La momentul inscrierii, fiecare participant are posibilitatea de a alege cum doreste sa parcurga brevetul SUPER RANDONNÉE, fie ca RANDONNEUR (ciclist de anduranta), fie ca TURIST:
– ca RANDONNEUR, participantii trebuie sa parcurga traseul in maximum 60 de ore;
– ca TURIST, participantii vor trebui sa parcurga o distanta de minimum 75 de km pe zi (practic timp de o saptamana).
Fiind tura de anduranta permanenta si de sine statatoare, SUPER RANDONNÉE poate fi facut in orice perioada a anului, atat timp cat traseul este deschis traficului. Fiecare participant trebuie sa se asigure ca drumurile de pe traseul SR sunt deschise traficului, inainte de a te hotari sa-l parcurga.
SUPER RANDONNÉE poate fi parcurs de orice ciclist amator, indiferent de asociatia/clubul din care face parte. Fiecare participant trebuie sa fie acoperit de asigurare de raspundere civila, conform legislatiei nationale / regionale (traseul poate parcurge mai multe tari) in vigoare. Orice participant cu varsta sub 18 ani trebuie sa aiba consimtamantul unui parinte sau tutore legal.
Orice forma de vehicul cu tractiune umana este acceptata.
Participantii pot parcurge traseul fie singuri, fie intr-un grup.
Dupa inregistrare, participantii vor primi un BREVET-CARD SR, un FRAME-BADGE si o foaie de parcurs care indica amplasarea punctelor de control si fisiere GPS. Ambele trebuie sa fie pastrate de-a lungul parcurgerii brevetului asupra participantului si bicicletei acestuia. Brevet Card-urile vor fi completate inainte de start cu datele de identificare ale fiecarui participant (nume, prenume, adresa etc. si alte informatii solicitate pe formularul de inscriere).
In parcurgerea turei SUPER RANDONNÉE, participantul este 100% pe cont propriu. Este interzisa prezenta vreunei masini de suport pe tot parcursul traseului. Fiecare participant este considerat a fi intr-o calatorie personala.
Participantul este obligat sa respecte toate regulile de circulatie in conformitate cu Codul Rutier.
Participantul trebuie sa urmeze în totalitate traseul SUPER RANDONNÉE.
Organizatorul ofera o foaie de parcurs care indica amplasarea punctelor de control si fisiere GPS.
Cei care au optat sa parcurga traseul ca si RANDONNEUR trebuie sa ia startul de la punctul de plecare oficial. Ca TURIST, participantul isi poate alege orice alt punct de pornire pe foaia de parcurs.
Bicicletele TREBUIE sa fie echipate cu lumini fata si spate, fixate ferm pe bicicleta. In timpul orelor de intuneric sau in alte conditii de lumina scazuta (ploaie, ceata, etc.), luminile trebuie sa fie pornite. Sunt absolut recomandate variante de iluminat de rezerva.
Participantii TREBUIE sa poarte casca de protectie pe intreg traseul, iar in caz de conditii de vizibilitate redusa vesta reflectorizanta. Se recomanda haine de culoare deschisa, si obligatoriu sa aiba asupra lor o patura de supravietuire si un telefon mobil.
Fiecare participant trebuie sa contacteze organizatorul si sa trimita taxa de inscriere cu cel putin 30 zile inainte de ziua in care a planuit sa ia startul. Participantii pot anula inscrierea si au obligatia de a trimite organizatorului Brevet Card-ul si FRAME BADGE-ul SR. Un Brevet Card este valabil pana la momentul la care participantul ia startul. Daca dupa inceperea traseului, participantul abandoneaza, Brevet Card-ul nu mai este valabil pentru o a 2-a incercare. Cardul va fi returnat si daca participantul doreste se poate inscrie din nou, urmand aceeasi pasi de inscriere, platind taxa cu 30 zile inainte de ziua in care si-a propus sa ia din nou startul.
La inscriere, pentru optiunea RANDONNEUR, participantii trebuie sa declare data si ora startului. Exista posibilitatea de a modifica data si ora startului dupa inscriere, anuntand organizatorul cu noile date programate, dar cu cel mult o saptamana inainte de ziua startului.
La inscriere, pentru optiunea TURIST, participantii nu trebuie sa specifice o zi si o ora a startului, dar daca totusi aleg sa ia startul din alt loc decat startul oficial, acestia trebuie sa anunte Organizatorul.
Atat participantii care parcurg traseul in varianta TURIST, cat si cei in varianta RANDONNEUR, TREBUIE sa isi noteze pe Brevet Card urmatoarele:
– la start si la sosire, vor nota pe Brevet Card: Ziua – Ora – Minutul;
– la punctele de control, vor nota pe Brevet Card: Ora – Minutul.
Participantii TREBUIE sa faca dovada trecerii lor pe la punctele de control prin fotografierea bicicletei lor la locul si in pozitia desemnate de Organizator. Pentru fiecare SUPER RANDONNÉE, Organizatorul ofera informatii detaliate despre locurile unde TREBUIE sa fie facute fotografiile la punctele de control. Aceste informatii pot fi transmise si prin e-mail. Ciclistul poate aparea si el in fotografie, dar nu fara bicicleta sa. In cazul in care circumstantele o permit, in locul fotografiei, participantii pot stampila Brevet Card-ul intr-o benzinarie, magazin etc. (aflate pe traseu). Stampila va trebui sa indice numele localitatii punctului de control, astfel incat sa dovedeasca faptul ca participantii au trecut prin locul respectiv, in caz contrar nefiind valabila.
Fotografiile lipsa (in cazul in care nu sunt inlocuite de stampile), ori lipsa timpilor de pe Brevet Card, sau pierderea Brevet Card-ului sau a Frame Badge-ului (indiferent de cat de departe pe traseu se afla un ciclist) va duce la descalificare. Fiecare participant este obligat sa completeze personal Brevet Card-ul SR. Fiecare participant trebuie sa furnizeze personal organizatorului toate fotografiile de la punctele de control, timpii sau stampilele ce inlocuiesc fotografiile, in caz contrar, brevetul nu va putea fi omologat.
Organizator poate realiza controale secrete atat la inceputul traseului, cat si pe timpul parcurgerii acestuia.
Cei care participa ca RANDONNEUR si termina traseul in mai mult decat timpul alocat (60 ore) vor fi omologati ca TURIST, cu conditia ca acesta sa fi validat toate punctele de control si sa fi respectat regulamentul de participare.
Dupa parcurgerea brevetului, participantii trebuie sa predea Brevet Card-ul SR organizatorului, impreuna cu fotografiile care atesta trecerea prin punctele de control. Fotografiile pot fi trimise si pe email (la adresa SR@adevaratiiveloprieteni.ro). Brevet Card-ul SR va fi returnat participantului dupa ce a fost verificat si un numar de omologare a fost atribuit de catre Randonneurs Provence. Numerele de omologare sunt emise in ordine cronologica, fiind unice, atat pentru cei care parcurg traseul ca RANDONNEUR, cat si pentru cei ca TURIST.
Lista cu participantii omologati va fi postata pe site-ul Audax Club Parisien, in ordine cronologica.
Turele SUPER RANDONNÉE nu sunt evenimente competitive. Participantii nu sunt clasificati in functie de performanta/timpul realizat.
SUPER RANDONNÉE este o tura diferita de celelalte brevete de anduranta, desi respecta prevederile Regulamentului de desfasurare a brevetelor, ale caror prevederi TREBUIE respectate si in cazul participarii la aceste ture de anduranta.
Un SUPER RANDONNÉE nu poate avea loc in acelasi timp si pe acelasi traseu cu BRM 600. SUPER RANDONNÉE fiind o tura permanenta si de sine statatoare, organizatorul are obligatia de a-l organiza pe tot parcursul anului (cu conditia ca drumurile sa fie deschise traficului). Daca organizatorul doreste sa stabileasca o data de parcurgere in mod organizat pentru SUPER RANDONNÉE, poate face acest lucru, cu conditia ca regulile sa fie respectate. Organizatorul nu are voie sa ofere asistenta de niciun fel participantilor, nu are voie sa organizeze puncte de control pe traseu. Organizatorul trebuie sa ofere cele doua optiuni de parcurgere a traseului, RANDONNEUR si TURIST, si nu trebuie sa impuna niciun calendar participantilor.
Randonneurs Provence, Reprezentantul in Romania al Randonneurs Provence si Organizatorul nu isi asuma responsabilitatea si nici nu pot fi trasi la raspundere pentru eventualele accidente de orice fel care pot aparea in timpul parcurgerii brevetului SUPER RANDONNÉE.