Follow Us

Follow Us
Click AICI pentru ultimele stiri

+40726 923 222

Bucuresti, Romania

 

Regulament PBP 2023

REGULAMENTUL DE DESFASURARE A ULTRA-BREVETULUI PARIS-BREST-PARIS 2023

Nota: Acest regulament al PBP 2023 este suspus modificarii pana in august 2023.

Articolul 1: Introducere

Audax Club Parisien organizeaza in perioada 20-24 august 2023, Paris-Brest-Paris Randonneur®, Brevet de Randonneurs Mondiaux pe o distanta de 1200 km de la Paris la Brest si retur, fara alta asistenta in afara de cea autorizata de organizator. PBP se inscrie in cadrul statutului organizatiilor FFCT (Federatia Franceza de Cicloturism).

Articolul 2: Conditii de inscriere

Paris-Brest-Paris Randonneur® este dedicat in special cicloturistilor cu varsta de cel putin 18 ani, in ziua startului, licentiati la FFCT, UFOLEP (Uniunea Franceza a Activitatilor Laice de Educatie Fizica) sau FSGT (Federatia Activitatilor de Sport si Gimnastica) in 2023 sau randonneurilor straini (apartinand sau nu unui club), care au finalizat in 2023 brevetele de calificare omologate sub controlul exclusiv al Audax Club Parisien, «Brevets de Randonneurs Mondiaux» de 200, 300, 400 si 600 km, organizate in numeroasele tari de catre cluburile pe deplin aceptate de Audax Club Parisien. Este acceptat ca un brevet sa poata fi inlocuit cu un brevet de o distanta superioara.

Articolul 3: Limitare

Numarul participantilor va fi limitat la 8000. 2500 din aceste locuri vor fi rezervate ciclistilor din Franta.

Articolul 4: Preinscrierea

Preinscrierile sunt deschise persoanelor care au realizat cel putin un BRM in sezonul 2022 (1 noiembrie 2021 – 30 octombrie 2022). Data preinscrierii este in functie de cel mai lung brevet realizat in sezonul 2022 in limita locurilor disponibile la momentul preinscrierii. Acestea pot fi dobandite cu titlu individual conform calendarului urmator:

Conditiile locale, proprii ale unei tari, vor putea fi aplicate pentru a valida preinscrierile. De exemplu, in Franta, in cazul brevetelor pentru o anumita distanta, membrii UFOLEP sau ai FSGT nu se vor putea preinscrie decat la 7 zile dupa membrii FFCT. Preinscrierea rezerva un loc pentru participarea la PBP 2023, in limita locurilor disponibile, in momentul acceptarii platii. Locurile disponibile vor fi atribuite in ordinea cronologica a preinscrierilor. Preinscrierea se va efectua doar pe Internet pe site-ul www.paris-brest-paris.org, indicand, printre altele, numarul omologarii celui mai lung brevet Randonneurs Mondiaux pe care l-ati realizat, federatia – clubul si numarul licentei. Pentru bicicletele cu mai multe locuri, preinscrierea va fi initiata de persoana care a realizat cel mai lung BRM, pentru ca coechipierul sa beneficieze de aceeasi prioritate pentru a se preinscrie.

Taxa preinscrierii este de 50 euro, suma nerambursabila, dar deductibila din suma totala de inscriere. Daca preinscrierea nu este urmata de plata taxei de 50 euro, dupa 3 zile, aceasta se anuleaza. De asemenea, se anuleaza preinscrierea pe 20 iunie 2023, daca inscrierea nu a fost inceputa (minimum trei brevete indicate in formularul de inscrirere)

Articolul 5: Inscrierea

Inscrierea se face doar pe Internet pe site-ul www.paris-brest-paris.org, unde puteti si consulta monitorizarea portofoliului personal. Puteti sa va inscrieti cand ati terminat cel putin trei brevete pentru calificare care sunt programate intre 1 noiembrie 2022 si 30 iunie 2023.

Programul de inscriere:

Rezervarea definitiva a locurilor se va face in momentul acceptarii platii.
Inscrierile vor fi tratate in functie de data achitarii platii, pana la limita locurilor disponibile. In cazul depasirii numarului, se va realiza o lista de asteptare fara a se incasa plata.
Dosarele care nu vor fi completate pana pe 2 iulie 2023, la miezul noptii (ora locala franceza), vor fi definitiv inchise si participarea va fi anulata. Orice inscriere este definitiva si suma de inscriere neramburabila, cu excepția cazului în care se solicita anularea inregistrarii inainte de 25 iunie 2023, situatie in care ciclistilor li se vor rambursa 50 euro. Ratarea vreunui brevet necesar calificarii nu va fi nici acesta un motiv pentru rambursarea sumei de inscriere.
Fiecare dosar va fi validat doar daca sunt completate in inscriere cele patru numere de omologare a celor patru brevete obligatorii. Se va trimite un mail de confirmare cu diverse instructiuni pentru desfasurarea brevetului.
In absenta mesajului, daca statutul dosarului este totusi #validat#, va rugam sa luati legatura cu organizatorii. Orice corespondenta se face prin email la adresa urmatoare:
int@paris-brest-paris.org

Articolul 6: Plata

Poate fi individuala sau colectiva si se va face pe un site securizat la finalizarea preinscrierii dumneavoastra si / sau in momentul inscrierii. Nu va fi acceptat niciun virament, cec sau cash. Suma preinscrierii este de 50 euro, nerambursabula si deductibila din suma totala a inscrierii. Suma totala a inscrierii este de xxx euro. Cu reducere de 20 euro pentru membrii FFCT.
Taxa de participare cuprinde:
– participarea la Paris-Brest-Paris 2023
– depozitarea unui bagaj la start
– bidonul oficial
– vesta reflectorizanta oficiala
– o gustare la sosire
– o mapa oficiala
– badge-ul PBP 2023
– brevet-cardul pentru PBP 2023
– monitorizarea informatica personalizata – microcip
– medalia souvenir gravata (daca sunteti omologat)
– foaia de parcurs
– supervizarea pe traseu cu ajutorul unor vehicule oficiale
– accesul la diverse puncte de control sau de odihna
– dispozitiv de prim ajutor la punctele de control
– filmul brevetului care poate fi descarcat de pe site-ul PBP
Cheltuielilile pentru mancare si odihna, cat si cheltuielile de recuperare de pe traseu in caz de abandon, sunt exclusiv in sarcina participantilor.

Articolul 7: Anularea

Din vina participantului: Nu se va face nicio rambursare, daca solicitarea vine dupa data de 25 iunie 2023, altfel 50 euro.
Din vina organizatorului: Anularea cursei datorita unor circumstante de forta majora, din vina sau nu neaparat din vina organizatorului, va presupune rambursarea unei sume dupa scaderea cheltuielilor deja realizate de organizator. Cererea eventuala a tricoului va fi onorata daca comanda catre furnizor a fost acceptata de Audax Club Parisien la data anularii brevetului.

Articolul 8: Verificarea bicicletelor

Sunt acceptate toate mijloacele de mers, cu doua sau trei roti, conduse cu ajutorul unui ghidon si impinse exclusiv de forta musculara printr-un sistem de transmisie format dintr-un singur sau mai multe pedaliere – pe lant. Acesta nu trebuie sa depaseasca 1 metru latime. Cele care nu corespund acestor criterii vor fi supuse unei omologari de l’AUDAX CLUB PARISIEN. Referitor la aerobare – extensii, pentru antebrate, din motive de siguranta este descurajata folosirea acestora in pluton.

Vehiculele cu asistenta electrica sunt interzise.

Bicicletele trebuie sa fie dotate cu faruri de lumina fata-spate, suficient de puternice si vizibile de la 100 m in fata si 150 in spate. Aceste faruri trebuiesc foarte bine fixate si in permanenta pe bicicleta, chiar si ziua in permanenta stare de functionare.
In spate, lumina rosie cu functie intermitenta este interzisa. Este foarte recomandat de a dispune de mai multe surse de lumina lanterna, dinam, led fix. Aprinderea luminii trebuie facuta imediat de la caderea serii pana la ivirea zorilor, sau cat timp vizibilitatea este insuficienta, fie ca participantul este singur sau in pluton. Daca participantul este oprit datorita unor nereguli cu luminile, inexistene sau insuficente, el va avea voie sa plece din nou in cursa doar cand problema va fi rezolvata chiar daca dispune de o lumina de ajutor pentru a ajunge la postul urmator de control.
Pentru bicicletele culcate, e recomandat ca pedalierele sa fie echipate cu o protectie, fie un carter fixat pe cadru, fie un disc rigid subtire mai mare decat foaia mare. Noi sfatuim in egala masura, cel putin o oglinda retrovizoare pe partea stanga, eventual fixata pe dosul manusii. Apoi, e foarte recomandat sa se fixeze un fanion cu banda reflectroizanta pe un catarg de cel putin 1.40 inatime.
Bicicletele cu caroserie trebuie neaparat echipate cu banda reflectrorizanta in fata, spate si laterale.
Pentru a testa echipamentele, re recomanda realizarea cel putin a unui brevet de 400 sau de 600 km cu bicicleta pe care o veti folosi la PBP. Pentru a facilita controlul, i se va da fiecarui participant o placa numerotata. Ea trebuie fixata si pastrata pe tot parcurul cursei.

Articolul 9: Echipamentul

Conform codului rutier francez, portul unui echipament cu inalta vizibilitate (norma EN ISO 20471 sau EN 1150) este OBLIGATORIU in timpul noptii. Daca echipamentul dumneavostra de inalta vizibiliate este mascat (cu rucsacul, bicicleta culcata), anticipati un alt mijloc de a va face vizibili. Hainele deschise la culoare sunt recomandate pe timp de noapte. Este recomandata cu tarie purtarea castii de protectie pe tot parcursul brevetului. Se recomanda purtarea tricoul clubului dumneavoastra, sau cel de la PBP sau de la orice alta cursa organizata de Randonneurs Mondiaux. Tricourile echipelor de ciclism pentru profesionisti sunt interzise.

 Articolul 10: Trasee si Controale

Sub rezerva autorizarii folosirii rutelor prestabilite, traseul este cel transmis fiecarui participant inscris. Traseul, dus-intors, este marcat prin sageti de culori diferite.
Exista urmatoarele puncte de control oficiale:
– la dus, startul de la Bergerie Nationale din RAMBOUILLET, apoi, la VILLAINES-LA-JUHEL, FOUGERES, TINTENIAC, LOUDEAC, CARHAIX si BREST;
– la intoarcere, exista in plus puncte de control la MORTAGNE-AU-PERCHE et DREUX.
Un punct de alimentare este prevazut la dus la MORTAGNE-AU-PERCHE, iar puncte de odihna/somn si alimentare sunt prevazute si la dus si la intoarcere la QUEDILLAC si la SAINT-NICOLAS-DU-PELEM.
Ar putea fi prevazute si cateva puncte de control secrete pe ambele sensuri. Participantii trebuie sa respecte itinerariul impus. Nerespectarea traseului duce la suspendarea participarii.
Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica parcursul si/sau punctele de control sus-mentionate, in cazul in care nu a fost acordata autorizatia de folosire a drumurilor de catre autoritatatile publice.
In orice loc si in orice moment, participantul si eventualii sai insotitori trebuie sa se comporte corespunzator fata de orice control.

 Articolul 11: Responsabilitate si garantie

Participantii la Paris-Brest-Paris Randonneur® trebuie sa respecte regulile codului rutier francez.

Participanti la Paris-Brest-Paris Randonneur® se angajeaza pe propria raspundere sa respecte aceste reguli in momentul inscrierii. Un contract “Responsabilitate Civila – Aparare & Recurs” a fost intocmit de organizatori pentru vatamarile corporale si materiale cauzate unei a treia parti, pe timpul probei, de catre un participant. Acest contract este completat de o garantie de asistenta medicala pentru toti participantii. Acest contract nu acopera daunele pe care le-ar putea avea bicicleta sau echipamentul participantului in caz de cadere sau furt. Ar trebui o asigurare personala pentru a acoperi prejudiciile. In orice caz, supravegherea bunurilor si obiectelor personale este de datoria participantului.
Participantul se angajeaza pe cuvantul lui ca este acoperit de o asigurare in momentul inscrierii.
L’AUDAX CLUB PARISIEN nu se face responsabil in caz de pierdere sau furt a bicicletei sau echipamentului unui participant.

Articolul 12: Monitorizarea participantilor

Fiecare participant primeste inainte de plecare un brevet-card si un microcip magnetic ce trebuie pastrat in cea mai buna stare. Noi va sfatuim sa lipiti o fotografie de identitate recenta pe brevetcard (format 35 x 25 mm).
Brevet-cardul trebuie sa fie in permanenta asupra participantului. Trebuie ca acesta sa inmaneze personal documentul la fiecare control oficial sau secret. Pierderea brevetcardului sau a mijlocului de urmarire electronica, absenta unei singure vize de la punct de control fix sau secret, o viza de control neregulamentara sau incompleta vor duce la neomologarea brevetului.

Articolul 13: Procedurile de control

Fiecare participant trebuie sa se prezinte la controlul bicicletei in intervalul orar stabilit de AUDAX CLUB PARISIEN, tinand cont de rezervarea solicitata de participant la inscriere:
– vineri, 18 august, de la 14h00 la 19h00, si sambata, 19 august, de la 08h00 la 19h00, pentru plecarile de duminica, 20 august;
– duminica, 20 august, de la 20h00 la 01h00, pentru plecarile de luni, 21 august.
Cu bicicleta verificata, participantul se prezinta la sala de control. Pe baza unui act de identitate oficial, el primeste un dosar cu brevetul, microcipul de urmarire, badge-ul cu numarul, etc, apoi pregateste fisa de participare.

Controlul la plecare

Se efectueaza la Bergerie Nationale de Rambouillet, intre 30 si 60 de minute inainte de ora fiecarei plecari. Pentru o mai buna fluidizare, ciclistii sunt rugati sa nu se prezinte prea devreme.
Atentie! Fiecare brevet-card necontrolat si microcip neinregistrat la plecare va duce la neomologarea brevetului.
Plecare: La cererea autoritatii locale, plecarea se va face in valuri succesive.
Pentru siguranta, vehiculele oficiale vor deschide drumul cativa kilometri la inceput. Este interzisa depasirea acestora, nerespectarea ducand la penalizare.

Articolul 14: Deschiderea si inchiderea punctelor de control

Trecerea participantilor este obligatorie prin fiecare punct de control, respectand ora de inchidere mentionata pe brevet. Orele pentru deschiderea punctelor de control sunt doar informative. Doar un incident material grav poate justifica o intarziere care, in orice caz, va trebui recuperata pana la cel tarziu urmatoarele doua puncte de control.

Articolul 15: Omologari, abandonuri, termen limita

Oricare ar fi timpul indeplinit, niciun brevet nu va fi omologat la mai putin de 43h51min (viteza medie de 28 km/h). Toti participantii, a caror brevet a fost regulamentar realizat, vor primi o medalie gravata cu timpul omologat, eventualele penalizari incluse. Aceasta medalie este realizata special pentru a 20-a editie PBP Randonneur. Participantul care abandoneaza trebuie sa anunte un controlor sau un membru organizator care semneaza brevetul indicand #abandon#. Badgeul cu numarul si dispozitivul de urmarire vor fi indepartate de pe bicicleta si pastrate de catre participant, precum si brevetul.

Articolul 16: Controlul medical

Se poate organiza un control la cererea Ministerului Sporturilor, care va suporta si cheltuielile. Neacceptarea de a se supune la acest control, sau de a fi recunoscut pozitiv, va antrena non-omologarea brevetului si sanctiunile in confomitate cu reglementarile in vigoare.

Articolul 17: Vehiculele de asistenta

Sunt interzise pe tot parcursul oficial al participantilor. Participantii care au o masina de asistenta (fie doar la un punct de control) trebuie obligatoriu sa il declare la momentul inscrierii. Se stabileste un traseu special pentru aceste vehicule. Asistenta pentru participanti nu se poate face decat in punctele de control sau +/- 5 kilometri de acestea. Participantii vor trebui sa semneze de comun acord cu soferul vehiculului un angajament de onoare precizand modalitatile de asistenta pentru participanti si respectarea absoluta a prezentului regulament cat si acceptarea penalizarilor. In locurile de odihna si alimentare, dar fara a fi si punct de control (Quédillac si Saint-Nicolas-du-Pélem) nu sunt acceptate masinile de asistenta.

 Articolul 18 : Penalizari – Reclamatii

BAREM DE PENALIZARI

Depasirea vehiculelor deschizatoare de drum – 1h
Nerespectarea codului rutier francez / folosirea telefonul mobil in mers – 1h
Ducerea trenei de catre un ciclist din afara evenimentului – 1h
Luarea indicatoarelor de pe traseu inainte de finalizarea evenimentului – 1h
Nerespectarea mediului inconjurator – 2h
Absenta luminilor pe timp de noapte sau lipsa vizibilitatii – 2h
Absenta vestei reflectorizante sau acoperirea acesteia pe timp de noapte – 2h
Refuzul de a raspunde solicitarilor controlorilor – 2h
Prezenta unui vehicul declarat pe traseu, in loc sa urmeze traseul special – 2h
Impertinenta participantului sau insotitorilor la adresa controlorilor – 5h
Ajutor oferit pe traseu sau in punctele de control de catre un vehicul nedeclarat – 5h

AUDAX CLUB PARISIEN isi rezerva dreptul de a refuza o inscriere la Paris-Brest-Paris si de a descalifica in caz de greseala foarte grava. Incalcarile regulamentului, constatate de controlorii oficiali identificati cu semne distinctive, vor fi penalizate pe baza baremului de mai sus. Pe cat posibil, penalizarile vor fi semnalizate participantului si inscrise in brevet-card, fie imediat, fie la punctul de control cel mai apropiat, si vor fi aplicate asupra timpului total efectuat. In caz de noi nereguli, penalitatile se cumuleaza. Nicio oprire datorata penalizarilor nu va fi aplicata in cursul probei.
Este foarte indicat ca randonneurii sa participe la cursa pe propria si exclusiva lor responsabilitate. Fiecare participant care preda brevet-cardul oricarei alte persoane va fi descalificat. Aceasta instrainare genereaza lipsa responsabilitatii organizatorului in caz de accident sau provocat de cealalta parte in timpul turei. Orice reclamatie trebuie sa fie transmisa prin scrisoare recomandata in maximum 10 zile de la sosire, la adresa urmatoare:
Audax Club Parisien – Commission PBP
40 rue Blanche
FR-75009 PARIS

Articolul 19: Mediul inconjurator

Participantii sunt rugati sa respecte locurile care ii primesc si vecinatatile drumurilor de pe traseul Paris-Brest-Paris Randonneur®. Participantii vor putea fi trasi la raspundere pentru degradarile constatate.
Este interzisa aruncarea gunoaielor pe strada. Un spirit ecologic este pentru binele tuturor si pentru imaginea randonnerilor!

Articolul 20: Drepturile de imagine si libertati individuale

Fiecare participant ofera libertatea in mod special organizatorilor Paris-Brest-Paris Randonneur®, sa fie beneficiari cat si parteneri media si sa utilizeze imagini fixe si audiovizuale, in care acestia ar putea sa apara, luate cu ocazia participarii acestora la Paris-Brest-Paris Randonneur®, pe toate suporturile – documente profesionale si- sau publicitare, in lumea intreaga si pentru durata cea mai lunga prevazuta de lege, regulamente, tratate in vigoare, extinderi eventuale care ar pztea fi aduse acestei perioade. Conform acestei legi a informaticii si libertatii civile din 6 ianuarie 1978, dispuneti de dreptul de acces si rectificare asupra informatiilor personale care va privesc. Prin intermediul nostru, puteti fi directionat in a primi propuneri de la alte societati sau asociatii. Daca nu doriti, e de ajuns sa ne anuntati indicandu-ne numele, prenumele, adresa, si daca e posibil si numarul placii de inscriere.

Articolul 21: Actualizari

Comisia PBP isi rezerva deptul de a modifica acest regulament si de a lua deciziile care se impun in cazurile neprevazute ale prezentului regulament. Ea poate de asemenea sa modifice conditiile de derulare a probei. Pe cat posibil, deciziile sau eventualele modificari vor fi luate la cunostinta de participanti:
– fie pe calea presei si radioului, Internet, cu cel tarziu trei zile inainte de data startului probei daca e vorba de o anulare previzibila
– fie cu portavocea si afisarea.

Information:
www.audax-club-parisien.com
www.paris-brest-paris.org
contact@paris-brest-paris.org

Regulament actualizat in data de 25 noiembrie 2022