon, adresa de resedinta) pentru rezolvarea de catre organizator a tuturor aspectelor aparute inainte, pe timpul si după tura. De asemenea, prin inscriere, participantii isi dau acordul folosirii datelor de identificare pentru publicarea rezultatelor de catre organizator. Aceste date nu pot fi folosite de catre organizator in scop comercial sau transmise catre terti. Prin inscriere, participantii sunt de acord cu respectarea tuturor prevederilor din prezentul Regulament.

Articolul 17 Participantii care termina tura in conditiile prevazute de Regulament vor primi de la Randonneurs Romania un certificat de brevetare a rezultatului, care va fi trimis acestora sau reprezentatilor regionali, de regula, pana la data de 31 ianuarie a anului urmator desfasurarii evenimentului. Se recomanda ca in cazul evenimentul organizat de Randonneurs Romania sau de catre organizatorii regionali, acesta sa realizeze in zona de sosire o activitate de socializare, acesta fiind de altfel unul dintre obiectivele acestei ture de anduranta, pe langa crearea unui spirit de echipa puternic.

Articolul 18 Comitetul Director al Randonneurs Romania va solutiona, fara apel de niciun fel, cazurile litigioase pe care prezentul Regulament a omis sa le prevada si isi rezerva dreptul sa efectueze modificarile necesare.

Prezentul Regulament a fost aprobat de catre Comitetul Director al Randonneurs Romania in data de 24 ianuarie 2019 si actualizat in data de 23 noiembrie 2019, in data de 28 ianuarie 2020, in data de 22 decembrie 2020, in data de 22 martie 2022, si in data de 21 aprilie 2022.