Follow Us

Follow Us
Click AICI pentru ultimele stiri

+40726 923 222

Bucuresti, Romania

 

Regulament RoRRtY

Romanian Randonneur Round the Year (RoRRtY)

Romanian Randonneur Round the Year (RoRRtY) este titlul oferit de Randonneurs Romania ciclistului care parcurge in fiecare luna cel putin un brevet clasic de minimum 200 de km, timp de 12 luni consecutiv.

I. Conditii de participare

1. Ciclistul trebuie sa fie membru al Randonneurs Romania (prin plata taxei de participare, fiecare ciclist devine membru temporar al Randonneurs Romania pe timpul parcurgerii brevetelor din seria Romanian Randonneur Round the Year).
2. Brevetele trebuie sa fie omologate de catre Audax Club Parisien, Randonneurs Mondiaux sau Randonneurs Romania.
3. Brevetele pot fi parcurse in orice tara, dar cel putin 2/3 dintre brevete (opt) trebuie sa fie organizate de Randonneurs Romania.
4. In Romania, pe langa seria de brevete clasice (200-300-400-600-1000 km), Fleche RomaniaTrace Romania, Arrow Romania, Dart Romania, Super Randonnee (tura parcursa in regim Randonneur), BRM1200+, brevete din seria Audax Romania, in cele 12 luni, mai poate fi parcurs brevetul clasic permanent de 200 de km omologat de catre Audax Club Parisien, precum si orice traseu omologat pentru BRP (Brevetele Randonneurs Permanente).
5. Brevetul clasic permanent de 200 km poate fi parcurs pe traseele propuse si omologate de catre Randonneurs Romania sau pe traseele propuse de catre fiecare dintre participanti, dupa omologarea acestora de catre Randoneurs Romania. Pentru fiecare serie, fiecare participant poate sa propuna pentru omologare un traseu de 200 de km (traseul este transmis pe emailul organizatorului – RR@adevaratiiveloprieteni.ro – in format strava, cu mentionarea punctelor de control). Toate aceste trasee omologate pot fi parcurse de fiecare dintre participantii inscrisi la seria Romanian Randonneur Round the Year.
6. Seria brevetelor poate incepe in orice luna a anului si trebuie sa dureze 12 luni consecutiv.
7. Data de start a unui brevet este cea care se ia in calcul la contorizarea unui brevet pentru o anumita luna (ex. daca un brevet are startul pe 31 iulie si este finalizat pe 2 august, acesta este luat in calcul pentru luna iulie).
8. O eventuala continuare dupa orice luna de pauza presupune reluarea seriei de la inceput pentru a fi omologata in vederea obtinerii titlului Romanian Randonneur Round the Year, prin realizarea unei noi inscrieri, cu primirea unui nou brevet-card, dupa plata unei taxe suplimentare.

II. Procedura de inscriere si participare

Pentru brevetele clasice, prevazute in calendarul BRM, sau a celor BRP, inscrierea si omologarea se realizeaza conform precizarilor din descrierea evenimentelor organizate de Randonneurs Romania.

Pentru omologarea parcurgerii traseului unui brevet clasic permanent de 200 km:

a) este necesara inscrierea pentru obtinerea titlului Romanian Randonneur Round the Year;
b) dupa inscriere si dupa confirmarea taxei de participare, fiecare ciclist va primi documentatia necesara pe email, inclusiv declaratia de participare pe propria raspundere, pe care o va completa electronic, o va printa si o va semna, urmand fie sa o predea la primirea documentelor, fie sa o scaneze / fotografieze si sa o trimita prin email;
c) fiecare ciclist inscris va primi un brevet-card anual si un frame-badge (care va fi pus pe cadrul bicicletei);
d) fiecare ciclist alege cand doreste sa parcurga brevetul clasic permenent de 200 km, validarea trecerii prin punctele de control, inclusiv startul si sosirea, realizandu-se prin fotografierea bicicletei in punctele de control / obtinerea unui bon fiscal din punctele de control de pe traseu mentionate de organizator si completarea brevet-cardului cu orele trecerii prin aceste puncte de control;
e) dupa finalizarea brevetului special, ciclistul trebuie sa transmita prin email fotografiile din punctele de control / ale bonurilor fiscale si fotografiile brevet-cardului completat (fata-verso).

III. Procedura de obtinere a titlului Romanian Randonneur Round the Year

Dupa parcurgerea de brevete timp de 12 luni consecutiv, ciclistul completeaza formularul de solicitare a titlului Romanian Randonneur Round the Year.

IV. Certificatul de brevetare si trofeul

Certificatul de brevetare si medalia vor fi oferite in prima luna ianuarie, care urmeaza dupa finalizarea seriei de 12 luni consecutive.

Pretul medaliei RoRRtY este 35 lei (suma platita la solicitarea titlului).

V. Taxa de participare

125 lei (contine taxa de membru temporar al Randonneurs Romania pe timpul parcurgerii brevetelor din seria Romanian Randonneur Round the Year, costul printurilor, frame-badge-ul, omologarile celor 12 brevete de catre Audax Club Parisien, certificatul de brevetare oferit pentru obtinerea titlului, cheltuielile organizatorice – recunoasterea traseelor, omologarea traseelor de catre Audax Club Parisien), platita prin transfer bancar in contul contul Asociatiei Adevaratii VeloPrieteniIBAN RO02 RNCB 0085 1536 8704 0001, BCR Bucuresti.

Taxa pentru membrii clubului Randonneurs Romania este de 100 lei.

Taxa pentru minori (14-18 ani): 60 lei sau GRATUIT (daca se inscriu insotiti de un parinte sau un adult din familie)

VI. Alte titluri

1. Super Romanian Randonneur Round the Year (Super RoRRtY) – titlul acordat ciclistilor care finalizează 5 serii RoRRtY.
2. Ultra Romanian Randonneur Round the Year (Ultra RoRRtY) – titlul acordat ciclistilor care finalizeaza 10 serii RoRRtY.

Observatie: Aceste serii pot fi consecutive, simultane (intr-o luna pot fi realizate mai multe brevete de minimum 200 de km) sau dupa o pauza oricat de lunga. Pentru fiecare alta serie se plateste o noua taxa de participare (in cazul seriilor realizate in paralel, taxa de participare este 100 lei; pentru membrii clubului Randonneurs Romania, taxa de participare este 75 lei; pentru minori, taxa de participare este 50 lei; in cazul unei serii reluate de la inceput, taxa suplimentara este 25 lei.

VII. Regulament

Pe timpul desfasurarii brevetelor din cadrul seriei Romanian Randonneur Round the Year, ciclistii trebuie sa respecte prevederile Regulamentului pentru desfasurarea brevetelor clasice BRM, cu exceptia acelor prevederi legate strict de modalitatea de evidentiere a trecerii prin punctele de control, care sunt specifice brevetelor permanente (punctul II, 2, d).

VIII. Alte aspecte

In contextul pandemiei COVID-19, pentru ca unii participanti au fost infectati, a fost necesara suspendarea seriilor acestora pe o perioada limitata din motive medicale. Totusi, trebuie precizate ca aceste serii pot fi suspendate intr-o astfel de situatie, dar cu respectarea urmatoarelor conditii:
a) seria, in cazul reluarii, poate fi omologata doar daca cel putin un brevet este parcurs in perioada lunilor de iarna (decembrie-ianuarie-februarie);
b) seria nu poate fi suspendata decat o singura data pentru o perioada limitata (in cazul in care este necesara o a doua perioada de suspendare, seria se considera anulata).

Nota: Regulamentul RoRRtY a fost revizuit la data de 27 ianuarie 2021.