Follow Us

Follow Us
Click AICI pentru ultimele stiri

+40726 923 222

Bucuresti, Romania

 

Distinctii si titluri

1. Oferite de catre Audax Club Parisien (ACP) / Randonneurs Mondiaux (RM)

Brevetul de 200-300-400-600-1000 de km – certificatul de brevetare acordat de ACP ciclistului care a parcurs brevetele clasice sau permanente in timpul limita stabilit. Optional, ciclistul brevetat poate solicita contra-cost achizitionarea medaliei de la ACP, prin intermediul RR. De asemenea, Reprezentantul national / organizatorul local poate acorda diplome pentru ciclistii brevetati.

Certificatul de brevetare – documentul de omologare de catre ACP a parcurgerii de catre un ciclist a turelor de anduranta Fleche National, Trace National si Super Randonnée. Reprezentantul national / organizatorul local poate acorda medalii si/sau diplome pentru ciclistii brevetati.

Super Randonneur – titlul acordat de catre ACP ciclistului care, in acelasi an / sezon a obtinut certificatele de brevetare a celor 4 brevete clasice, respectiv 200, 300, 400 si 600 de km. Optional, ciclistul brevetat poate solicita contra-cost achizitionarea medaliei de la ACP, prin intermediul RR. De asemenea, Reprezentantul national / organizatorul local poate acorda diplome pentru ciclistii brevetati.

Randonneur 5000 – titlul acordat de catre ACP ciclistului care, intr-o perioada de maximum 4 ani, parcurge minimum 5000 de km din brevete, cu conditia obligatorie ca printre acestea sa fie o serie completa de 200, 300, 400, 600 si 1000 de km, un PBP si un Fleche. Medalia si certificatul de brevetare aferente acestui titlu sunt oferite gratuit de catre ACP.

Randonneur 10000 – titlul acordat de catre ACP ciclistului care, intr-o perioadă de maximum 6 ani, parcurge minimum 10000 de km din brevete, cu conditia obligatorie ca printre acestea sa fie două serii complete de 200, 300, 400, 600 si 1000 de km, un PBP, un alt BRM1200+, un Fleche si o tura Super Randonnée. Medalia si certificatul de brevetare aferente acestui titlu sunt oferite gratuit de catre ACP.

Brevetul de 1200+ – certificatul de brevetare acordatde RM ciclistului care a parcurs un BRM1200+ in timpul limita stabilit. Ciclistul brevetat primeste medalia RM, prin intermediul RR. De asemenea, Reprezentantul national / organizatorul local poate acorda medalii si/sau diplome pentru ciclistii brevetati.

2. Oferite de catre Randonneurs Romania (RR)

Ultra Randonneur Romania – titlul acordat anual de catre RR ciclistului care parcurge in acelasi sezon toate cele patru brevete clasice (200-300-400-600), plus un brevet de 1000 km sau din categoria 1200+. Ciclistii care obtin majoritatea brevetelor in cadrul evenimentelor organizate la Bucuresti de catre Reprezentantul National, primesc din partea organizatorului trofeul denumit Cupa AV Ultra Randonneur Romania.

Brevet 5000 – titlul acordat de catre RR ciclistului care, intr-o perioada de maximum 3 ani, parcurge minimum 5000 de km din brevete, cu conditia obligatorie ca printre acestea sa fie o serie completa de 200, 300, 400, 600 (Super Randonneur), un brevet de 1000 de km si o tura Fleche. Medalia si certificatul de brevetare aferente acestui titlu sunt oferite gratuit de catre RR.

Brevet 10000 – titlul acordat de catre RR ciclistului care, intr-o perioada de maximum 5 ani, parcurge minimum 10000 de km din brevete, cu conditia obligatorie ca printre acestea sa fie doua serii complete de 200, 300, 400, 600 (Super Randonneur), un brevet de 1000 de km, un brevet de 1200km+, o tura Fleche si o tura Super Randonnee (in regim Randonneur). Medalia si certificatul de brevetare aferente acestui titlu sunt oferite gratuit de catre RR.

Brevet 25000 – titlul acordat de catre RR ciclistului care, intr-o perioada de timp nelimitata, parcurge minimum 25000 de km din brevete, cu conditia obligatorie ca printre acestea sa fie cinci serii complete de 200, 300, 400, 600 (Super Randonneur), trei brevete de 1000 de km, doua brevete de 1200km+, doua ture Fleche, doua ture Super Randonnee (in regim Randonneur) si o serie RoRRtY. Medalia si certificatul de brevetare aferente acestui titlu sunt oferite gratuit de catre RR.

Brevet 100000 – titlul acordat de catre RR ciclistului care, intr-o perioada de timp nelimitata, parcurge minimum 100000 de km din brevete, cu conditia obligatorie ca printre acestea sa fie zece serii complete de 200, 300, 400, 600 (Super Randonneur), sase brevete de 1000 de km, patru brevete de 1200km+, trei ture Fleche, trei ture Super Randonnee (in regim Randonneur), doua serii RoRRtY si o serie completa Randonneuring Romania. Medalia si certificatul de brevetare aferente acestui titlu sunt oferite gratuit de catre RR.

Romanian Randonneur Round the Year (RoRRtY) – titlul acordat de catre RR ciclistului care parcurge lunar minimum un brevet omologat de catre ACP (minimum 200 de km) sau de Randonneurs Mondiaux, timp de 12 luni consecutiv. Sunt luate in calcul brevetele clasice, Super Randonnée (in regim Randonneur), Fleche / Trace Romania, BRM1200+ sau brevetele permanente omologate, propuse fie de RR, fie de catre organizatorul regional sau de fiecare participant. Optional, ciclistul care obtine titlul poate solicita contra-cost achizitionarea trofeului RoRRtY. De asemenea, RR acorda diplome pentru ciclistii care obtin titlul.

Super Romanian Randonneur Round the Year (Super RoRRtY) – titlul acordat de catre RR ciclistului care obtinut 5 (cinci) titluri RoRRtY. Titlurile pot fi obtinute in paralel, consecutiv sau cu o anumita pauza. Trofeul si diploma obtinerii acestui titlu sunt oferite gratuit de catre RR.

Ultra Romanian Randonneur Round the Year (Ultra RoRRtY) – titlul acordat de catre RR ciclistului care a obtinut 10 (zece) titluri RoRRtY. Titlurile pot fi obtinute in paralel, consecutiv sau cu o anumita pauza. Trofeul si diploma obtinerii acestui titlu sunt oferite gratuit de catre RR.

Randonn’OR Romania – titlul si premiul acordat anual de catre RR ciclistului din Romania, care a parcurs cei mai multi kilometri in turele brevetate intr-un an, omologate de ACP sau de Randonneurs Mondiaux.

Nota: In caz de egalitate, primul criteriu de departajare este regimul in care a fost parcurs brevetul Super Randonnée, respectiv RANDONNEUR sau TURIST, iar al doilea criteriu de departajare distanta traseului de la Fleche. Daca dupa aceste doua criterii, egalitatea persista, atunci departajarea va fi facuta de timpii totali de parcurgere a brevetelor.

Grimp’OR Romania – titlul acordat  anual de catre RR ciclistului din Romania, care a inregistrat cea mai mare diferenta de nivel in turele brevetate intr-un an, omologate de ACP sau de Randonneurs Mondiaux (se adună diferentele de nivel ale rutelor oficiale, calculate prin platforma www.openrunner.com).

VeteRandonn’OR Romania – titlul acordat anual de catre RR ciclistului din Romania, cu varsta peste 55 de ani (impliniti in prima zi a primului brevet parcurs in acel sezon), cu cei mai multi kilometri in turele brevetate intr-un an, omologate de ACP sau de Randonneurs Mondiaux.

JunioRandonn’OR Romania – titlul acordat anual de catre RR ciclistului din Romania, cu varsta sub 18 ani (implinita pana in ultima zi a brevetului parcurs in acel sezon), cu cei mai multi kilometri din turele brevetate intr-un an, omologate de ACP sau de Randonneurs Mondiaux.

EveRandonn’OR Romaniatitlul acordat anual de catre RR ciclistului din Romania, care a parcurs cei mai multi kilometri in turele brevetate organizate in Romania incepand cu anul 2014, omologate de ACP sau de Randonneurs Mondiaux.

Certificatul de brevetare – documentul de omologare de catre RR a parcurgerii de catre un ciclist a brevetelor populare GFR050, GFR100, GFR150, GFR250, GFR300+ si a turelor populare de anduranta Dart National si Super GRandonnée.

Super GRandonneur – titlul acordat de catre RR ciclistului care, in acelasi sezon, a obtinut certificatele de brevetare a seriei de brevete populare de 50, 100 si 150 de km, omologate de RR. Nu sunt contorizate brevetele populare permanente. Optional, se poate solicita contra-cost achizitionarea medaliei aferente titlului.

Ultra GRandonneur – titlul acordat de catre RR ciclistului care, in acelasi sezon, a obtinut certificatele de brevetare a seriei de brevete populare de 50, 100, 150 si 250 de km, omologate de RR. Nu sunt contorizate brevetele populare permanente. Optional, se poate solicita contra-cost achizitionarea medaliei aferente titlului.

GRandonneur 500 – titlul obtinut de ciclistul care in acelasi sezon a obtinut certificatele de brevetare pentru cel putin 5 (cinci) brevete populare de minimum 100 km, omologate de RR, inclusiv cele permanente. RR ofera diploma aferenta acestui titlu.

GRandonneur 1000– titlul acordat de catre RR ciclistului care, in acelasi sezon, parcurge minimum 1000 de km din brevete populare, omologate de RR, inclusiv cele permanente, cu conditia obligatorie ca printre acestea sa fie o serie completa de 50, 100 si 150 de km (titlul de Super GRandonneur). RR ofera diploma aferenta acestui titlu.

GRandonneur 3000 – titlul acordat de catre RR ciclistului care, intr-o perioada de maximum 4 ani, parcurge minimum 3000 de km din brevete populare, cu conditia obligatorie ca printre acestea sa fie o serie completa de 50, 100, 150, 250 de km (titlul Ultra GRandonneur) si o tura Dart-Pop (brevetul popular pe echipe). Medalia si diploma aferente acestui titlu sunt oferite gratuit de catre RR.

GRandonneur 10000 – titlul acordat de catre RR ciclistului care, intr-o perioada de timp nelimitata, parcurge minimum 10000 de km din brevete populare, cu conditia obligatorie ca printre acestea sa fie 3 serii complete de 50, 100, 150, 250 de km (titlul Ultra GRandonneur), 2 ture Dart-Pop (brevetul popular pe echipe), un ultra-brevet popular GFR300+ si o tura Super GRandonnée (brevetul popular de 150 km cu minimum 2500 de metri diferenta de nivel). Medalia si diploma aferente acestui titlu sunt oferite gratuit de catre RR.

GRandonneur Round the Year (GRRtY) – titlul acordat de catre RR ciclistului care parcurge lunar minimum un brevet popular (de minimum 50 de km), omologat de RR, timp de 12 luni consecutiv. Sunt luate in calcul brevetele populare clasice (50, 100, 150 si 250 de km), Super GRandonnée (brevetul popular de 150 km cu minimum 2500 de metri diferenta de nivel), Dart-Pop (brevetul popular pe echipe), ultra-brevetul popular GFR300+ sau brevetele populare permanente omologate, propuse fie de RR, fie de catre organizatorul regional sau de fiecare participant. Optional, ciclistul care obtine titlul poate solicita contra-cost achizitionarea trofeului GRRtY. De asemenea, RR acorda diplome pentru ciclistii care obtin titlul.

Super GRandonneur Round the Year (Super GRRtY) – titlul acordat de catre RR ciclistului care obtine 5 (cinci) titluri GRRtY. Titlurile pot fi obtinute în paralel, consecutiv sau cu o anumita pauza. Trofeul si diploma obtinerii acestui titlu sunt oferite gratuit de catre RR.

Ultra GRandonneur Round the Year (Ultra GRRtY) – titlul acordat de catre RR ciclistului care a obtinut 10 (zece) titluri GFRtY. Titlurile pot fi obtinute în paralel, consecutiv sau cu o anumita pauza. Trofeul si diploma obtinerii acestui titlu sunt oferite gratuit de catre RR.

GRandonn’OR Romania – titlul si premiul acordat anual de catre RR ciclistului din Romania, care parcurge cei mai multi kilometri in cadrul brevetelor populare “Gran Fondo Romania“.

EverGRandonn’OR Romaniatitlul acordat anual de catre RR ciclistului din Romania, care a parcurs cei mai multi kilometri in brevetele populare organizate in Romania incepand cu anul 2018, omologate de RR.