Follow Us

Follow Us
Click AICI pentru ultimele stiri

+40726 923 222

Bucuresti, Romania

 

Distinctii si titluri

1. Oferite de catre Audax Club Parisien (ACP) / Randonneurs Mondiaux (RM)

Brevetul de 200-300-400-600-1000 de km – certificatul de brevetare acordat de ACP ciclistului care a parcurs brevetele clasice sau permanente in timpul limita stabilit. Optional, ciclistul brevetat poate solicita contra-cost achizitionarea medaliei de la ACP, prin intermediul RR. De asemenea, Reprezentantul national / organizatorul local poate acorda diplome pentru ciclistii brevetati.

Certificatul de brevetare – documentul de omologare de catre ACP a parcurgerii de catre un ciclist a turelor de anduranta Fleche National, Trace National si Super Randonnée. Reprezentantul national / organizatorul local poate acorda medalii si / sau diplome pentru ciclistii brevetati.

Super Randonneur – titlul acordat de catre ACP ciclistului care, in acelasi an / sezon a obtinut certificatele de brevetare a celor 4 brevete clasice, respectiv 200, 300, 400 si 600 de km. Optional, ciclistul brevetat poate solicita contra-cost achizitionarea medaliei de la ACP, prin intermediul RR. De asemenea, Reprezentantul national / organizatorul local poate acorda diplome pentru ciclistii brevetati.

Randonneur 5000 – titlul acordat de catre ACP ciclistului care, intr-o perioada de maximum 4 ani, parcurge minimum 5000 de km din brevete, cu conditia obligatorie ca printre acestea sa fie o serie completa de 200, 300, 400, 600 si 1000 de km, un PBP si un Fleche. Medalia si certificatul de brevetare aferente acestui titlu sunt oferite gratuit de catre ACP.

Randonneur 10000 – titlul acordat de catre ACP ciclistului care, intr-o perioadă de maximum 6 ani, parcurge minimum 10000 de km din brevete, cu conditia obligatorie ca printre acestea sa fie două serii complete de 200, 300, 400, 600 si 1000 de km, un PBP, un alt BRM1200+, un Fleche si o tura Super Randonnée. Medalia si certificatul de brevetare aferente acestui titlu sunt oferite gratuit de catre ACP.

Brevetul de 1200+ – certificatul de brevetare acordatde RM ciclistului care a parcurs un BRM1200+ in timpul limita stabilit. Ciclistul brevetat primeste medalia RM, prin intermediul RR. De asemenea, Reprezentantul national / organizatorul local poate acorda medalii si/sau diplome pentru ciclistii brevetati.

Challenge Lepertel – titlul oferit de RM ciclistului care incepand cu anul 2019, a parcurs cel putin 4 (patru) brevete din categoria 1200+ (PBP sau oricare alt ultra-brevet omologat de RM), in urmatoarele conditii: sa fie parcurse in fiecare an intr-o perioada de patru ani consecutivi si sa nu fie toate patru parcurse in aceeasi tara (cel putin unul sa fie in alta tara).

International Super Randonneur (ISR) – titlul oferit de RM ciclistului care intr-o perioada fara limita de timp, a parcurs fie seria 200-300-400-600 (ISR), fie o serie de 4 brevete de cel putin 600 km (ISR 600) sau 1000 km (ISR 1000) sau 1200 km (ISR 1200), astfel incat fiecare din cele 4 brevete sa fie obtinute in 4 tari diferite. De asemenea, exista o diferentiere in acordarea acestor titluri daca cele 4 brevete ale unei serii au fost parcurse pe 2 (2C), 3 (3C) sau 4 continente (4C) diferite. Ex. ISR 600 (2C) este un titlu acordat ciclistului care a parcurs 3 brevete BRM600 in Europa si un brevet BRM1000 in America. Lista integrala a ciclistilor din intreaga lume care au obtinut acest titlu se regaseste aici.

2. Oferite de catre Randonneurs Romania (RR)

Ultra Randonneur Romania – titlul acordat anual de catre RR ciclistului care parcurge in acelasi sezon toate cele patru brevete clasice (200-300-400-600), plus un brevet de 1000 km sau din categoria 1200+. Ciclistii care obtin majoritatea brevetelor in cadrul evenimentelor organizate la Bucuresti de catre Reprezentantul National, primesc din partea organizatorului trofeul denumit Cupa AV Ultra Randonneur Romania.

Romanian Randonneur Challenge – titlu acordat de catre RR ciclistului care, intr-o perioada de maximum 5 ani, obtine 3 ultra-brevete din categoria BRM 1200+, organizate in Romania.

Brevet 5000 – titlul acordat de catre RR ciclistului care, intr-o perioada de maximum 3 ani, parcurge minimum 5000 de km din brevete, cu conditia obligatorie ca printre acestea sa fie o serie completa de 200, 300, 400, 600 (Super Randonneur), un brevet de 1000 de km si o tura Fleche / Trace / Arrow / Dart. Certificatul de brevetare aferent acestui titlu este oferit de catre RR.

Brevet 10000 – titlul acordat de catre RR ciclistului care, intr-o perioada de maximum 5 ani, parcurge minimum 10000 de km din brevete, cu conditia obligatorie ca printre acestea sa fie doua serii complete de 200, 300, 400, 600 (Super Randonneur), un brevet de 1000 de km, un brevet de 1200km+, o tura Fleche / Trace / Arrow / Dart si o tura Super Randonnee (in regim Randonneur). Certificatul de brevetare aferent acestui titlu este oferit de catre RR.

Brevet 25000 – titlul acordat de catre RR ciclistului care, intr-o perioada de timp nelimitata, parcurge minimum 25000 de km din brevete, cu conditia obligatorie ca printre acestea sa fie cinci serii complete de 200, 300, 400, 600 (Super Randonneur), trei brevete de 1000 de km, doua brevete de 1200km+, doua ture Fleche / Trace / Arrow / Dart, doua ture Super Randonnee (in regim Randonneur) si o serie RoRRtY. Certificatul de brevetare aferent acestui titlu este oferit de catre RR.

Brevet 100000 – titlul acordat de catre RR ciclistului care, intr-o perioada de timp nelimitata, parcurge minimum 100000 de km din brevete, cu conditia obligatorie ca printre acestea sa fie zece serii complete de 200, 300, 400, 600 (Super Randonneur), sase brevete de 1000 de km, patru brevete de 1200km+, trei ture Fleche / Trace / Arrow / Dart, trei ture Super Randonnee (in regim Randonneur), trei serii RoRRtY si o serie completa Audax Romania. Certificatul de brevetare aferent acestui titlu este oferit de catre RR.

Romanian Randonneur Round the Year (RoRRtY) – titlul acordat de catre RR ciclistului care parcurge lunar minimum un brevet omologat de catre ACP (minimum 200 de km) sau de Randonneurs Mondiaux, timp de 12 luni consecutiv. Sunt luate in calcul brevetele clasice, Super Randonnée (in regim Randonneur), Fleche / Trace Romania, BRM1200+ sau brevetele permanente omologate, propuse fie de RR, fie de catre organizatorul regional sau de fiecare participant. Optional, ciclistul care obtine titlul poate solicita contra-cost achizitionarea trofeului RoRRtY. De asemenea, RR acorda diplome pentru ciclistii care obtin titlul.

Super Romanian Randonneur Round the Year (Super RoRRtY) – titlul acordat de catre RR ciclistului care obtinut 5 (cinci) titluri RoRRtY. Titlurile pot fi obtinute in paralel, consecutiv sau cu o anumita pauza. Diploma pentru obtinerea acestui titlu este oferita de catre RR.

Ultra Romanian Randonneur Round the Year (Ultra RoRRtY) – titlul acordat de catre RR ciclistului care a obtinut 10 (zece) titluri RoRRtY. Titlurile pot fi obtinute in paralel, consecutiv sau cu o anumita pauza. Diploma pentru obtinerea acestui titlu este oferita de catre RR.

Randonn’OR Romania – titlul si premiul acordat anual de catre RR ciclistului din Romania, care a parcurs cei mai multi kilometri in turele brevetate intr-un an, omologate de ACP sau de Randonneurs Mondiaux. Se acorda separat pentru masculin si feminin.

Nota: In caz de egalitate, primul criteriu de departajare este regimul in care a fost parcurs brevetul Super Randonnée, respectiv RANDONNEUR sau TURIST, iar al doilea criteriu de departajare distanta traseului de la Fleche. Daca dupa aceste doua criterii, egalitatea persista, atunci departajarea va fi facuta de timpii totali de parcurgere a brevetelor din sezonul respectiv.

Grimp’OR Romania – titlul acordat  anual de catre RR ciclistului din Romania, care a inregistrat cea mai mare diferenta de nivel in turele brevetate intr-un an, omologate de ACP sau de Randonneurs Mondiaux (se adună diferentele de nivel ale rutelor oficiale, calculate prin platforma www.openrunner.com).

Senior (Sr.) Randonn’OR Romania – titlul acordat anual de catre RR ciclistului din Romania, cu varsta peste 55 de ani (impliniti in prima zi a primului brevet parcurs in acel sezon), cu cei mai multi kilometri in turele brevetate intr-un an, omologate de ACP sau de Randonneurs Mondiaux. Se acorda separat pentru masculin si feminin.

Junior (Jr.) Randonn’OR Romania – titlul acordat anual de catre RR ciclistului din Romania, cu varsta sub 18 ani (implinita pana in ultima zi a brevetului parcurs in acel sezon), cu cei mai multi kilometri din turele brevetate intr-un an, omologate de ACP sau de Randonneurs Mondiaux. Se acorda separat pentru masculin si feminin.

EveRandonn’OR Romaniatitlul acordat anual de catre RR ciclistului din Romania, care a parcurs cei mai multi kilometri in turele brevetate organizate in Romania incepand cu anul 2014, omologate de ACP sau de Randonneurs Mondiaux. Se acorda separat pentru masculin si feminin.

Certificatul de brevetare – documentul de omologare de catre RR a parcurgerii de catre un ciclist a brevetelor populare GFR050, GFR075, GFR100, GFR150, GFR250, GFR300+ si a turelor populare de anduranta Fleche-Pop, Arrow-Pop si Super GRandonnée.

Super GRandonneur – titlul acordat de catre RR ciclistului care, in acelasi sezon, a obtinut certificatele de brevetare a seriei de brevete populare de 50, 75, 100 si 150 de km, omologate de RR. Nu sunt contorizate brevetele populare permanente. Optional, se poate solicita contra-cost achizitionarea medaliei aferente titlului.

Ultra GRandonneur – titlul acordat de catre RR ciclistului care, in acelasi sezon, a obtinut certificatele de brevetare a seriei de brevete populare de 50, 75, 100, 150 si 250 de km sau 300+ km, omologate de RR. Nu sunt contorizate brevetele populare permanente. Optional, se poate solicita contra-cost achizitionarea medaliei aferente titlului. Ciclistii care au obtinut intreaga serie de brevete populare, iar majoritatea dintre acestea sunt parcurse in cadrul evenimentelor organizate de catre Asociatia Adevaratii VeloPrieteni, vor primi trofeul Cupa AV Ultra GRandonneur.

GRandonneur 500 – titlul obtinut de ciclistul care in acelasi sezon a obtinut certificatele de brevetare pentru cel putin 5 (cinci) brevete populare de minimum 100 km, omologate de RR, inclusiv cele permanente. RR ofera diploma pentru obtinerea acestui titlu.

GRandonneur 1000 – titlul acordat de catre RR ciclistului care, in acelasi sezon, parcurge minimum 1000 de km din brevete populare, omologate de RR, inclusiv cele permanente, cu conditia obligatorie ca printre acestea sa fie o serie completa de 50, 75, 100 si 150 de km (titlul de Super GRandonneur). RR ofera diploma pentru obtinerea acestui titlu.

GRandonneur 3000 – titlul acordat de catre RR ciclistului care, intr-o perioada de maximum 4 ani, parcurge minimum 3000 de km din brevete si ture populare, cu conditia obligatorie ca printre acestea sa fie o serie completa de 50, 100, 75, 150, 250 / 300+ km (un titlu Ultra GRandonneur), un ultra-brevet 300+ km si o tura Fleche-Pop sau Arrow-Pop (turele de anduranta populare pe echipe). RR ofera diploma pentru obtinerea acestui titlu.

GRandonneur 10000 – titlul acordat de catre RR ciclistului care, intr-o perioada de timp nelimitata, parcurge minimum 10000 de km din brevete si ture populare, cu conditia obligatorie ca printre acestea sa fie 3 serii complete de 50, 75, 100, 150, 250 / 300+ km (titlul Ultra GRandonneur), 2 ture Fleche-Pop sau Arrow-Pop (turele de anduranta populare pe echipe), doua ultra-brevete populare GFR300+ si o tura Super GRandonnée (tura de anduranta populara de 150 km cu minimum 2500 de metri diferenta de nivel). RR ofera diploma pentru obtinerea acestui titlu.

GRandonneur Round the Year (GRRtY) – titlul acordat de catre RR ciclistului care parcurge lunar minimum un brevet popular (de minimum 50 de km), omologat de RR, timp de 12 luni consecutiv. Sunt luate in calcul brevetele populare clasice (50, 100, 75, 150 si 250 de km), Super GRandonnée (tura de anduranta populara de 150 km cu minimum 2500 de metri diferenta de nivel), Fleche-Pop si Arrow-Pop (turele de anduranta populare pe echipe), ultra-brevetul popular GFR300+ sau brevetele populare permanente omologate, propuse fie de RR, fie de catre organizatorul regional sau de fiecare participant. Optional, ciclistul care obtine titlul poate solicita contra-cost achizitionarea trofeului GRRtY. De asemenea, RR acorda diplome pentru ciclistii care obtin titlul.

Super GRandonneur Round the Year (Super GRRtY) – titlul acordat de catre RR ciclistului care obtine 5 (cinci) titluri GRRtY. Titlurile pot fi obtinute în paralel, consecutiv sau cu o anumita pauza. Diploma pentru obtinerea acestui titlu este oferita de catre RR.

Ultra GRandonneur Round the Year (Ultra GRRtY) – titlul acordat de catre RR ciclistului care a obtinut 10 (zece) titluri GFRtY. Titlurile pot fi obtinute în paralel, consecutiv sau cu o anumita pauza. Diploma pentru obtinerea acestui titlu este oferita de catre RR.

GRandonn’OR Romania – titlul acordat anual de catre RR ciclistului din Romania, care parcurge cei mai multi kilometri in cadrul brevetelor si turelor populare “Gran Fondo Romania“. Se acorda separat pentru masculin si feminin.

EverGRandonn’OR Romaniatitlul acordat anual de catre RR ciclistului din Romania, care a parcurs cei mai multi kilometri in brevetele si turele populare organizate in Romania incepand cu anul 2018, omologate de RR. Se acorda separat pentru masculin si feminin.

3. Oferite de catre Randonneurs Romania (RR) pentru turele pe echipe

Challenge Fleche & Friendship – titlul oferit echipei care participa la cel putin 3 editii ale turei Fleche.

Challenge Trace & Friendship – titlul oferit echipei care participa la cel putin 3 editii ale turei Trace.

Challenge Arrow & Friendship – titlul oferit echipei care participa la cel putin 5 ture Arrow.

Challenge Dart & Friendship – titlul oferit echipei care participa la cel putin 5 ture Dart.

Challenge Super Fleche Team – titlul oferit anual echipei care participa la tura Fleche si parcurge cea mai mare distanta dintre toate echipele participante. In caz de egalitate a distantei parcurse, titlul va fi castigat de echipa care termina traseul cu cei mai multi membri.

Challenge Fleche Randonneuse Team – titlul oferit anual echipei formata numai din fete care participa la tura Fleche si care parcurge cea mai mare distanta dintre echipele feminine participante. In caz de egalitate a distantei parcurse, titlul va fi castigat de echipa feminina care termina traseul cu cei mai multi membri.

Challenge Super Trace Team – titlul oferit anual echipei care participa la tura Trace si parcurge cea mai mare distanta dintre echipele participante. In caz de egalitate a distantei parcurse, titlul va fi castigat de echipa care termina traseul cu cei mai multi membri.

Challenge Trace Randonneuse Team – titlul oferit anual echipei formata numai din fete care participa la tura Trace si care parcurge cea mai mare distanta dintre echipele feminine participante. In caz de egalitate a distantei parcurse, titlul va fi castigat de echipa feminina care termina traseul cu cei mai multi membri.

Challenge Fleche-Pop & Friendship – titlul oferit echipei care participa la cel putin 3 editii ale turei Fleche-Pop.

Challenge Arrow-Pop & Friendship – titlul oferit echipei care participa la cel putin 5 ture Arrow-Pop.

4. Titluri speciale oferite de catre Randonneurs Romania (RR)

In sezonul 2020, Randonneurs Romania va acorda un titlu special cu ocazia implinirii a 7 ani de anduranta in Romania, 2014-2020: Randonneur 2020. Acest titlu special va fi oferit tuturor ciclistilor care, in sezonul 2020, vor totaliza minimum 2020 de km brevetati din minimum 7 brevete si ture clasice, parcurse atat in cadrul evenimentelor organizate in Romania, cat si in strainatate. Se vor lua in calcul toate brevetele si turele clasice, inclusiv cele permanente, parcurse in perioada 1 noiembrie 2019 – 31 octombrie 2020. Pentru acest titlu, diploma si medalia aferenta vor fi acordate gratuit de catre Randonneurs Romania.

In sezonul 2020, Randonneurs Romania si Asociatia Adevaratii VeloPrieteni vor acorda un titlu special in memoria lui Andrei Avram, cel care a fost voluntar al brevetelor organizate la Bucuresti si administrator timp de 5 ani al grupului Adevaratii VeloPrieteni, incepand cu anul 2015: In memoriam Andrei Avram. Acest titlu special va fi oferit tuturor ciclistilor care, in sezonul 2020, vor parcurge minimum 5 brevete si ture populare, indiferent de distanta, in cadrul evenimentelor organizate in Romania. Se vor lua in calcul doar brevetele si turele clasice planificate in calendar (cu exceptia celor permanente), parcurse in perioada 1 noiembrie 2019 – 31 octombrie 2020. Pentru acest titlu, diploma si medalia aferenta vor fi acordate gratuit de catre Randonneurs Romania.