Follow Us

Follow Us
Click AICI pentru ultimele stiri

+40726 923 222

Bucuresti, Romania

 

Regulament Super GRandonnée

REGULAMENT SUPER GRANDONNÉE

La momentul inscrierii, fiecare participant are posibilitatea de a alege cum doreste sa parcurga brevetul Super GRandonnée, fie ca GRandonneur (ciclist de anduranta), fie ca Gran Turist:

– ca GRandonneur, participantii trebuie sa parcurga traseul in maximum 20 de ore (sau maximum 25 de ore, conform celor precizate in prezentarea traseelor);

– ca Gran Turist, participantii vor trebui sa parcurga o distanta de minimum 50 de km pe zi (practic timp de trei zile).

Fiind tura de anduranta permanenta si de sine statatoare, Super GRandonnée poate fi facut in orice perioada a anului, atat timp cat traseul este deschis traficului. Fiecare participant trebuie sa se asigure ca drumurile de pe traseul Super GRandonnée sunt deschise traficului, inainte de a se hotari sa-l parcurga. Se recomanda ca traseul sa fie parcurs in perioada 1 aprilie – 30 septembrie pentru ca rezultatul sa poata fi omologat in acelasi sezon.

Super GRandonnée poate fi parcurs de orice ciclist amator, indiferent de asociatia / clubul din care face parte. Fiecare participant trebuie sa fie acoperit de asigurare de raspundere civila, conform legislatiei nationale / regionale (traseul poate parcurge mai multe tari) in vigoare. Orice participant cu varsta intre 14 si 18 ani trebuie sa aiba consimtamantul unui parinte sau tutore legal. Toti participantii completeaza o declaratie de participare pe propria raspundere.

Orice forma de vehicul cu tractiune umana este acceptata.

Participantii pot parcurge traseul fie singuri, fie intr-un grup.

Dupa inregistrare, participantii vor primi un BREVET CARD si un BADGE. Ambele trebuie sa fie pastrate de-a lungul parcurgerii brevetului asupra participantului si bicicletei acestuia. BREVET CARD-urile vor fi completate inainte de start cu datele de identificare ale fiecarui participant (nume, prenume, adresa etc. si alte informatii solicitate in formularul de inscriere).

In parcurgerea turei Super GRandonnée, participantul este 100% pe cont propriu. Este interzisa prezenta vreunei masini de suport pe tot parcursul traseului. Fiecare participant este considerat a fi intr-o calatorie personala.

Participantul este obligat sa respecte toate regulile de circulatie in conformitate cu Codul Rutier.

Participantul trebuie sa urmeze în totalitate traseul Super GRandonnée. Traseul poate fi parcurs in fiecare dintre sensuri, insa alegerea sensului se face de catre participant la momentul inscrierii.

Organizatorul ofera o foaie de parcurs care indica amplasarea punctelor de control si fisierul GPX al traseului Super GRandonnée.

Cei care au optat sa parcurga traseul ca si GRandonneur trebuie sa ia startul de la punctul de plecare oficial. Ca Gran Turist, participantul isi poate alege orice alt punct de pornire pe foaia de parcurs.

Bicicletele TREBUIE sa fie echipate cu lumini fata si spate, fixate ferm pe bicicleta. In timpul orelor de intuneric sau in alte conditii de lumina scazuta (ploaie, ceata, etc.), luminile trebuie sa fie pornite. Sunt absolut recomandate variante de iluminat de rezerva.

Participantii TREBUIE sa poarte casca de protectie pe intreg traseul, iar in caz de conditii de vizibilitate redusa vesta reflectorizanta. Se recomanda haine de culoare deschisa, si obligatoriu sa aiba asupra lor o patura de supravietuire si un telefon mobil.

Fiecare participant trebuie sa contacteze organizatorul si sa trimita taxa de inscriere cu cel putin 15 zile inainte de ziua in care a planuit sa ia startul. Participantii pot anula inscrierea si au obligatia de a trimite organizatorului BREVET CARD-ul si BADGE-ul. Daca dupa inceperea traseului, participantul abandoneaza, BREVET CARD-ul nu mai este valabil pentru o a 2-a incercare. BREVET CARD-ul va fi returnat si daca participantul doreste se poate inscrie din nou, urmand aceeasi pasi de inscriere, platind taxa cu 15 zile inainte de ziua in care si-a propus sa ia din nou startul.

La inscriere, pentru optiunea GRandonneur, participantii trebuie sa declare data startului. Exista posibilitatea de a modifica data startului dupa inscriere, anuntand organizatorul cu noile date programate, dar cu cel mult o saptamana inainte de ziua startului.

La inscriere, pentru optiunea Gran Turist, participantii nu trebuie sa specifice o data a startului, dar, daca totusi aleg sa ia startul din alt loc decat startul oficial, acestia trebuie sa anunte Organizatorul, prin formularul de inscriere.

Atat participantii care parcurg traseul in varianta Gran Turist, cat si cei in varianta GRandonneur, TREBUIE sa isi noteze pe BREVET CARD urmatoarele:

– la start si la sosire: Ziua – Ora – Minutul;
– la punctele de control: Ora – Minutul.

Participantii TREBUIE sa faca dovada trecerii lor pe la punctele de control prin fotografierea bicicletei lor la locul si in pozitia desemnate de Organizator. Pentru fiecare Super GRandonnée, Organizatorul ofera informatii detaliate despre locurile unde TREBUIE sa fie facute fotografiile la punctele de control. Aceste informatii pot fi transmise si prin e-mail. Ciclistul poate aparea si el in fotografie, dar nu fara bicicleta sa. In cazul in care circumstantele o permit, in locul fotografiei, participantii pot stampila BREVET CARD-ul intr-o benzinarie, magazin etc. (aflate pe traseu). Stampila va trebui sa indice numele localitatii punctului de control, astfel incat sa dovedeasca faptul ca participantii au trecut prin locul respectiv, in caz contrar nefiind valabila.

Fotografiile lipsa (in cazul in care nu sunt inlocuite de stampile), ori lipsa timpilor de pe BREVET CARD, sau pierderea BREVET CARD-ului sau a Badge-ului (indiferent de cat de departe pe traseu se afla un ciclist) va duce la descalificare. Fiecare participant este obligat sa completeze personal BREVET CARD-ul. Fiecare participant trebuie sa furnizeze personal organizatorului toate fotografiile de la punctele de control, timpii sau stampilele ce inlocuiesc fotografiile, in caz contrar, brevetul nu va putea fi omologat.

Organizator poate realiza controale secrete atat la inceputul traseului, cat si pe timpul parcurgerii acestuia.

Cei care participa ca GRandonneur si termina traseul in mai mult decat timpul alocat (20 ore) vor fi omologati ca Gran Turist, cu conditia ca acesta sa fi validat toate punctele de control si sa fi respectat regulamentul de participare.

Dupa parcurgerea brevetului, participantii trebuie sa transmita Organizatorului, fotografiile dupa BREVET CARD (fata-verso, completat si semnat) impreuna cu fotografiile care atesta trecerea prin punctele de control. Fotografiile vor fi trimise pe email, la adresa GFR@adevaratiiveloprieteni.ro. Dupa verificare si omologarea rezultatului, pe BREVET CARD va fi completat de catre participant numarul de omologare atribuit de catre Randonneurs Romania. Numerele de omologare sunt emise in ordine cronologica, fiind unice, atat pentru cei care parcurg traseul ca GRandonneur, cat si pentru cei ca Gran Turist.

Lista cu participantii omologati va fi postata pe site-ul www.randonneurs.ro, in ordine cronologica.

Turele Super GRandonnée nu sunt evenimente competitive. Participantii nu sunt clasificati in functie de performanta / timpul realizat.

Super GRandonnée este o tura diferita de celelalte brevete de anduranta, dar care se ia in calcul la obtinerea titlului de GRandonneur 1000, GRandonneur 2500, GRandonneur 10000, GRandonn’OR sau pentru seria de brevete populare GRRtY.

Un Super GRandonnée nu poate avea loc in acelasi timp si pe acelasi traseu cu GFR150. Super GRandonnée fiind o tura permanenta si de sine statatoare, organizatorul are obligatia de a-l organiza pe tot parcursul anului (cu conditia ca drumurile sa fie deschise traficului). De asemenea, organizatorul poate sa stabileasca o data de parcurgere in mod organizat pentru Super GRandonnée, cu conditia ca regulile sa fie respectate. Organizatorul nu are voie sa ofere asistenta de niciun fel participantilor, nu are voie sa organizeze puncte de control pe traseu. Organizatorul trebuie sa ofere cele doua optiuni de parcurgere a traseului, GRandonneur si Gran Turist, si nu trebuie sa impuna niciun calendar participantilor.

Randonneurs Romania si Organizatorul nu isi asuma responsabilitatea si nici nu pot fi trasi la raspundere pentru eventualele accidente de orice fel care pot aparea in timpul parcurgerii brevetului Super GRandonnée.

Nota: Regulamentul Super GRandonnée a fost revizuit la data de 19 februarie 2022 si la data de 30 noiembrie 2022.