Follow Us

Follow Us
Click AICI pentru ultimele stiri

+40726 923 222

Bucuresti, Romania

 

Brevet Randonneur Permanent (BRP)

Brevet Randonneur Permanent (BRP)

Brevet Randonneur Permanent (BRP) este un brevet clasic BRM, parcurs in regim permanent, in afara evenimentelor organizate de Reprezentantul National sau de Reprezentatii Regionali.

In sezonul 2025, BRP pot fi parcurse in perioadele noiembrie 2024 – martie 2025 si august – decembrie 2025, cand NU sunt organizate brevete de catre Reprezentantul National sau de Reprezentantii Regionali. Totusi, daca ciclistii au resedinta intr-o zona izolata (distanta intre localitatea de resedinta si localitatile unde sunt organizate brevete este mai mare de 150 km), sau anumiti reprezentanti regionali nu organizeaza intr-un sezon brevete pe toate distantele, atunci acestia pot realiza BRP si in perioada aprilie – iulie, dar, numai in zilele in care exista brevete planificate in calendar, acestea urmand a fi omologate in cadrul acestor evenimente. De asemenea, brevetul de 200 km poate fi parcurs si in ultima zi de sambata a fiecarei luni, zi in care exista planificat in calendar eveniment pentru omologarea brevetelor de 200 km parcurse in cadrul seriilor lunare Romanian Randonneur Round the Year (RoRRtY), urmand a fi omologate odata cu acestea, totusi, cu conditia sa nu fi parcurs deja in luna respectiva un BRM200 pentru seriile sus-mentionate (pentru a se evita situatia ca un astfel de brevet sa nu poata fi omologat – avand in vedere ca brevetele se pot omologa de catre ACP doar in cadrul unor evenimente existente in calendarul transmis la inceput de sezon).

BRP sunt luate in calcul pentru toate titlurile si distinctiile oferite de Audax Club Parisien si Randonneurs Romania (site), inclusiv pentru titlurile Super Randonneur si Ultra Randonneur Romania, precum si pentru acordarea trofeelor anuale Cupa AV Super / Ultra Randonneur Romania, dar nu pot fi luate in calcul pentru trofeele oferite de Reprezentantii Regionali. BRP pot fi luate in calcul si ca brevete in cadrul seriilor lunare RoRRtY.

Altfel, BRP se desfasoara similar ca si BRM, cu respectarea acelorasi reguli: https://randonneurs.ro/regulament-brm.

In cadrul BRP, pot fi parcurse brevete pe distantele de 200, 300, 400, 600 si 1000.

Pentru participarea la un BRP, exista doua variante:

1) parcurgerea distantelor de 200, 300, 400, 600 si 1000 pe trasee deja omologate (lista acestora se regaseste pe aici), in ambele sensuri; in acest caz, taxa de participare este de 25 lei (20 lei pentru membrii cotizanti ai clubului RR / 15 lei pentru ciclistii minori, 14-18 ani) si include cheltuielile cu procedura de inscriere a participantului, inclusiv transmiterea documentelor necesare participarii si taxa de omologare a rezultatului obtinut;

2) parcurgerea distantelor de 200, 300, 400 si 600 km (fara 1000 km) pe trasee propuse de participanti, care necesita omologare: taxa de participare este de 45 lei (40 lei pentru membrii cotizanti ai clubului RR / 35 lei pentru ciclistii minori, 14-18 ani) si include cheltuielile cu taxa de omologare a traseului, cu inscrierea participantului, inclusiv transmiterea documentelor necesare participarii si taxa de omologare a rezultatului obtinut.

Pentru orice traseu nou, omologarea este necesara o singura data, ulterior, acesta intrand in lista traseelor omologate la nivel national. Dupa omologarea unui traseu, parcurgerea acestuia pentru obtinerea unui brevet, incepand cu a doua oara, se va face doar cu plata taxei de participare mentionata la punctul 1. Exemplu: pentru un grup de ciclisti din aceeasi zona, doar unul dintre acestia achita taxa de participare aferenta si pentru omologarea traseului intr-una dintre cele doua posibilitati, ceilalti urmand sa achite taxa de participare pentru varianta „traseu deja omologat”.

Dupa inscriere, participantul va primi un email cu link-ul cu documentele necesare (brevet-cardul si declaratia de participare pe propria raspundere), care trebuie sa le completeze cu toate datele cerute si semnate de catre participant. Aceste documente pot fi si descarcate de aici. Dupa plata taxei de inscriere si, eventual, pentru omologarea traseului propus, participantul va regasi numarul de inscriere in aceasta lista. Ulterior omologarii rezultatului, in aceeasi lista va regasi si numarul de omologare atribuit de catre ACP.

Pentru omologarea rezultatelor, dupa parcurgerea traseului parcurs, este necesara transmiterea datelor prin completarea urmatorului formular.

Omologarea rezultatelor obtinute la BRP se va face astfel:

– pentru BRP de 200 de km, la sfarsitul fiecarei luni, in acelasi timp cu transmiterea de catre Reprezentantul Regional catre Audax Club Parisien a rezultatelor brevetelor parcurse in cadrul seriilor lunare, RoRRtY;

– pentru BRP de 300, 400, 600 si 1000, parcurse in perioada noiembrie – martie, omologarea se va realiza in cadrul evenimentelor organizate la Bucuresti in perioada aprilie – iulie;

– pentru BRP de 300, 400, 600 si 1000, parcurse in perioada august – decembrie, omologarea se va realiza in cadrul evenimentelor planificate in perioada august – decembrie.

Dupa omologarea brevetelor, fiecare ciclist primeste un certificat de brevetare oferit de Audax Club Parisien, inregistrat in baza de date unica la nivel mondial, cronologic incepand cu anul 1921. Optional, ciclistii brevetati pot opta pentru achizitionarea medaliilor aferente fiecarui brevet (35 lei / medalie), realizate de catre clubul francez. Ciclistii care obtin in acelasi sezon brevetele din seria 200, 300, 400, 600 si 1000 km, fie ca brevete permanente, fie in combinatie cu brevete organizate de Reprezentantul National sau Reprezentantii Regionali, vor obtine titlurile Super si Ultra Randonneur. De asemenea, acestia pot opta pentru achizitionarea medaliilor Super Randonneur (40 lei) si/sau Ultra Randonneur (40 lei).

Plata taxei de inscriere, respectiv a medaliilor, se efectueaza in contul Asociatiei Adevaratii VeloPrieteniIBAN RO02 RNCB 0085 1536 8704 0001, BCR Bucuresti.

Actualizare: 22 ianuarie 2025