Follow Us

Follow Us
Click AICI pentru ultimele stiri

+40726 923 222

Bucuresti, Romania

 

Prezentare Super GRandonnée

Super GRandonnée Romania (SGR)

Super GRandonnée este o tura populara de anduranta permanenta, parcursa la initiativa participantului. Participantul isi alege data si ora de start, modul in care se organizeaza, cum isi pregateste bagajul si lucurile considerate necesare pentru parcurgerea acesteia, modul in care isi gestioneaza timpul, daca doarme la hotel, intr-un sac de dormit sau deloc. In ceea ce priveste propria organizare, participantii nu au nicio alta obligatie decat de a parcurge traseul in limita maxima de timp, in functie de optiunea aleasa (Grandonneur – 20 de ore sau Gran Turist – minimum 50 de km / zi) si fara sprijinul unui vehicul sau alt sprijin extern.

Fiecare participant este responsabil pentru validarea trecerii punctului de control, prin evidentierea acestui lucru pe brevet-card si prin realizarea fotografiei corespunzator cu indicatiile trimise de organizator. Pe scurt, participantul trebuie sa se descurce singur in orice situatie, fiind pe cont propriu. Spiritul Super GRandonnée se bazeaza pe libertatea si maturitatea participantilor.

Super GRandonnée sunt ture de sine statatoare, care sunt organizate, verificate si validate de catre Randonneurs Romania, prin reprezentantii acestei organizatii la nivel national (Iulian Ene in asociere cu Asociatia Adevaratii VeloPrieteni pentru Romania) si la nivel regional. Acestea se desfasoara in zone deluroase / montane pentru obtinerea diferentei de nivel obligatorii ce le defineste. Lungimea traseului este de aproximativ 150 km (minimum 145 de km, maximum 155 km) cu o diferenta de nivel de peste 2.500 de metri. Pentru fiecare 250 de metri in plus la diferenta de nivel a unui traseu omologat, timpul limita se suplimenteaza cu cate o ora, dar nu mai mult de 5 ore, respectiv 25 de ore.

In prezent, exista un singur traseu omologat pentru Super GRandonnées: Valahia Epic Tour (150 de km cu 2714 metri diferenta de nivel, cu startul si sosirea la Breaza).

Inscrierea unui ciclist se realizeaza prin completarea unui formular online, iar aceasta este validata doar dupa efectuarea platii taxei de participare.

Taxa de participare: 40 de lei (platita PRIN TRANSFER BANCAR in contul IBAN: RO24 RZBR 0000 0600 1039 9234, Banca Raiffeisen, Carolin Radulescu). Confirmarea platii se face pe adresa de email: GFR@adevaratiiveloprieteni.ro.

Membrii cluburilor Randonneurs Romania si Adevaratii VeloPrieteni beneficiaza de discount de 25% (30 de lei).