Brevet Popular Permanent (BPP) este un brevet popular GFR, parcurs in regim permanent, in afara evenimentelor organizate de Reprezentantul National sau Reprezentatii Regionali. BPP sunt luate in calcul pentru titlurile si distinctiile oferite de Randonneurs Romania (site), inclusiv Super GRandonneur si Ultra GRandonneur. BPP pot fi luate in calcul ca brevete in cadrul seriilor lunare GRandonneur Round the Year (GRRtY).
BPP NU POT fi parcurse in perioadele martie-aprilie si septembrie – octombrie, cand sunt organizate brevete populare de catre Reprezentantul National sau de Reprezentantii Regionali, ci doar in perioadele noiembrie – februarie si mai – august). Totusi, daca un ciclist are resedinta intr-o zona izolata (distanta intre localitatea de resedinta si localitatile unde sunt organizate brevete populare este mai mare de 150 km), atunci acesta poate parcurge BPP in orice perioada a anului, dar anuntandu-l cu aceste aspecte pe Reprezentantul National (pe adresa GFR@adevaratiiveloprieteni.ro).
BPP se desfasoara similar ca si GFR, cu respectarea acelorasi reguli (site).
In cadrul BPP, pot fi parcurse brevete pe distantele de 50, 75, 100, 150 si 250 km.
Pentru participarea la un BPP, exista doua variante:
1) parcurgerea distantelor de 50, 75, 100, 150, 250 km pe trasee deja omologate (lista acestora se regaseste pe site: si va fi actualizata permanent); in acest caz, taxa de participare este de 15 lei (10 lei pentru membrii cotizanti ai clubului RR / 5 lei pentru ciclistii minori, 14-18 ani) si include cheltuielile cu procedura de inscriere a participantului, inclusiv transmiterea documentelor necesare participarii si taxa de omologare a rezultatului obtinut;
2) parcurgerea distantelor de 50, 75, 100, 150 si 250 km pe trasee propuse de participanti. In acest caz, pe langa taxa de participare de la punctul 1, mai exista o taxa suplimentara pentru omologarea noului traseu (se plateste o singura data): 10 lei.
Pentru orice traseu nou, omologarea este necesara o singura data, ulterior, acesta intrand in lista traseelor omologate la nivelul tarii. Dupa omologarea unui traseu, parcurgerea acestuia pentru obtinerea unui brevet, incepand cu a doua oara, se va face doar cu plata taxei de participare mentionata la punctul 1. Exemplu: pentru un grup de ciclisti din aceeasi zona, doar unul dintre acestia achita taxa de participare aferenta si pentru omologarea traseului, ceilalti urmand sa achite taxa de participare pentru varianta „traseu deja omologat”.
Dupa plata taxei de inscriere si, eventual, omologarea traseului in cazul unui traseu nou, ciclistul va primi pe email documentele necesare (brevet-cardul si declaratia de participare pe propria raspundere, care, ulterior finalizarii brevetului, vor fi transmise de participant ca fotografii prin email la adresa gfr@adevaratiiveloprieteni.ro, completate, alaturi de dovezile trecerii prin punctele de control – fotografii ale obiectivelor sau bonurilor fiscale, eventual, link-ul inregistrarii parcurgerii traseului pe Strava sau alta aplicatie similara). Brevet-cardul si declaratia de participare pe propria raspundere trebuie sa fie completate cu toate datele cerute si semnate de catre participant.
Omologarea rezultatelor obtinute la BPP se va face periodic, la sfarsitul fiecarei luni, in acelasi timp cu omologarea rezultatelor brevetelor parcurse in cadrul seriilor lunare, GRRtY. Dupa omologarea brevetelor, fiecare ciclist primeste un certificat de brevetare eliberat de Randonneurs Romania, inregistrat in baza de date unica la nivel national, cronologic incepand cu anul 2018.
Dupa obtinerea titlurilor de Super GRandonneur sau Ultra GRandonneur, participantii pot solicita medaliile aferente acestora (40 lei pentru fiecare dintre aceste doua medalii).