Follow Us

Follow Us
Click AICI pentru ultimele stiri

+40726 923 222

Bucuresti, Romania

 

Prezentare Fleche / Trace Romania

Turele de anduranta FLECHE / TRACE ROMANIA

Pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/FlecheRomania

FLECHE / TRACE ROMANIA – doua ture de anduranta “surori”, din categoria FLECHE / TRACE NATIONAL, caracterizate prin faptul ca parcurgerea traseelor in vederea omologarii rezultatelor si obtinerii brevetelor aferente se face doar in echipa.

Acestea se desfasoara intr-un weekend din apropierea sarbatorii Pastelui, avand ca scop intalnirea tuturor participantilor intr-un singur loc, pentru a sarbatori cu aceasta ocazie, pentru a socializa, pentru a intari spiritul de echipa.

In Romania, aceste ture de anduranta sunt organizate de RANDONNEURS ROMANIA, prin Iulian Ene si Asociatia Adevaratii VeloPrieteni Romania – reprezentatul national AUDAX CLUB PARISIEN in tara noastra, conform regulamentului care poate fi consultat aici. Incepand cu sezonul 2020, la Cluj Napoca, este organizat un eveniment similar, sub denumirea FLECHE TRACE TRANSILVANIA.

FLECHE NATIONAL – tura de anduranta care consta in parcurgerea de catre o echipa de 3-5 ciclisti in 24 de ore a unei distante cat mai mari, minimum 360 de km (plus / minus 20% din distanta anuntata), pe un traseu ales de catre capitanul echipei, din care cel putin 25 de km in ultimele 2 ore din cele 24, toate echipele ajungand in acelasi punct de intalnire.

TRACE NATIONAL – tura de anduranta care consta in parcurgerea de catre o echipa de 2-6 ciclisti a unei distante de 201-360 de km, cu conditia unei pauze de 8 ore pe timpul noptii (in intervalul orar 22-06), pe un traseu ales de catre capitanul echipei, toate echipele ajungand in acelasi punct de intalnire in intervalul orar stabilit de organizator. Pentru TRACE ROMANIA, tura trebuie terminata in maximum 30 de ore de la luarea startului.

Costurile pentru participarea la aceasta tura de anduranta pe echipe sunt taxa de participare, medalia (optionala), transportul unui bagaj la locul de sosire (optional), conform listei. Taxa de participare include omologarea rezultatului de catre Provence Randonneurs si certificatul de brevetare oferit de Randonneurs Romania la sfarsitul sezonului. Plata se poate face fie de catre fiecare membru al echipei, fie de capitan pentru intreaga echipa. Confirmarea platii se face pe adresa de email: fleche@adevaratiiveloprieteni.ro. In cazul in care pana la start, apare necesitatea inlocuirii unuia dintre membrii echipei, capitanul trebuie sa anunte modificarea organizatorului.

Brevetul obtinut pentru FLECHE NATIONAL este necesar pentru obtinerea titlurilor de RANDONNEUR 5000 si 10000. De asemenea, turele FLECHE si TRACE sunt contorizate pentru seria de brevete Romanian Randonneur Round the Year, pentru titlurile Brevet 5000, Brevet 10000, Brevet 25000 si Brevet 100000, Super FLECHE / TRACE si Ultra FLECHE / TRACE, precum si pentru titlurile dedicate turelor de anduranta pe echipe.

Pentru Calendarul International al turelor FLECHE NATIONAL, puteti accesa site-ul ACP dand click aici.

In Romania, incepand cu sezonul 2020, sunt organizate si doua ture de anduranta similare cu FLECHE si TRACE, care pot fi parcurse oricand in timpul sezonului, respectiv ARROW si DART, ale caror rezultate sunt omologate de Randonneurs Romania, iar, aceste brevete sunt luate in calcul pentru seria de brevete Romanian Randonneur Round the Year, pentru titlurile Brevet 5000, Brevet 10000, Brevet 25000 si Brevet 100000, Super FLECHE / TRACE si Ultra FLECHE / TRACE, precum si pentru titlurile dedicate turelor de anduranta pe echipe.

Actualizare: 24 decembrie 2022