Follow Us

Follow Us
Click AICI pentru ultimele stiri

+40726 923 222

Bucuresti, Romania

 

Regulament GRRtY

GRandonneur Round the Year (GRRtY)

GRandonneur Round the Year (GRRtY) este titlul oferit de Randonneurs Romania (RR) ciclistului care parcurge in fiecare luna cel putin un brevet popular de minimum 50 de km, timp de 12 luni consecutiv.

I. Conditii de participare

1. Ciclistul trebuie sa fie membru al RR (prin plata taxei de participare, fiecare ciclist devine membru temporar al RR pe timpul parcurgerii brevetelor din seria GRRtY).
2. Brevetele trebuie sa fie omologate de RR.
3. Pe langa seria de brevete populare clasice (GFR050-GFR075-GFR100GFR150GFR250-GFR300+) parcurse in regim organizat sau permanent, brevetele populare pe echipe (Fleche-Pop/Arrow-Pop), Super GRandonnee (tura parcursa doar in regim GRandonneur), in cele 12 luni, mai pot fi parcurse lunar brevetele populare pe distantele de 50, 75, 100 si 150, omologate de catre RR.
4. Pentru parcurgerea brevetul popular lunar exista traseele omologate deja de catre RR sau pe traseele propuse de catre fiecare dintre participanti, dupa omologarea acestora de catre RR. Pentru fiecare serie, inclus in taxa de inscriere, fiecare participant poate sa propuna pentru omologare doua trasee, la alegere, pe distantele de 50, 75, 100 si 150 (traseul este transmis pe emailul organizatorului – rorrty@adevaratiiveloprieteni.ro – in format strava, cu mentionarea punctelor de control start, sosire si intermediare). Pentru alte trasee suplimentare pe distantele de 50, 75, 100 si 150, propuse pentru omologare, taxa este de 15 lei / traseu. Toate aceste trasee omologate pot fi parcurse de fiecare dintre participantii inscrisi la seria GRRtY.
5. Seria brevetelor poate incepe in orice luna a anului si trebuie sa dureze 12 luni consecutiv.
6. Data de start a unui brevet este cea care se ia in calcul la contorizarea unui brevet pentru o anumita luna (ex. daca un brevet are startul pe 31 iulie si este finalizat pe 1 august, acesta este luat in calcul pentru luna iulie).
7. O eventuala continuare dupa orice luna de pauza presupune reluarea seriei de la inceput pentru a fi omologata in vederea obtinerii titlului GRRtY, prin realizarea unei noi inscrieri, cu primirea unui nou brevet-card, dupa efectuarea unei taxe suplimentare.
8. In taxa de inscriere pentru o serie GRRtY este inclusa parcurgerea oricarui brevet popular pe traseele omologate, propuse de catre participanti. Pentru toate celelalte brevete si ture de anduranta care pot fi luate in calcul la realizarea seriei GRRtY, participarea la acestea necesita inscriere separata, iar, la final de luna, participantul anunta organizatorul ce brevet sau tura de anduranta doreste sa i se ia in calcul pentru seria sa.

II. Procedura de inscriere si participare

Pentru brevetele populare, prevazute in calendarul RR, inscrierea si omologarea se realizeaza conform precizarilor din descrierea evenimentelor organizate de RR.

Pentru omologarea parcurgerii traseului unui brevet popular lunar in cadrul seriei GRRtY:
1. este necesara inscrierea pentru participarea la o serie GRRtY;
2. dupa inscriere si dupa confirmarea taxei de participare, fiecare ciclist va primi documentatia necesara pe email, inclusiv declaratia de participare pe propria raspundere, pe care o va completa electronic, o va printa si o va semna, urmand sa o scaneze / fotografieze si sa o trimita prin email;
3. fiecare ciclist inscris va primi pe email brevet-cardul seriei si un frame-badge (care poate fi printat si pus pe bicicleta);
4. fiecare ciclist alege cand doreste sa parcurga brevetul popular lunar, validarea trecerii prin punctele de control, inclusiv startul si sosirea, realizandu-se prin fotografierea bicicletei in punctele de control / obtinerea unui bon fiscal din punctele de control de pe traseu mentionate de organizator si completarea brevet-cardului cu orele trecerii prin aceste puncte de control;
5. dupa finalizarea brevetului popular lunar, ciclistul trebuie sa transmita prin email fotografiile din punctele de control / ale bonurilor fiscale si fotografiile brevet-cardului completat (fata-verso).

III. Procedura de obtinere a titlului GRandonneur Round the Year

Dupa parcurgerea de brevete populare timp de 12 luni consecutiv, ciclistul completeaza formularul de solicitare a titlului GRRtY.

IV. Certificatul de brevetare si medalia

Certificatul de brevetare si medalia vor fi oferite in cadrul festivitatii de premiere aferente sezonului in cadrul careia a avut loc finalizarea seriei (sezonul ciclismului de anduranta se termina la 31 octombrie).

Pretul medaliei RoRRtY este 40 lei (suma platita la solicitarea titlului).

V. Taxa de participare

115 lei (contine taxa de membru temporar al RR pe timpul parcurgerii brevetelor populare din seria GRRtY, omologarile brevetelor populare parcurse pe traseele mentionate la capitolul I, punctul 4, certificatul de brevetare oferit pentru obtinerea titlului, cheltuielile organizatorice – verificarea si omologarea traseelor), platita prin transfer bancar in contul contul Asociatiei Adevaratii VeloPrieteniIBAN RO02 RNCB 0085 1536 8704 0001, BCR Bucuresti.

Taxa pentru membrii Randonneurs România Cycling Club este 95 lei.

Taxa pentru ciclistii minori (14-18 ani) este 75 lei sau GRATUIT (daca se inscriu insotiti de un parinte sau un adult din familie)

VI. Alte titluri

1. Super GRandonneur Round the Year (Super GRRtY) – titlul acordat ciclistilor care finalizează 5 serii RoRRtY.
2. Ultra GRandonneur Round the Year (Ultra GRRtY) – titlul acordat ciclistilor care finalizeaza 10 serii RoRRtY.

Observatie: Aceste serii pot fi consecutive, simultane (intr-o luna pot fi realizate mai multe brevete de minimum 50 de km) sau dupa o pauza oricat de lunga. Pentru fiecare alta serie se plateste o noua taxa de participare (in cazul seriilor realizate in paralel, taxa de participare este 95 lei; pentru membrii Randonneurs România Cycling Club, taxa de participare este 75 lei; pentru ciclistii minori, taxa de participare este 55 lei; in cazul unei serii reluate de la inceput, taxa suplimentara este 25 lei.

VII. Regulament

Pe timpul desfasurarii brevetelor din cadrul seriei GRRtY, ciclistii trebuie sa respecte prevederile Regulamentului pentru desfasurarea brevetelor clasice, cu exceptia modalitatii de evidentiere a trecerii prin punctele de control.

VIII. Alte aspecte

O serie RoRRtY poate fi suspendata si reluata cu luarea in calcul a brevetelor deja parcurse si fara a plati o taxa suplimentara, doar in situatia in care participantul are probleme medicale din cauza carora nu poate parcurge distante lungi pe bicicleta, insa pentru a fi omologata la finalizare, trebuie respectate urmatoarele:
– seria, in cazul reluarii, poate fi omologata doar daca cel putin un brevet este parcurs in perioada calendaristica a lunilor de iarna (decembrie-ianuarie-februarie);
– seria nu poate fi suspendata decat o singura data pentru o perioada limitata (in cazul in care este necesara o a doua perioada de suspendare, seria se considera anulata).

Nota: Regulamentul GRRtY a fost revizuit si actualizat in 21 ianuarie 2021, 21 aprilie 2022, 24 decembrie 2022, 4 ianuarie 2023 si 23 ianuarie 2024