Follow Us

Follow Us
Click AICI pentru ultimele stiri

+40726 923 222

Bucuresti, Romania

 

Dictionar

Ciclismul de anduranta – ramura a ciclismului de sosea, practicat pe distante lungi si foarte lungi.

Randonnée – traseu de anduranta parcurs cu bicicleta.

Brevet de Randonneurs Mondiaux (BRM) – brevet in ciclismul de anduranta – traseu omologat, care trebuie parcurs de un ciclist intr-un timp limita stabilit, prin evidentierea intr-un document numit brevet-card a trecerii prin punctele de control prevazute de organizator.

Audax Club Parisien (ACP) – clubul francez infiintat in anul 1921, care administreaza activitatea de organizare a brevetelor in ciclismul de anduranta si certifica omologarea brevetelor clasice.

Randonneurs Mondiaux (RM) – organizatia mondială care coordoneaza impreuna cu ACP organizarea brevetelor in ciclismul de anduranta în toate tarile partenere.

Randonneurs Romania (RR) – reprezentantul national al ACP si RM in Romania, care administreaza si coordoneaza activitatea de organizare a brevetelor in ciclismul de anduranta din Romania.

Brevet – certificat de omologare a rezultatului inregistrat de catre un ciclist in urma parcurgerii unui brevet in ciclismul de anduranta, oferit de către ACP / RM, functie de competenta si categoria brevetului.

Brevet permanent (BP) – tura de anduranta, desfasurata pe un traseu omologat de catre ACP sau RR, care poate fi parcursa de catre un ciclist in orice perioada a anului.

Brevet popular – un traseu, in general, de maximum 200 de km, omologat de catre reprezentantul national si desfasurat in cadrul unui eveniment organizat, care trebuie parcurs de un ciclist intr-un timp limita stabilit prin evidentierea pe un document, numit brevet-card, a trecerii prin toate punctele de control prevazute de organizator.

Brevet popular permanent – un traseu, in general  de maximum 200 de km, omologat de catre reprezentatul naţional, care trebuie parcurs de un ciclist intr-un timp limita stabilit prin evidentierea pe un document numit brevet-card a trecerii prin toate punctele de control prevazute de organizator, in orice perioada a anului, pe cont propriu, în afara evenimentelor organizate.

Fleche (Arrow / Trace / Dart) – tura de anduranta pe echipe, care trebuie parcursa intr-un timp limita (24 de ore) pentru obtinerea brevetului aferent.

Fleche-Pop (Arrow-Pop) – tura de anduranta populara pe echipe, care trebuie parcursa intr-un timp limita (8 ore) pentru obtinerea brevetului aferent.

Super Randonnée – tura de anduranta de 600 de km cu minimum 10.000 de metri diferenta de nivel, care trebuie parcursa intr-un timp limita (60 de ore) pentru obtinerea brevetului aferent.

Super GRandonnée – tura de anduranta populara de 150 de km cu minimum 2.500 de metri diferenta de nivel, care trebuie parcursa intr-un timp limita (20 de ore) pentru obtinerea brevetului aferent.

Ultra-brevet – un brevet cu o distanta de minimum 1000 de km.

Ultra-brevet popular – un brevet popular cu o distanta de minimum 250 de km.