Follow Us

Follow Us
Click AICI pentru ultimele stiri

+40726 923 222

Bucuresti, Romania

 

Prezentare Super Randonnée

Super Randonnée Romania

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/SReeRomania

SUPER RANDONNÉE este o tura de anduranta permanenta, parcursa la initiativa participantului. Participantul isi alege data si ora de start, modul in care se organizeaza, cum isi pregateste bagajul si lucurile considerate necesare pentru parcurgerea acesteia, modul in care isi gestioneaza timpul, daca doarme la hotel, intr-un sac de dormit sau deloc. In ceea ce priveste propria organizare, participantii nu au nicio alta obligatie decat de a parcurge traseul in limita maxima de timp, in functie de optiunea aleasa (RANDONNEUR sau TURISTIC) si fara sprijinul unui vehicul sau alt sprijin extern.

Fiecare participant este responsabil pentru validarea trecerii punctului de control, prin evidentierea acestui lucru pe brevet-card si prin realizarea fotografiei corespunzator cu indicatiile trimise de organizator. Pe scurt, participantul trebuie sa se descurce singur in orice situatie, fiind pe cont propriu. Spiritul SUPER RANDONNÉE se bazeaza pe libertatea si maturitatea participantilor.

SUPER RANDONNÉE sunt ture de sine statatoare, care sunt organizate, verificate si validate de catre Audax Club Parisien, prin reprezentantii acestei organizatii la nivel mondial (Sophie Matter) si national (Iulian Ene in asociere cu Asociatia Adevaratii VeloPrieteni pentru Romania). Acestea se desfasoara in zone montane pentru obtinerea diferentei de nivel obligatorii ce le defineste. Lungimea traseului este de aproximativ 600 km (maximum 619 km) cu o diferenta de nivel de peste 10.000 de metri.

In prezent, turele SUPER RANDONNÉES se pot parcurge in 26 de tari: Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Canada, Croatia, Franta, Germania, Grecia, Israel, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Malaezia, Marea Britanie, Norvegia, Portugalia, Romania, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, SUA, Taiwan si Ucraina.

Incepand cu anul 2017, Romania, prin traseul omologat de catre Audax Club Parisien, TransCarpathians Epic Road, s-a alaturat celorlalte 21 de tari prezente la acel moment in lista SR la nivel mondial. Mai mult, incepand cu anul 2020, in Romania sunt omologate cinci trasee Super Randonnées, celelalte patru trasee fiind, in ordinea omologarii acestora: Legendary Long Valley (Valea Prahovei) – omologat in anul 2018, Following Cristina Berna (Muntii Banatului) – denumit initial Banat Mountains Epic, redenumit in memoria celei mai mari cicliste de anduranta din Romania, Cristina Berna, decedata in urma unei coliziuni cu o autoutilitara, in timp ce pedala ultimii kilometri din acest traseu, Via Dacia Felix (Muntii Parang si Retezat) si TransApuseni History Road, ultimele trei omologate in anul 2020.

Toate cele cinci trasee omologate pot fi parcurse si in sens invers, cu aceleasi puncte de control. La inscriere, participantul va mentiona sensul ales pentru parcurgerea traseului.

Inscrierea unui ciclist se realizeaza prin completarea unui formular online, iar aceasta este validata doar dupa efectuarea platii taxei de participare.

Taxa de participare: 60 lei (platita PRIN TRANSFER BANCAR in contul Asociației Adevărații Veloprieteni România, IBAN RO02 RNCB 0085 1536 8704 0001, BCR Bucuresti WTC). Confirmarea platii se face pe adresa de email: SR@adevaratiiveloprieteni.ro. Taxa de participare include pe langa omologarea brevetului de catre ACP, trofeul si certificatul de brevetare acordate de Randonneurs Romania.

Taxa de participare pentru membrii cotizanti ai clubului Randonneurs Romania este 50 lei, iar, pentru ciclistii minori (14-18 ani) este 30 lei.

Aceasta tura de anduranta este luata in calcul pentru obtinerea titlului international “Randonneur 10000”, oferit de Audax Club Parisien. De asemenea, in memoria Cristinei Berna, Randonneurs Romania va oferi titlul “5 x Super Randonnee – In Memoriam Cristina Berna” (medalia si diploma) tuturor ciclistilor romani care vor parcurge in regim Randonneur 5 ture de anduranta Super Randonnee, indiferent de perioada de timp si tara (Cristina Berna a reusit sa parcurga 5 ture de anduranta Super Randonnee – record absolut pana in prezent pentru un ciclist roman). Avand in vedere ca primele ture de anduranta Super Randonnee au fost organizate in Franta in anul 2019, incepand cu anul 2019, cu ocazia aniversarii a 10 ani, Audax Club Parisien ofera si titlul aniversar “10 x Super Randonnees” (medalie si includerea numelui in “Honor List”) tuturor ciclistilor care vor parcurge 10 trasee Super Randonne in regim Randonneur, indiferent de perioada de timp.