Follow Us

Follow Us
Click AICI pentru ultimele stiri

+40726 923 222

Bucuresti, Romania

 

Ultra Randonneur Romania

Titlul Ultra Randonneur Romania

Ultra Randonneur Romania este titlul acordat de Randonneurs Romania ciclistilor care parcurg in acelasi sezon toate cele patru brevete clasice (200-300-400-600 km), plus un brevet de 1000 km sau din categora 1200+. Ciclistii care obtin majoritatea brevetelor in cadrul evenimentelor organizate la Bucuresti de catre Reprezentantul National, primesc din partea organizatorului trofeul denumit Cupa AV Ultra Randonneur Romania.

Din 2015, de cand primii ciclisti romani au participat la PBP, si pana in prezent, 66 de ciclisti romani au obtinut un total de 86 de titluri de Ultra Randonneur Romania.

Situatia statistica a titlurilor Ultra Randonneur Romania obtinute de ciclistii romani, in perioada 2015-2018, se regaseste aici.

In 2015, cei 7 ciclisti romani care au finalizat brevetul PBP, au obtinut si primele titluri Ultra Randonneur Romania. In anul 2016, la Bucuresti, Asociatia Adevaratii VeloPrieteni a organizat in premiera in Romania un brevet de 1000 de km, finalizat in timpul limita de catre sase ciclisti romani din cei 22 care au luat startul pe traseul care traversa si Transfagarasanul, si Transalpina. Trei ciclisti dintre cei sase, pentru ca au parcurs in acel sezon si cele 4 brevete clasice, au obtinut si titlul Ultra Randonneurs Romania, primind si trofeul Cupa AV Ultra Randonneur Romania 2016: ISAC Remus, NEGRILA Marius si TANASE Daniel Florin.

In anul 2017, 25 de ciclisti au obtinut titlul Ultra Randonneur Romania, 24 in cadrul evenimentelor organizate la Bucuresti, primind astfel si trofeul Cupa AV Ultra Randonneur Romania 2017, si unul la Arad. Patru dintre acestia, ENE Iulian, NEGRILA Marius, SOCACI Marius si TANASE Daniel Florin, au obtinut titlul pentru a doua oara. In premiera, doua femei au obtinut titlul Ultra Randonneur Romania: GRIGORE Simona Iuliana si NEGULESCU Daniela.

Anul 2018 a fost cel care a adus inca o premiera in ciclismul de anduranta din Romania, un ultra-brevet din categoria 1200+, brevetul de 1400 de km – Drumul Dunarii Randonneur – obtinut de 51 de ciclisti. De asemenea, in acest sezon, au fost organizate ture de 1000 de km la Arad, Bucuresti si Iasi, fiind obtinute 36 de brevete. In acest context, numarul ciclistilor romani care, in 2018, au obtinut titlul Ultra Randonneur Romania, a crescut considerabil, practic dublandu-se fata de anul anterior, fiind de 51, dintre caredoua femei, BERNA Cristina si ILE Loredana Monica. 34 dintre acestia au primit si trofeul Cupa AV Ultra Randonneur Romania 2018.

Si in premiera pentru ciclismul de anduranta romanesc, VLAD Eugen Nicusor a reusit sa obtina in acelasi sezon doua titluri Ultra Randonneur Romania, dupa ce a fost si singurul ciclist roman care in 2018 a obtinut toate cele patru brevete de minimum 1000 de km, organizate in Romania.

Astfel, in istoria ciclismului de anduranta romanesc, 66 de ciclisti dintre care 4 fete au obtinut 86 de titluri de Ultra Randonneur Romania, cinci ciclisti cate trei titluri (ENE Iulian, NEGRILA Marius, SOCACI Marius, TANASE Daniel Florin si VLAD Eugen Nicusor), 10 ciclisti cate doua titluri si 51 de ciclisti cate un titlu.