Follow Us

Follow Us
Click AICI pentru ultimele stiri

+40726 923 222

Bucuresti, Romania

 

Regulament BRM2020

REGULAMENT DE PARTICIPARE

„RO-VELO EPIC TOUR RANDONNEUR 2020”

Cap. I Introducere, conditii de participare, traseu

Art. 1 (Introducere)

Randonneurs Romania, in calitate de Reprezentant National al Les Randonneurs Mondiaux, in parteneriat cu Asociatia Adevaratii VeloPrieteni, si cu sprijinul oferit de Reprezentantii Regionali din Romania si alti parteneri, organizeaza in perioada 11-19 iulie 2020 ultra-brevetul BRM1200+, Ro-Velo Epic Tour Randonneur 2020 (Ro-VET-R2020), prima editie, a carui desfasurare si participare are loc conform prevederilor Regulamentului BRM (https://www.randonneurs.ro/regulament-brm), completate cu cele din actualul Regulament.

Art. 2 (Conditii de participare)

Ro-VET-R2020 este un eveniment deschis tuturor ciclistilor de anduranta din Romania si din strainatate. Participantii trebuie sa aiba in ziua startului minimum 18 ani impliniti. Nu sunt acceptate persoanele minore la acest eveniment.
De asemenea, pentru a participa, ciclistii trebuie ca pana la finalizarea inscrierilor sa fi parcurs cel putin un BRM300 in sezonul 2020.
Exista doua variante de participare: GREEN (cu limita de timp de 202 ore, cu respectarea etapelor stabilite de organizator si cu asistenta oferita de organizator in punctele de control de la startul si sosirea fiecarei etape) si RED (fara respectarea etapelor stabilite de organizator si pe cont propriu, RED ONE cu limita de timp de 162 de ore, respectiv RED TWO cu limita de timp de 202 ore).
Numarul participantilor la acest ultra-brevet este limitat: 100 de locuri pentru varianta GREEN, respectiv 50 de locuri in total pentru variantele RED.

Art. 3 (Traseu, puncte de control)

Traseul oficial final va fi transmis tuturor participantilor. Traseul anuntat poate suferi mici modificari, insa acestea vor fi aduse la cunostinta tuturor participantilor de catre organizator in timp util. In apropierea punctelor de control realizate de catre organizator sau partenerii acestuia vor exista marcaje pentru orientarea participantilor catre acestea, exceptie fac punctele de control organizate in benzinarii.
Pe traseu, va exista si cel putin un punct de control SECRET.
Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica punctele de control, dar trebuie sa anunte toti participantii din timp.
Participantii TREBUIE sa urmeze NUMAI ruta oficiala, iar, in cazul oricarei abateri de la traseu, pentru a nu risca descalificarea, cei in cauza TREBUIE sa reintre pe traseu din punctul in care au iesit, fara sa apeleze la scurtaruri.
Se recomanda ca masinile de suport ale participantilor sa urmeze alta ruta decat cea oficiala pe care o vor parcurge ciclistii, suportul oferit acestora fiind acceptat doar in zona punctelor de control, la cel mult 5 km de acestea, in caz contrar riscandu-se penalizarea / descalificarea ciclistului in cauza.

Traseul (https://www.strava.com/routes/21834461) are 2020 de km, pe ruta Bucuresti – Focsani – Iasi – Sibiu – Transfagaran – Sibiu – Arad – Bucuresti, fiind impartit in 6 etape (pentru varianta GREEN), dupa urmatorul calendar:
(a) 11 iulie, prima etapa, ~300 km: Bucuresti – Focsani;
(b) 12 iulie, a doua etapa, ~200 km: Focsani – Iasi;
(c) 13 iulie, a treia etapa, ~400 km: Iasi – Sibiu;
(d) 14 iulie, zi de pauza (Sibiu)
(e) 15 iulie, a patra etapa, ~200 km: Sibiu – Transfagarasan – Sibiu;
(f) 16 iulie, a cincea etapa, ~300 km: Sibiu – Arad;
(g) 17 iulie, a sasea etapa, ~600 km: Arad – Bucuresti.

Art. 4 (Puncte de control, deschiderea si inchiderea punctelor de control)

Exista 22 de puncte de control:
Bucuresti (PC1, start, km 0)
Lehliu Gara (PC2, km 85)
Slobozia (PC3, km 138)
Buzau (PC4, km 228)
Focsani (PC5, km 299)
Vaslui (PC6, km 435)
Iasi (PC7, km 508)
Hanu Ancutei (PC8, km 597)
Bicazu Ardelean (PC9, km 679)
Medias (PC10, km 862)
Sibiu (PC11, km 919)
Transfagarasan (PC12, km 1022)
Sibiu (PC13, km 1112)
Alba Iulia (PC14, km 1180)
Julita (PC15, km 1325)
Arad (PC16, km 1408)
Timisoara (PC17, km 1469)
Hateg (PC18, km 1633)
Bumbesti Jiu (PC19, km 1718)
Horezu (PC20, km 1790)
Curtea de Arges (PC21, km 1866)
Bucuresti (PC22, sosire, km 2020)
Deschiderea si inchiderea punctelor de control TREBUIE respectata cu exceptia celor organizate in benzinarii. Punctele de control organizate cu odihna, hidratare si energizare vor fi inchise in afara perioadelor mentionate pe brevet-card, ceea ce duce la imposibilitatea evidentierii trecerii participantului prin acestea.
Doar in cazul unor situatii speciale (incidente, blocaj in trafic etc), participantii pot anunta intarzierea fata de ora inchiderii a unui punct de control, insa acestia vor trebui sa recupereze cel mult pe parcursul urmatoarelor doua puncte de control. In situatiile speciale sus-mentionate, daca vor fi mai mult de trei puncte de control in care participantul ajunge dupa inchiderea acestora, respectivul va fi descalificat.

Cap. II Preinscriere, inscriere, kit de participare, retragere

Art. 5 (Preinscriere)

Pentru rezervarea unui loc din cele disponibile exista o perioada de preinscriere: 2 februarie – 2 martie 2020.
Preinscrierile sunt deschise tuturor ciclistilor care au parcurs cel putin un brevet de minimum 600 de km in perioada 2016-2019. Rezervarea locurilor se realizeaza dupa regula „primul venit, primul servit”, cu conditia efectuarii platii unui avans din taxa de participare, nereturnabil in cazul renuntarii, astfel: pentru varianta GREEN, taxa de preinscriere este de 150 lei (30 euro), iar pentru variantele RED, aceasta este de 50 lei (10 euro).
Daca preinscrierea nu este transformata in inscriere pana la data de 25 aprilie 2020 (ora 23.59), rezervarea locului nu mai este valabila. Cei ajunsi in aceasta situatie pot continua sa aplice, insa fara a mai avea locul rezervat, avansul platit ramanand valabil pana la inchiderea perioadei de inscriere.

Art. 6 (Inscriere)

Inscrierile au loc in perioada 15 martie – 25 mai 2020, cu mentiunea ca perioada 15 – 22 martie este rezervata ciclistilor preinscrisi, care au platit taxa de preinscriere. Inscrierea poate incepe oricand in perioada mentionata, si poate fi finalizata dupa parcurgerea brevetului de 300 de km, conditie obligatorie pentru participarea la ultra-brevet.
Plata taxei de participare sau a diferentei din aceasta se efectueaza pana cel tarziu in data de 26 mai 2020, ora 23:59. Dupa aceasta data, toate locurile neconfirmate prin plata taxei de participare vor fi anulate si se considera ca respectivii ciclisti nu vor lua startul.
Pentru finalizarea si validarea inscrierilor, participantii trebuie sa parcurga un brevet de minimum 300 de km in sezonul 2020.
Dupa incheierea perioadei de inscriere, solicitarile vor fi procesate (toate brevetele mentionate verificate in baza de date nationala si internationala), iar apoi fiecare participant va primi un email de confirmare cu instructiunile si documentatia necesare participarii la eveniment. Daca pana la data de 15 iunie, participantii nu primesc emailul de confirmare si documentatia necesara, acestia trebuie sa transmita un email de sesizare la adresa: rovet2020@adevaratiiveloprieteni.ro

Art. 7 (Taxa de participare)

Plata avansului, respectiv a taxei de participare, poate fi realizata individual sau colectiv pentru mai multe persoane, mentionandu-se persoanele pentru care se efectueaza.
Taxa de participare este functie de varianta de parcurgere a ultra-brevetului, de calitatea de membru cotizant al clubului Randonneurs Romania si de perioada in care este efectuata plata:
1) pentru varianta GREEN:
a) in perioada 15 martie – 25 aprilie, 925 lei / 190 euro (825 lei / 170 euro pentru membrii cotizanti ai clubului Randonneurs Romania);
b) in perioada 26 aprilie – 25 mai, 975 lei / 200 euro (875 lei / 180 euro pentru membrii cotizanti ai clubului Randonneurs Romania);
2) pentru variantele RED:
a) in perioada 15 martie – 25 aprilie, 290 lei / 60 euro (245 lei / 50 euro pentru membrii cotizanti ai clubului Randonneurs Romania);
b) in perioada 26 aprilie – 25 mai, 315 lei / 65 euro (270 lei / 55 euro pentru membrii cotizanti ai clubului Randonneurs Romania).

Art. 8 (Kit de participare)

In taxa de participare sunt incluse:
(a) procesarea preinscrierii si inscrierii in vederea omologarii participarii la Ro-VET-R2020;
(b) bidon de apa oficial;
(c) vesta reflectorizanta personalizata oficiala;
(d) pachet „pasta-party” la sosire, numai pentru varianta GREEN;
(e) documentatia necesara participarii la Ro-VET-R2020;
(f) Ro-VET-R2020 frame-badge si numar;
(g) Ro-VET-R2020 brevet-card;
(h) Ro-VET-R2020 foaie de parcurs;
(i) medalie de finisher;
(j) diploma de participare;
(k) medalia brevetului (pentru cei omologati);
(l) omologarea rezultatului de catre Randonneurs Mondial;
(m) transportul dus-intors al bagajelor (max. 50 litri) in toate punctele de control de la finalul fiecarei etape, numai pentru varianta GREEN;
(n) acces gratuit in punctele de control la serviciile de odihna-dusuri-hidratare-energizare, numai pentru varianta GREEN;
(o) semne de orientare in zona punctelor de control de la finalul fiecarei etape;
(p) parcarea masinilor personale la punctul de control de la sosire pe intreaga perioada a desfasurarii evenimentului;
(q) brosura cu rezultatele evenimentului.
Costurile privind asigurarea hranei, dormitului (in afara celor incluse in taxa de participare) sau a revenirii la start in caz de abandon sunt in responsabilitatea participantilor.

Art. 9 (Anulare / retragere)

Returnarea taxei de participare (mai putin a avansului platit de catre cei preinregistrati), se face doar in anumite conditii:
(a) in caz de retragere in perioada de inscriere se returneaza 50% din valoarea taxei;
(b) dupa incheierea perioadei de inregistrare, orice retragere se realizeaza doar prin transferul taxei catre alt participant care indeplineste criteriile de calificare si nu a reusit sa ocupe un loc, altfel fara returnarea taxei.
Eventuala neobtinere a brevetului necesar pentru indeplinirea criteriilor de calificare in perioada ulterioara inregistrarii si efectuarii platii taxei de participare nu constituie motiv de returnare a acesteia.
Dupa incheierea perioadei de inscriere, in cazul in care evenimentul este anulat in circumstante care nu tin de organizator, va fi returnata o suma fixa de 450 lei / 90 euro (pentru varianta GREEN), respectiv 100 lei / 20 euro (pentru varianta RED). Nicio alta despagubire nu va fi platita.
De asemenea, in cazul in care participantul a comandat tricoul personalizat al evenimentului, acesta ii va fi distribuit.

Cap. III Bicicleta, echipament, responsabilitati

Art. 10 (Reguli privind bicicleta folosita)

Poate fi folosita orice bicicleta cu doua sau trei roti, propulsata doar de forta umana printr-o transmisie care consta in unul sau mai multe lanturi. Bicicleta nu trebuie sa depaseasca latimea de 1 metru. Bicicletele care nu indeplinesc aceste conditii trebuie sa obtina aprobarea organizatorului pentru a putea fi folosite la acest brevet. Bicicletele electrice de orice fel sunt interzise. Aero-barele si orice alte forme de bare de extindere sunt acceptate, numai daca acestea nu depasesc dimensiunea aferenta ghidonului.
Bicicletele trebuie sa fie echipate cu un sistem de lumini functional, suficient de puternic astfel incat pe timpul noptii bicicleta sa fie vizibila de la o distanta de cel putin 100 de metri din fata si cel putin 150 de metri din spate. Sistemul de lumini trebuie sa fie prezent pe bicicleta tot timpul zilei si sa functioneze corespunzator. Este interzisa folosirea luminilor spate in modul FLASH, aceasta lumina trebuie sa functioneze pe modul CONTINUU pentru a nu deranja pe ceilalti participanti. Totodata se recomanda existenta unui sistem de lumi de rezerva.
Luminile TREBUIE sa fie aprinse pe tot timpul noptii sau in cazul unor conditii de vizibilitate redusa, indiferent daca participantul pedaleaza singur sau in grup.
Daca organizatorul constata ca un ciclist circula fara lumini sau cu un sistem de lumini necorespunzator nu-i permite sa mai continue decat daca acesta isi rezolva problema sistemului de lumini, iar daca respectivul detine un sistem de lumini de urgenta, ii permite sa mearga pana la urmatorul punct de control, unde trebuie sa isi rezolve problema.
Pentru a-si testa echiparea bicicletei si bicicleta, se recomanda participantilor ca acestia sa foloseasca o bicicleta echipata astfel cel putin la un brevet de anduranta de 400 sau 600 de km inainte de a o folosi la ultra-brevetul Ro-VET-R2020.
Pentru a putea fi verificati mai usor, toti participantii TREBUIE sa aiba frame-badge-ul cu numarul de participare la vedere pe bicicleta pe intreaga durata a evenimentului.

Art. 11 (Echipamentul participantului)

In acord cu Codul Rutier Roman, ciclistii TREBUIE sa poarte vesta reflectorizanta pe timpul noptii sau in conditii de vizibilitate redusa. In cazul in care din diverse motive (ex. un rucsac purtat in spate) vesta este acoperita, ciclistul trebuie sa aiba alte elemente reflectorizante la vedere.
Este recomandata purtarea de haine deschise la culoare pe timpul noptii.
Participantii TREBUIE sa poarte casca de protectie tot timpul pe traseu.
Este recomandata purtarea tricourilor de ciclism dedicate ultra-brevetului Ro-VET-R2020 sau alte tricouri de ciclism care au legatura cu ciclismul de anduranta.

Art. 12 (Responsabilitati si asigurari)

Participantii la eveniment TREBUIE sa respecte toate prevederile Codului Rutier Roman.
La inscriere, ciclistii trebuie sa declare pe propria raspundere ca beneficiaza de o asigurare de viata, iar in cazul unor incidente / accidente isi asuma in totalitate urmarile acestora.
In toate locurile de pe traseu. participantii trebuie sa aiba grija de echipament, de bicicleta, de bagaj, organizatorul nefiind responsabil in caz de pierdere sau furt a acestora.
Fiecare ciclist trebuie sa aiba grija ca brevet-cardul sa fie validat (stampilat / semnat / mentionate ora si data) in fiecare punct de control, inclusiv in cele SECRETE. Pierderea brevet-cardului, lipsa unei validari sau validarea incompleta intr-un punct de control, oficial sau secret, genereaza descalificarea participantului.

Cap. IV Omologare, penalitati, descalificare

Art. 13 (Omologare)

Daca timpul de parcurgere a traseului este mai mic de 72h, rezultatul nu va fi omologat (acest timp corespunde vitezei medii cu tot cu pauze de 30 km/h).
Toti participantii care termina brevetul in cel putin 72h si in cel mult 202h (sau 162h, functie de optiunea la inscriere), dupa validarea trecerilor prin toate punctcle de control, vor obtine certificatul de brevetare si medalia aferenta, incluse in taxa de participare. Certificatul si medalia vor fi oferite de catre Randonneurs Mondiaux.
La final, participantilor penalizati cu timp pe traseu, acesta li se va adauga la timpul inregistrat, si, ulterior, se ia decizia de validare a rezultatului. Toti participantii care parcurg intreg traseul, indiferent de timp. vor primi medalia de finisher si diploma de participare.
Ciclistii care abandoneaza trebuie sa prezinte brevet-cardul voluntarilor dintr-un punct de control sau unui reprezentant al organizatorului pentru a mentiona pe acesta ABANDON. Dupa abandon, participantul trebuie sa inlature frame-badge-ul de pe bicicleta si device-ul de monitorizare, dar le poate pastra amintire impreuna cu brevet-cardul.

Art. 14 (Masina de suport)

Participantii care doresc sa beneficieze de o masina de suport (numai in zona punctelor de control) TREBUIE sa o inregistreze / declare la start.
Masinilor de suport ale participantilor le este interzis sa ofere asistenta / sprijin acestora pe traseu, cu exceptia zonelor din apropierea punctelor de control (pe o raza de cel mult 5 km in jurul punctului de control). Pentru inlaturarea oricaror suspiciuni care pot duce la descalificarea participantilor implicati si la eliminarea de pe traseu a respectivelor masini de suport, se recomanda ca acestea sa foloseasca pe cat posibil o ruta alternativa pentru a ajunge in punctele de control, diferita de ruta oficiala a ultra-brevetului Ro-VET-R2020. Organizatorul poate sugera / recomanda ruta alternativa (acolo unde acest lucru este posibil) pe care o pot folosi masinile de suport.

Art. 15 (Penalizari, descalificari si contestatii)

Organizatorul (Randonneurs Romania si Adevaratii VeloPrieteni Romania) isi rezerva dreptul de a refuza participarea unei persoane la ultra-brevetul Ro-VET-R2020 si de a descalifica fara nicio despagubire orice participant care incalca flagrant Regulamentul de desfasurare a brevetelor si prevederile actualului Regulament al acestui eveniment. Reprezentantii organizatorului vor purta semne (badge-uri) sau imbracaminte distinctiva in vederea identificarii acestora in zona punctelor de control si ale zonelor organizate la start si la sosire.

(I) Penalizari

Orice incalcare a regulilor de catre participanti semnalata de catre reprezentantii organizatorului se va penaliza cu timp, dupa cum urmeaza:
(a) depasirea masinii oficiale a organizatorului la startul evenimentului: 1h;
(b) lipsa luminilor sau functionarea necorespunzatoare a acestora (inclusiv utilizarea modului FLASH si nu CONTINUU) pe timpul noptii sau in conditii de vizibilitate redusa: 1h;
(c) incalcarea regulilor privind circulatia biciclistilor pe drumurile publice prevazuta in Codul Rutier Roman: 1h;
(d) ducerea trenei unui participant de catre un ciclist care nu participa la eveniment: 1h;
(e) nepurtarea castii de protectie in mers: 1h;
(f) poluarea mediului inconjurator sub orice forma: 2h;
(g) absenta vestei reflectorizante sau purtarea acesteia astfel incat nu este vizibila pe timpul noptii sau in conditii de vizibilitate redusa: 2h;
(h) refuzul de a respecta cererea unui reprezentant al organizatorului privind rezolvarea unei probleme semnalate: 2h;
(i) prezenta unei masini de suport pe traseul oficial, desi in acea zona exista o ruta alternativa, care a fost precizata la start pentru a fi folosita: 2h;
(j) ajutor oferit unui participant de catre masina de suport pe traseul rutei ofciale in afara zonelor din apropierea punctelor de control: 3h;
(k) oferirea de suport pe ruta oficiala sau chiar si in zona punctelor de control de catre o persoana / masina care nu au fost declarate la start: 5h;
(l) comportament necorespunzator, violent la adresa reprezentantilor organizatorului din partea ciclistului sau al membrilor masinii de suport: 5h;
Daca o regula este incalcata de mai multe ori, penalizarile se cumuleaza.
Pe cat posibil, participantii care au fost penalizati vor fi informati asupra acestui aspect, fie imediat pe loc, fie in urmatorul punct de control. Penalizarile vor fi trecute pe brevet-card. Ele se vor adauga la final la timpul total obtinut de participant.

(II) Descalificari

Situatiile in care un participant poate fi descalificat (deciziile privind descalificarea sunt luate de membrii comisiei de organizare a evenimentului):
(a) transmiterea brevet-cardului unui alt participant pentru a-l valida, fara ca acesta sa fie prezent in acel punct de control;
(b) folosirea unor „scurtaturi” pe traseu sau a unor alte mijloace de transport in afara bicicletei personale de a se deplasa pe traseu;
(c) atac violent la adresa celorlalti participanti la eveniment, la trafic sau al oricaror alte persoane pe timpul evenimentului;
(d) daca penalizarile de timp cumulate sunt de cel putin 10h sau dupa primirea a cel putin 5 penalizari, chiar daca prin cumularea acestora nu se depasesc 10h.
Functie de gravitatea faptei pentru care a survenit descalificarea, organizatorul notifica celelalte entitati organizatoare din lume in vederea interzicerii participarii persoanei in cauza la evenimente ale ciclismului de anduranta.

(III) Contestatii

Orice contestatie asupra penalizarilor sau descalificarii se poate realiza prin email (pe adresa rovet2020@adevaratiiveloprieteni.ro sau in scris (pe adresa Organizatorului) in timp de maximum 5 zile de la terminarea evenimentului.

Cap. V Alte mentiuni importante

Art. 16 (Respectarea mediului)

Toti participantii TREBUIE sa respecte protejarea mediului, atat in punctele de control, cat si pe intreg traseul Ro-VET-R2020. Mai mult, trebuie avut in vedere faptul ca pe traseu se vor traversa cateva zone declarate rezervatii naturale protejate. in caz de nerespectare a protejarii mediului, fiecare participant fiind responsabil pentru actiunile sale. Este INTERZISA aruncarea gunoiului pe traseul Ro-VET-R2020. Ciclistii de anduranta trebuie sa faca dovada ca sunt cetatenii care polueaza cat mai putin mediul inconjurator.

Art. 17 (Dreptul la imagine)

Prin participarea la ultra-brevetul Ro-VET-R2020, participantii sunt de acord cu folosirea imaginii statice sau in miscare de catre reprezentantii organizatorului si de catre partenerii acestuia in organizarea evenimentului, in materiale promotionale, publicitare, in intreaga lume, pe perioada nedeterminata.
In conformitate cu prevederile legale existente in domeniul protectiei datelor personale, fiecare participant poate accesa sau rectifica informatiile personale, altfel, trebuie sa faca cunoscut faptul ca nu este de acord.

Art. 18 (Update)

Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica acest Regulament sau de a decide sa introduca noi reguli daca este cazul. Organizatorul poate modifica conditiile sub care se desfasoara evenimentul.
Cat mai repede posibil, Organizatorul va aduce la cunostinta participantilor orice modificare sau decizie luata care ar urma sa afecteze desfasurarea evenimentului, prin intermediul presei, radioului si internetului, cu cel putin 3 zile inainte de data desfasurarii evenimentului. De asemenea, la locul de desfasurare a evenimentului, modificarile vor fi anuntate public (prin voce sau afise).