Follow Us

Follow Us
Click AICI pentru ultimele stiri

+40726 923 222

Bucuresti, Romania

 

Prezentare Super Randonnée

Super Randonnée Romania

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/SReeRomania

SUPER RANDONNÉE este o tura de anduranta permanenta, parcursa la initiativa participantului. Participantul isi alege data si ora de start, modul in care se organizeaza, cum isi pregateste bagajul si lucurile considerate necesare pentru parcurgerea acesteia, modul in care isi gestioneaza timpul, daca doarme la hotel, intr-un sac de dormit sau deloc. In ceea ce priveste propria organizare, participantii nu au nicio alta obligatie decat de a parcurge traseul in limita maxima de timp, in functie de optiunea aleasa (RANDONNEUR sau TURISTIC) si fara sprijinul unui vehicul sau alt sprijin extern.

Fiecare participant este responsabil pentru validarea trecerii punctului de control, prin evidentierea acestui lucru pe brevet-card si prin realizarea fotografiei corespunzator cu indicatiile trimise de organizator. Pe scurt, participantul trebuie sa se descurce singur in orice situatie, fiind pe cont propriu. Spiritul SUPER RANDONNÉE se bazeaza pe libertatea si maturitatea participantilor.

SUPER RANDONNÉE sunt ture de sine statatoare, care sunt organizate, verificate si validate de catre Provence Randonneurs, (organizatia succesoare din 2022 a Audax Club Parisien), prin reprezentantii acestei organizatii la nivel mondial (Sophie Matter) si national (Iulian Ene in asociere cu Asociatia Adevaratii VeloPrieteni pentru Romania). Acestea se desfasoara in zone montane pentru obtinerea diferentei de nivel obligatorii ce le defineste. Lungimea traseului este de aproximativ 600 km cu o diferenta de nivel de peste 10.000 de metri.

In prezent, turele SUPER RANDONNÉES se pot parcurge in 32 de tari: Africa de Sud, Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Canada, Croatia, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Kirghistan, Malaezia, Marea Britanie, Norvegia, Noua Zeelanda, Olanda, Portugalia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, SUA, Taiwan si Ucraina.

Incepand cu anul 2017, Romania, prin traseul omologat de catre Audax Club Parisien, TransCarpathians Epic Road, s-a alaturat celorlalte 21 de tari prezente la acel moment in lista SR la nivel mondial. Mai mult, incepand cu anul 2022, in Romania sunt omologate 7 trasee Super Randonnées, celelalte 5 trasee fiind, in ordinea omologarii acestora: Legendary Long Valley (Valea Prahovei) – omologat in anul 2018, Following Cristina Berna (Muntii Banatului) – denumit initial Banat Mountains Epic, redenumit in memoria celei mai mari cicliste de anduranta din Romania, Cristina Berna, decedata in urma unei coliziuni cu o autoutilitara, in timp ce pedala ultimii kilometri din acest traseu, Via Dacia Felix (Muntii Parang si Retezat) si TransApuseni History Road, omologate in anul 2020, si Harghita’s Walls, Buzau Land si Moldova Land, omologate in anul 2022.

Cu exceptia traseului Buzau Land, toate celelalte sase trasee omologate pot fi parcurse si in sens invers, cu aceleasi puncte de control. La inscriere, participantul va mentiona sensul ales pentru parcurgerea traseului.

Incepand cu anul 2022, exista si ture de anduranta SUPER RANDONNEE in varianta GRAVEL, care includ o portiune de offroad semnificativa ca distanta si dificultate. In aceasta categorie, in Romania a fost omologat traseul Bucovina Mountain Pass.

Inscrierea unui ciclist se realizeaza prin completarea unui formular online, iar aceasta este validata doar dupa efectuarea platii taxei de participare, urmand sa primeasca un badge si un brevet-card, transmise de catre Provence Randonneurs.

Costurile taxei de participare si a medaliei (optionala) sunt conform listei. Taxa de participare include pe langa badge, brevet-card, omologarea brevetului de catre Provence Randonneurs si certificatul de brevetare acordat de Randonneurs Romania. Confirmarea platii se face pe adresa de email: SR@adevaratiiveloprieteni.ro.

Pana in anul 2022 inclusiv, aceasta tura de anduranta a fost luata in calcul pentru obtinerea titlului international “Randonneur 10000”, oferit de Audax Club Parisien.

In memoria Cristinei Berna, Randonneurs Romania ofera titlul “5 x Super Randonnee – In Memoriam Cristina Berna” (medalia si diploma) tuturor ciclistilor romani care parcurg in regim Randonneur 5 ture de anduranta Super Randonnee, indiferent de perioada de timp si tara (Cristina Berna a reusit sa parcurga 5 ture de anduranta Super Randonnee – record pentru un ciclist roman pana la plecarea ei din aceasta lume). Avand in vedere ca primele ture de anduranta Super Randonnee au fost organizate in Franta in anul 2009, incepand cu anul 2019, cu ocazia aniversarii a 10 ani, Provence Randonneurs ofera si titlurile aniversare “10 x Super Randonnees” si“20 x Super Randonnees” (medalii si includerea numelui in “Honor List”) tuturor ciclistilor care vor parcurge 10 trasee Super Randonne, respectiv 20 de trasee Super Randonnee, in regim Randonneur, indiferent de perioada de timp.

Actualizat: 24 decembrie 2022